BuitenlandCorona

Epidemioloog looft Zweedse corona-aanpak: ‘Op alle vlakken gelijk gekregen’

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zweden koos aan het begin van de coronacrisis voor een eigenzinnige aanpak door als één van de weinige landen niet in lockdown te gaan. De aanpak lijkt te hebben gewerkt, aangezien het land groepsimmuniteit nadert. Opeens waren daar de kritische berichten in de media over de Zweedse aanpak. Tussen 13 en 20 mei zou het land het hoogste aantal coronadoden per miljoen inwoners in de wereld hebben geteld. Epidemioloog Luc Bonneux veegt de kritiek in De Standaard van tafel.

“Zweden streeft naar minimale schade voor de volksgezondheid op de lange termijn. Dat die aanpak goed werkt, is voor veel mensen een bittere pil om te slikken,” zegt hij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij merkt op dat de architecten van de Zweedse corona-aanpak op alle vlakken gelijk hebben gekregen. De epidemie bleef beperkt.

Hoge immuniteit

Dertig procent van de inwoners van Stockholm draagt nu al antistoffen bij zich, waardoor het virus zich veel moeilijker kan verspreiden. Virologen beweren dat we niet weten of die antistoffen ons beschermen. Anders Tegnell, de Zweedse hoofdepidemioloog, vraagt zich af wat dan de bedoeling is van een vaccin.

Bonneux stelt vast: “Stockholm heeft een goed gefundeerd langetermijnbeleid, gevalideerd door de feiten, een minder beschadigde economie, kinderen die naar school blijven gaan, winkels die open zijn gebleven, cafés en restaurants die draaien, een hoge immuniteit.”

Dat terwijl onze toestand erg zal lijken op het Zweden van nu, maar dan met veel economische schade, veel leerachterstand, veel bange mensen en minder weerstand tegen Covid-19, aldus de epidemioloog.

[Standaard]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marie
Marie
4 jaren geleden

De Zweedse kranten koppen anders dat er steeds meer Coronadoden zijn te betreuren. Raar circus!

Elise
Elise
4 jaren geleden

@ marie. Ook de testen kunnen onbetrouwbaar zijn. De testen controleren een stofje die je aanmaakt. Nu bestaan er al verschillende corona types(zie wiki). De testen zien dus niet letterlijk het virus.

Ikke
Ikke
4 jaren geleden

Zweden is met zijn eigenzinnige aanpak de grote verliezer in de coronacrisis. Het land dacht dat zeker een kwart van de inwoners van Stockholm het coronavirus gehad zou hebben, het blijkt slechts iets meer dan 7 procent te zijn.
https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/1801266/groepsimmuniteit-zweden-valt-zwaar-tegen.html

Rob
Rob
4 jaren geleden

De hele corona bs is een soort MKUltra programma, mensen isoleren en bang maken. En vervolgens wordt de NWO programma uitgerold. Het is allemaal al gepland en ze zijn er hard mee bezig. Er wordt gezegd, wat het virus betreft, dat die juist gedijen in warme omstandigheden. Denk dan eens aan het mondkapje. Die wordt warm van binnen. Elk mens heeft bacteriën in zijn keel en longen. Die kunnen dan juist goed gedijen met een mondkapje op. Je maakt jezelf dus ziek met zo’n ding op je mond. Wat social distancing wordt genoemd houdt in feite social conditioning in. Dit zijn slechts een paar dingen. Mensen zouden deze video eens helemaal moeten beluisteren wat er gaande is. We zijn een ‘point of no return’ gepasseerd. Als er nu niet iets gebeurt wordt er over de hele wereld massaal mensen de dood in gejaagd met de huidige stand van zaken. We zijn n feite in een staat van beleg, mensen blijven thuis en veel mensen in zorgtehuizen gaan dood, in heel veel landen. Het MOET eindelijk eens doordringen. De spreker kan confronterend zijn maar hij wil alleen dat mensen gaan nadenken en zelf verantwoordelijk gaan nemen voor zichzelf en anderen. Luister en laat het tot je doordringen hoe urgent de huidige situatie is dat er iets moet veranderen. We rommelen nog steeds maar wat aan en daar verandert niets door. Beschouw het als Defcon 5.
https://www.youtube.com/watch?v=_t44kM1PGN0

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x