Homepagina » Het Complot » Van vliegende schotels tot mind control: 7 vrijgegeven geheimen
Van vliegende schotels tot mind control: 7 vrijgegeven geheimen

Van vliegende schotels tot mind control: 7 vrijgegeven geheimen

De afgelopen jaren hebben de Amerikaanse overheid en het Amerikaanse leger een aantal geheimen vrijgegeven.

Eind vorig jaar openbaarde de luchtmacht een aantal documenten over een geheim programma, dat als doel had om vliegende schotels te bouwen.

Het ambitieuze programma, dat Project 1794 werd genoemd, werd in de jaren vijftig opgestart. Een team deskundigen werkte aan een schijfvormig voertuig dat supersonische snelheiden moest bereiken.

Het doel was om met de toestellen Mach 4 (vier keer de geluidssnelheid) en een hoogte van 30.480 meter te bereiken. Project 1794 werd in december 1961 stopgezet.

Project Iceworm

In de jaren zestig bouwde het Amerikaanse leger in het diepste geheim een aantal nucleaire installaties onder de ijskap van Groenland.

Hoewel het project de naam Iceworm droeg, startte het leger een tweede onderzoeksproject met de naam Camp Century om de aandacht af te leiden.

Ingenieurs bouwden een ondergronds netwerk van gebouwen en tunnels, waaronder woningen, een ziekenhuis, laboratoria, een communicatiecentrum en een kerncentrale.

De basis, die geheim werd gehouden voor de Deense regering, was zeven jaar operationeel. De restanten van Project Iceworm zouden nu bedolven liggen onder een dikke laag sneeuw.

Project MK-ULTRA

Tijdens de Koude Oorlog begon de CIA met Project MK-ULTRA, een geheim en illegaal onderzoeksprogramma naar hersenspoeling. Tijdens het programma werden de effecten van hypnose en drugs getest op mensen.

Volgens sommige historici is het programma ontworpen om systemen te ontwikkelen waarmee mensen kunnen worden gehersenspoeld. In 1973 gaf toenmalig CIA-directeur Richard Helms opdracht om alle documenten over MK-ULTRA te vernietigen. Enkele jaren later werd een officieel onderzoek ingesteld naar het project.

Area 51

Op zo’n 134 kilometer ten noordwesten van Las Vegas ligt Area 51, een topgeheime legerbasis die in verband wordt gebracht met paranormale activiteiten. Ook zouden in Area 51 UFO’s en buitenaardsen verborgen worden gehouden.

In juli van dit jaar werd het bestaan van Area 51 officieel erkend door de CIA. De basis werd onder meer gebruikt om spionagetoestellen zoals de U-2 te testen.

Project Grudge

De Amerikaanse luchtmacht deed herhaaldelijk onderzoek naar het bestaan van UFO’s. Project Grudge werd in 1949 gelanceerd om ongeïdentificeerde vliegende objecten te bestuderen. Het project werd echter bekritiseerd omdat het was opgezet om het onderwerp te ontkrachten.

Het programma werd voorafgegaan door Project Sign, dat werd ondergebracht op Wright-Patterson AFB in Ohio. Commandant Edward J. Ruppelt concludeerde dat vliegende schotels echte toestellen waren en waarschijnlijk niet van de aarde kwamen.

Operatie Paperclip

In september 1946 gaf president Harry Truman toestemming voor Operatie Paperclip, een programma dat wetenschappers uit nazi-Duitsland in staat stelde om na de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten te komen.

Werknemers van het Office of Strategic Services (de voorloper van de CIA) rekruteerden Duitse wetenschappers om zoveel mogelijk technologische vernieuwingen naar de VS over te brengen.

De bekendste geleerde die de Amerikanen hiermee in handen kregen was Wernher von Braun, die met vrijwel zijn gehele team van ingenieurs en geleerden naar de VS ging. Er zouden ook technologieën zijn buitgemaakt die in nog altijd geheimgehouden militaire toestellen toegepast zijn. UFO’s zouden hiervan voorbeelden zijn.

Uit een geheim rapport dat in 2010 in handen van The New York Times kwam blijkt dat Amerika na de oorlog een groot aantal nazi’s onderdak heeft geboden, waaronder raketwetenschapper Arthur Rudolph. De CIA regelde voor hen verblijfspapieren en een baan.

Manhattanproject

Het Manhattanproject was de naam van de zeer geheime operatie waarmee de VS tijdens de Tweede Wereldoorlog de atoombom ontwikkelde. Hoewel het onderzoek en de productie van nucleair materiaal op meer dan 30 locaties plaatsvond, werd het Manhattanproject vooral uitgevoerd op drie geheime locaties: Hanford (Washington), Los Alamos (New Mexico) en Oak Ridge (Tennessee). Er werkten ruim 130.000 mensen aan het project.

Veel bekende wetenschappers werkten mee in het team dat de bom ontwierp, waaronder Enrico Fermi, Robert Oppenheimer (wetenschappelijk projectleider), Richard Feynman, David Bohm en John von Neumann.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. En dit zijn nog maar een paar oude geheime projecten.

