Mens en Dier

D66-Kamerlid trekt alle aandacht naar zich toe tijdens boerenprotest: ‘Sociopaten eisen dat alles om hen draait’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Vandaag demonstreerden tienduizenden boeren in het Gelderse Stroe tegen de ingrijpende stikstofplannen van het kabinet. In de media ging het vooral over een D66-Kamerlid dat niet bij het protest kon zijn omdat zijn veiligheid niet werd gegarandeerd.

De Volkskrant kopte met koeienletters op de voorpagina: D66’er Tjeerd de Groot niet naar boerenprotest.” Waarop journalist Joost Niemoller schreef: “De Randstadpers. Betrokken bij D66, niet bij het boerenprotest.”

Wat was er aan de hand? “De NCTV geeft mij een negatief advies. De terreineigenaar zegt dat iemand met een ‘andere mening’ niet welkom is, ondanks de uitnodiging die ik ontving. Zo kunnen parlementariërs hun werk niet doen. Geldt in ons land dan toch het recht van de trekker?” klaagde De Groot.

Het is een keuze

Ook VVD en GroenLinks bleven in Den Haag vanwege het negatieve NCTV-advies. VVD’er Thom van Campen zei dat hij het ‘elegant en charmant’ had gevonden als andere Kamerleden ook niet naar Stroe waren afgereisd. Andere Kamerleden gingen juist wel.

“Het is een keuze: onze Roelof Bisschop is gewoon in Stroe. Overigens voel ik me op de Veluwe altijd veel meer op m’n gemak dan in Den Haag,” twittert SGP-Kamerlid Chris Stoffer. Hij vindt de oproep van Van Campen te ver gaan.

De Groot richt zich tot Stoffer: “Welke keuze heb ik dan? Als de NCTV ‘negatief advies’ geeft. Als men ‘onvoldoende kan instaan’ voor mijn veiligheid. Als er ‘geen capaciteit’ is om mij te beveiligen. Stop met het bagatelliseren van dreiging en intimidatie.”

Stel je niet aan man

Neuroloog Jan Bonte haalt hard uit naar het D66-Kamerlid. “Je bent een slapjanus zonder ballen, die weigert aan te horen wat mensen jouw willen zeggen die jij denkt te moeten ruïneren, en zich al bedreigd voelt als mensen wat nare dingen over je zeggen. Maar wel als een grote ‘held’ staat te klappen voor een clown als het over oorlog gaat,” fulmineert hij.

“Ik vraag me wel eens af. Moet je bij D66 en VVD met een tien met een griffel slagen voor je brevet van onvermogen? Of mag het cijfer ook iets lager zijn?” vraagt Bonte zich af.

Ook Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) trekt van leer tegen het D66-Kamerlid. “Stel je niet aan man, je bent er niet welkom (logisch), dat is alles. FVD is bijvoorbeeld niet welkom bij FNV-bijeenkomsten en dan gaan wij ook niet lopen roepen dat we bedreigd worden.”

Groteske fantasieën

“Het is allemaal erg ingewikkeld voor ze aan het worden. Iedereen had Tjeerdje moeten steunen, niet de boeren!” reageert publicist en jurist Sietske Bergsma. “Sociopaten en meer van dat soort DSM-types vinden en eisen dat alles om hen draait. Orkaan, aardbeving, oorlog? Zij voelen zich miskend en slachtoffer, ook – of juist – als de oorlog door hen is gesticht. En ze eisen dat iedereen deelneemt in hun groteske fantasieën.”

Tjeerd noemde zijn afwezigheid bij het protest op radio WEF ‘een zwarte dag voor de democratie’, weet Bergsma.

Stikstofminister Van der Wal zei het overigens ‘bizar’ te vinden dat enkele Kamerleden niet af konden reizen naar het boerenprotest omdat hun veiligheid niet kon worden gegarandeerd. Volgens haar laat ‘dit polarisatie zien’.

4.9 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 maand geleden

Dat zijn de deugdlieden, die denken dat zij t voor t zeggen hebben!

Herman R
Herman R
1 maand geleden

Sneue geest👿, die tjeerd👎

Ron
Ron
1 maand geleden

Wat een stelletje clowns.
Stop met dat achterlijke stikstof beleid.
Is ook een hoax net als klimaat en corona.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Van der wal zeurt, ik weet zeker dat alle kamerleden daar heen hadden kunnen gaan zonder een schrammetje op te lopen.
Het is overigens weer een typerende uitspraak: Volgens zichzelf zijn ze niet veilig en daarom hoeven ze van zichzelf niet heen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

112
0
We lezen graag je reactie!x