Het Complot

Hagel waarschuwde Obama voor nieuwe wereldorde

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Barack Obama droeg begin deze maand de voormalige Republikeinse senator Chuck Hagel voor als nieuwe minister van Defensie.

Tijdens de eerste ambtstermijn van Obama bracht Hagel al eens een bezoek aan het Witte Huis. De president vroeg hem naar zijn mening over het buitenlandbeleid en defensie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens The Washington Post antwoordde Hagel aan Obama:

Er bestaat een nieuwe wereldorde waar we geen controle over hebben. U moet overal vraagtekens bij zetten: bij iedere aanname, bij alles wat ze [legerleider en diplomaten] tegen u zeggen. U moet vraagtekens zetten bij onze rol. U moet vraagtekens zetten bij het leger. U moet vraagtekens zetten bij de reden waarom we het leger inzetten.

Hij waarschuwde de president dat de Verenigde Staten verstrikt zouden raken in het conflict in Afghanistan en sprak destijds zijn bezorgdheid uit over de inzet van 51.000 extra troepen.

Pentagon

In 2011 vertelde Hagel Obama tijdens een privébezoek dat de president sinds het aantreden van George Bush senior geen controle meer heeft over het Pentagon. Volgens de Amerikaanse grondwet is de president bevelhebber van het leger en de marine.

Hagel verwijst vermoedelijk naar de machtsstrijd van Donald Rumsfeld tegen zowel de generaals als de president. Bush werd voornamelijk op de hoogte gebracht van beslissingen die reeds waren genomen.

Grote taak

Gedurende zijn eerste ambtstermijn kwam Obama er al snel achter dat hij weinig in de melk te brokkelen had. Zijn intentie was om troepen terug te trekken uit Afghanistan. Pas toen de opperbevelhebber van de NAVO-troepen in Afghanistan, Stanley McChrystal, in opspraak raakte, haalde de regering met tegenzin 30.000 troepen naar huis.

Het lijkt erop dat de nominatie van Hagel wordt goedgekeurd zodat hij samen met de president een plan van aanpak kan maken tegen deze nieuwe wereldorde. The Washington Post ziet een grote taak weggelegd voor het tweetal.

Bron: Businessinsider.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
P-eat-her
P-eat-her
11 jaren geleden

Laten we het hopen, verandering en inzicht aan de top is altijd welkom …
Of zou het gewoon ordinair naam zuiveren zijn? Kan me niet voorstellen dat ze hier niet eerder van op de hoogte waren geweest. Nu het doek zich steeds verder optrekt proberen ze zich er van te distantiëren. Zie ook die wall-street mannetjes die ineens de waarheid beginnen te vertellen enzo. Was allemaal al lang bekend, maar nu de publieke opinie wijzigt proberen ze er alles aan te doen om zich er inderdaad van te distantiëren als zogenaamde klokkenluiders.

Hoe dan ook, het is een positieve ontwikkeling. Laten we het met open armen ontvangen.

Opzich hoeft er van mij ook niemand gestraft te worden, schieten we persoonlijk toch niets mee op. Als ze de machtsmiddelen maar ontnomen wordt en transparantie en eerlijkheid voorop komen te staan. Dat zou al een hele overwinning zijn!

S0M30N3
S0M30N3
11 jaren geleden

Gaan de mensen die boven de Bilderberg Group en Illuminati staan nog ontmaskerd worden?

Wil wel graag weten wie mijn echte vijand is! Niburu had iets gepost dat het de Jesuits waren (correct me if i’m wrong)..

ss
ss
11 jaren geleden

“Volgens de Amerikaanse grondwet is de president bevelhebber van het leger en de marine.”

Ha,en wie is de bevelhebber van de president zelf??!!

DingieM
DingieM
11 jaren geleden

Met z’n tweeen kunnen ze niets doen, daar hebben ze een wakkere bevolking voor nodig. Laat dat laatste nou de allergrootste horde blijken nu de meeste niet wakker willen worden en in hun slavenleventje blijven geloven.

Daarnaast merk ik dat Obama zelf probeert de NWO te bespoedigen, wat ze ook dit keer niet zal lukken…

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x