Het Complot

Van vliegende schotels tot mind control: 7 vrijgegeven geheimen

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De afgelopen jaren hebben de Amerikaanse overheid en het Amerikaanse leger een aantal geheimen vrijgegeven.

Eind vorig jaar openbaarde de luchtmacht een aantal documenten over een geheim programma, dat als doel had om vliegende schotels te bouwen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Het ambitieuze programma, dat Project 1794 werd genoemd, werd in de jaren vijftig opgestart. Een team deskundigen werkte aan een schijfvormig voertuig dat supersonische snelheiden moest bereiken.

Het doel was om met de toestellen Mach 4 (vier keer de geluidssnelheid) en een hoogte van 30.480 meter te bereiken. Project 1794 werd in december 1961 stopgezet.

Project Iceworm

In de jaren zestig bouwde het Amerikaanse leger in het diepste geheim een aantal nucleaire installaties onder de ijskap van Groenland.

Hoewel het project de naam Iceworm droeg, startte het leger een tweede onderzoeksproject met de naam Camp Century om de aandacht af te leiden.

Ingenieurs bouwden een ondergronds netwerk van gebouwen en tunnels, waaronder woningen, een ziekenhuis, laboratoria, een communicatiecentrum en een kerncentrale.

De basis, die geheim werd gehouden voor de Deense regering, was zeven jaar operationeel. De restanten van Project Iceworm zouden nu bedolven liggen onder een dikke laag sneeuw.

Project MK-ULTRA

Tijdens de Koude Oorlog begon de CIA met Project MK-ULTRA, een geheim en illegaal onderzoeksprogramma naar hersenspoeling. Tijdens het programma werden de effecten van hypnose en drugs getest op mensen.

Volgens sommige historici is het programma ontworpen om systemen te ontwikkelen waarmee mensen kunnen worden gehersenspoeld. In 1973 gaf toenmalig CIA-directeur Richard Helms opdracht om alle documenten over MK-ULTRA te vernietigen. Enkele jaren later werd een officieel onderzoek ingesteld naar het project.

Area 51

Op zo’n 134 kilometer ten noordwesten van Las Vegas ligt Area 51, een topgeheime legerbasis die in verband wordt gebracht met paranormale activiteiten. Ook zouden in Area 51 UFO’s en buitenaardsen verborgen worden gehouden.

In juli van dit jaar werd het bestaan van Area 51 officieel erkend door de CIA. De basis werd onder meer gebruikt om spionagetoestellen zoals de U-2 te testen.

Project Grudge

De Amerikaanse luchtmacht deed herhaaldelijk onderzoek naar het bestaan van UFO’s. Project Grudge werd in 1949 gelanceerd om ongeïdentificeerde vliegende objecten te bestuderen. Het project werd echter bekritiseerd omdat het was opgezet om het onderwerp te ontkrachten.

Het programma werd voorafgegaan door Project Sign, dat werd ondergebracht op Wright-Patterson AFB in Ohio. Commandant Edward J. Ruppelt concludeerde dat vliegende schotels echte toestellen waren en waarschijnlijk niet van de aarde kwamen.

Operatie Paperclip

In september 1946 gaf president Harry Truman toestemming voor Operatie Paperclip, een programma dat wetenschappers uit nazi-Duitsland in staat stelde om na de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten te komen.

Werknemers van het Office of Strategic Services (de voorloper van de CIA) rekruteerden Duitse wetenschappers om zoveel mogelijk technologische vernieuwingen naar de VS over te brengen.

De bekendste geleerde die de Amerikanen hiermee in handen kregen was Wernher von Braun, die met vrijwel zijn gehele team van ingenieurs en geleerden naar de VS ging. Er zouden ook technologieën zijn buitgemaakt die in nog altijd geheimgehouden militaire toestellen toegepast zijn. UFO’s zouden hiervan voorbeelden zijn.

Uit een geheim rapport dat in 2010 in handen van The New York Times kwam blijkt dat Amerika na de oorlog een groot aantal nazi’s onderdak heeft geboden, waaronder raketwetenschapper Arthur Rudolph. De CIA regelde voor hen verblijfspapieren en een baan.

Manhattanproject

Het Manhattanproject was de naam van de zeer geheime operatie waarmee de VS tijdens de Tweede Wereldoorlog de atoombom ontwikkelde. Hoewel het onderzoek en de productie van nucleair materiaal op meer dan 30 locaties plaatsvond, werd het Manhattanproject vooral uitgevoerd op drie geheime locaties: Hanford (Washington), Los Alamos (New Mexico) en Oak Ridge (Tennessee). Er werkten ruim 130.000 mensen aan het project.

Veel bekende wetenschappers werkten mee in het team dat de bom ontwierp, waaronder Enrico Fermi, Robert Oppenheimer (wetenschappelijk projectleider), Richard Feynman, David Bohm en John von Neumann.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dreamfall
Dreamfall
10 jaren geleden

En dit zijn nog maar een paar oude geheime projecten.

Kun je nagaan waar ze nu allemaal wel niet mee bezig kunnen zijn.

eng, maar ook wel weer rete interessant.

nancy.
nancy.
10 jaren geleden

daar staat you tube vol van .
en jullie hebben daar ook al erover gehad.?

Caesar
Caesar
10 jaren geleden

Word tijd dat ze zich bekendmaken, is dat hele gedoe van geheimhoudingen en of ze wel/niet bestaan eindelijk voorbij…

Dus…. Come on Guys, Show Yourself!!
From here you can phone home too.. ;o)

Arno
Arno
10 jaren geleden

[quote name=”Caesar”]Word tijd dat ze zich bekendmaken, is dat hele gedoe van geheimhoudingen en of ze wel/niet bestaan eindelijk voorbij…

Dus…. Come on Guys, Show Yourself!!
From here you can phone home too.. ;o)[/quote]

Onze sterrenbroeders en -zusters zullen geen phone nodig hebben, gaat gewoon via telepathie.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x