  Kun je nagaan waar ze nu allemaal wel niet mee bezig kunnen zijn.

  eng, maar ook wel weer rete interessant.

  2 likes
 2. Word tijd dat ze zich bekendmaken, is dat hele gedoe van geheimhoudingen en of ze wel/niet bestaan eindelijk voorbij…

  Dus…. Come on Guys, Show Yourself!!
  From here you can phone home too.. ;o)

  1 likes
 3. daar staat you tube vol van .
  en jullie hebben daar ook al erover gehad.?

  0 likes
 4. [quote name=”Caesar”]Word tijd dat ze zich bekendmaken, is dat hele gedoe van geheimhoudingen en of ze wel/niet bestaan eindelijk voorbij…

  Dus…. Come on Guys, Show Yourself!!
  From here you can phone home too.. ;o)[/quote]

  Onze sterrenbroeders en -zusters zullen geen phone nodig hebben, gaat gewoon via telepathie.

  0 likes
 5. Een documentaire gemaakt door het Amerikaanse leger laat zien hoe ze steden onder het ijs bouwde. Dit is een oude promotie film van het leger. Reken maar dat de Russen en andere naties ook flink aan de weg hebben getimmerd op dat gebied. Wat ze daar uitvreten weet niemand klaverjassen lekker gezellig 40 graden onder nul, lijkt mij leuker op een lekker warm eiland. Komen er niet veel UFOs voor in de pool gebieden? Oh nee, die bestaan niet ik was het ff vergeten.
  http://www.de-waarheid-sorry.nl/index.php/wetenschap-en-de-goden/53

  0 likes
 6. Ze hebben allang en breed antigravity craft vliegen ! Area51 had niks te maken met paranormale zaken, alleen ET, antigravity craft en ARV en stealth dingen.

  0 likes
 7. Zeker weten dat het project werd stopgezet ?

  0 likes
 8. [quote name=”nancy.”]daar staat you tube vol van .
  en jullie hebben daar ook al erover gehad.?[/quote]
  Tuurlijk, alles wat op YT staat is waar…

  0 likes
 9. infowars.com plaatst AwE130 artikel op front page. Het artikeltje gaat over een gebeurtenis tijdens de Apollo 10 vlucht rond de “maan”. Er zijn twee verschillende versies of het verhaal en de vraag is wat is nu eigenlijk het correcte verhaal NASA? Project MK-ULTRA zou weleens gebruikt kunnen zijn om de hele wereld te hersenspoelen. Oordeel zelf maar.
  http://www.infowars.com/apollo-10-story-is-changed-astronaut-cernan-tells-a-different-story-as-the-nasa-footage-shows/

  0 likes
 10. T.R. hunter. Hoe kun jij nau weten dat ze geen paranomale zaken behandelen in area 51. Kom je er dagelijks? Anders kun je misschien een stukje schrijven.

  0 likes
 11. [quote name=”T.R.Hunter”]Ze hebben allang en breed antigravity craft vliegen ! Area51 had niks te maken met paranormale zaken, alleen ET, antigravity craft en ARV en stealth dingen.[/quote]

  Waar maak je dat uit op? Linkje?
  Ik heb er veel over gezien/gehoord/gelezen maar kan die conclusie niet echt trekken.
  Dankje.

  0 likes
 12. Ik geloof je meteen. En inderdaad op internet staat er meer over. Maar het is makkelijk om te zeggen dat dat area 51 niet aan paranomale zaken doet. Ik weet het niet ik durf het niet te zeggen. Er word van alles geschreven gezegt over area 51. Maaar wat is waarheid. Ik heb geen link die direct bewijst dat ze daar aan paranomale zaken doen. Maar vraag me af of jij er 1 hebt met het tegenbewijs. Wat ik hier mee wil zeggen. We kunnen leren van wat we lezen. Eingen conclusies trekken. Meningen delen met anderen. Maar ik krijg de indruk dat het voor jou een feit is. En dat weet je simpel weg nooit zeker als het om area 51 gaat.

  0 likes
 13. [quote name=”T.R.Hunter”]Ze hebben allang en breed antigravity craft vliegen ! Area51 had niks te maken met paranormale zaken, alleen ET, antigravity craft en ARV en stealth dingen.[/quote]

  Inderdaad! Niets meer en niks minders voor de believende padvinders…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Faalangst

Faalangst! Hoe kom je er vanaf?

Ben je ooit zo bang of onzeker ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

faber

Mevrouw Faber ontmaskert klimaatactivist Lars (12) als naïef kindsoldaatje: ‘Je reinste manipulatie!’

PVV-senator Marjolein Faber las de 12-jarige ‘klimaatactivist’ ...

deutsche bank

Hoe u gaat meebetalen om Deutsche Bank, de bank van foute miljardairs en terreurverspreiders, overeind te houden

Deutsche Bank is technisch failliet. Hetzelfde geldt ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.