Paranormaal

Het ‘verloren’ idee van Edison: Een apparaat om te luisteren naar geesten

Help anderen door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse uitvinder Thomas Edison (1847-1931) wilde een apparaat bouwen waarmee hij kon luisteren naar de stemmen van de doden. Dat blijkt uit een hoofdstuk in de memoires van de uitvinder, die afgelopen week opnieuw zijn uitgebracht in Frankrijk.

De uitvinder van de gloeilamp en de fonograaf wilde de stemmen van heengegane zielen opnemen. Na zijn dood werd pas bekend dat hij zich bezighield met de geestenwereld. Sommigen dachten in eerste instantie dat Edison een grap maakte of dat het een hoax was, omdat er geen ontwerp van het apparaat is ontdekt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

In Frankrijk werd in 1949 een Franse vertaling van het oorspronkelijke dagboek van de uitvinder gevonden, inclusief het laatste hoofdstuk waarin wordt gesproken over het luisteren naar de doden.

Franstaligen kunnen de ongewone zoektocht van Edison vanaf nu herontdekken in een boek getiteld ‘Le Royaume de l’Au-dela’ (Het Koninkrijk van het Hiernamaals). In het boek valt te lezen hoe Edison in de jaren 1870 probeerde te luisteren naar geesten door het geluid van zijn fonografen, de voorloper van de grammofoon, te versterken.

Hij sloot zelfs een pact met een collega van hem, William Walter Dinwiddle. De eerste van de twee die zou komen te overlijden zou vanuit het graf een boodschap naar de ander sturen.

Edison geloofde niet alleen dat geesten bestonden, maar ook dat ze erg spraakzaam waren. Hij stelde zich voor hoe hij de stem van een ander wezen kon opnemen, in dit geval de stem van de doden.

[AFP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zonnemax
Zonnemax
9 jaren geleden

Wel een geestig idee om zo’n apparaat te ontwikkelen.

Maar zolang we als mensen nog niet in staat zijn naar elkaar te luisteren…..

Kunnen we misschien beter zo’n apparaat maken.

Jahbulon
Jahbulon
9 jaren geleden
pietje
pietje
9 jaren geleden

Dit is allang voorspeldt geweest jaren geleden maar ja …… mensen zijn mensen en die zijn lullig ! Ik verheug me erop kan niet wachten ! Zal als ik kan er ook gebruik van maken met heel veel vreugde !

Robbedoes
Robbedoes
9 jaren geleden

Het lijkt erop dat Edison Tesla te snel af wilde zijn :

“The sounds I am listening to every night at first appear to be human voices conversing back and forth in a language I cannot understand. I find it difficult to imagine that I am actually hearing real voices from people not of this planet. There must be a more simple explanation that has so far eluded me.”
-Nikola Tesla 1918

Ofschoon Tesla er nooit vanuit is gegaan dat het stemmen van geesten waren die hij hoorde, wilde Edison een apparaat ontwikkelen die dat wel zou kunnen. Waarschijnlijk zag Edison daar wel handel in, want zo was Edison. Hij was, onterecht, bang dat Tesla dit ook zou doen.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x