Homepagina » Het Complot » Hagel waarschuwde Obama voor nieuwe wereldorde
Hagel waarschuwde Obama voor nieuwe wereldorde

Hagel waarschuwde Obama voor nieuwe wereldorde

De Amerikaanse president Barack Obama droeg begin deze maand de voormalige Republikeinse senator Chuck Hagel voor als nieuwe minister van Defensie.

Tijdens de eerste ambtstermijn van Obama bracht Hagel al eens een bezoek aan het Witte Huis. De president vroeg hem naar zijn mening over het buitenlandbeleid en defensie.

Volgens The Washington Post antwoordde Hagel aan Obama:

Er bestaat een nieuwe wereldorde waar we geen controle over hebben. U moet overal vraagtekens bij zetten: bij iedere aanname, bij alles wat ze [legerleider en diplomaten] tegen u zeggen. U moet vraagtekens zetten bij onze rol. U moet vraagtekens zetten bij het leger. U moet vraagtekens zetten bij de reden waarom we het leger inzetten.

Hij waarschuwde de president dat de Verenigde Staten verstrikt zouden raken in het conflict in Afghanistan en sprak destijds zijn bezorgdheid uit over de inzet van 51.000 extra troepen.

Pentagon

In 2011 vertelde Hagel Obama tijdens een privébezoek dat de president sinds het aantreden van George Bush senior geen controle meer heeft over het Pentagon. Volgens de Amerikaanse grondwet is de president bevelhebber van het leger en de marine.

Hagel verwijst vermoedelijk naar de machtsstrijd van Donald Rumsfeld tegen zowel de generaals als de president. Bush werd voornamelijk op de hoogte gebracht van beslissingen die reeds waren genomen.

Grote taak

Gedurende zijn eerste ambtstermijn kwam Obama er al snel achter dat hij weinig in de melk te brokkelen had. Zijn intentie was om troepen terug te trekken uit Afghanistan. Pas toen de opperbevelhebber van de NAVO-troepen in Afghanistan, Stanley McChrystal, in opspraak raakte, haalde de regering met tegenzin 30.000 troepen naar huis.

Het lijkt erop dat de nominatie van Hagel wordt goedgekeurd zodat hij samen met de president een plan van aanpak kan maken tegen deze nieuwe wereldorde. The Washington Post ziet een grote taak weggelegd voor het tweetal.

Bron: Businessinsider.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • P-eat-her schreef:

  Laten we het hopen, verandering en inzicht aan de top is altijd welkom …
  Of zou het gewoon ordinair naam zuiveren zijn? Kan me niet voorstellen dat ze hier niet eerder van op de hoogte waren geweest. Nu het doek zich steeds verder optrekt proberen ze zich er van te distantiëren. Zie ook die wall-street mannetjes die ineens de waarheid beginnen te vertellen enzo. Was allemaal al lang bekend, maar nu de publieke opinie wijzigt proberen ze er alles aan te doen om zich er inderdaad van te distantiëren als zogenaamde klokkenluiders.

  Hoe dan ook, het is een positieve ontwikkeling. Laten we het met open armen ontvangen.

  Opzich hoeft er van mij ook niemand gestraft te worden, schieten we persoonlijk toch niets mee op. Als ze de machtsmiddelen maar ontnomen wordt en transparantie en eerlijkheid voorop komen te staan. Dat zou al een hele overwinning zijn!

  0 likes
 • S0M30N3 schreef:

  Gaan de mensen die boven de Bilderberg Group en Illuminati staan nog ontmaskerd worden?

  Wil wel graag weten wie mijn echte vijand is! Niburu had iets gepost dat het de Jesuits waren (correct me if i’m wrong)..

  0 likes
 • ss schreef:

  “Volgens de Amerikaanse grondwet is de president bevelhebber van het leger en de marine.”

  Ha,en wie is de bevelhebber van de president zelf??!!

  0 likes
 • DingieM schreef:

  Met z’n tweeen kunnen ze niets doen, daar hebben ze een wakkere bevolking voor nodig. Laat dat laatste nou de allergrootste horde blijken nu de meeste niet wakker willen worden en in hun slavenleventje blijven geloven.

  Daarnaast merk ik dat Obama zelf probeert de NWO te bespoedigen, wat ze ook dit keer niet zal lukken…

  0 likes
 • Corien Bos schreef:

  Dat zal dan een goed begin zijn van een vrije wereld

  0 likes
 • Eden schreef:

  Toen ik de titel las, dacht ik dat Obama advies nam van weersomstandigheden 😀

  0 likes
 • Frankie schreef:

  Dit komt van infowars en Hagel bedoelde hier de nieuwe wereld orde van het chinees kapitalistisch communisme, van de salafistische nieuwe wereld orde, de russische nieuwe wereld orde.Kortom, alle buitenlandse (opkomende) wereldlijke machten.
  Ik zou zeggen bezoek infowars en lees het artikel daar want hier wordt er een positieve draai aan gegeven maar dat is niet hoe het in het oorspronkelijke artikel te lezen was/is.
  Wanneeer zien Nederlanders nu eens dat Obama geen messias is maar een wolf in schaapskleren.
  Zeker na al zijn wetsveranderingen, zijn ongrondwettelijke neventaken etc.etc.Obama stuurde zelf 50.000 man naar afghanistan terwijl hij beloofd had ze terug te trekken.Guantanamo?Nog steeds open.honderden kinderen gedood door dronestrikes bevolen door Obama enz en etc.
  Obama is een dictator mensen.Kijk ‘s verder dan je neus lang is!

  0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Een plan van aanpak.
  Ik ben benieuwd. Hopelijk kennen ze in de USA zoiets als de Wet Openbaarheid van Bestuur.
  Dat plan zal bevatten (neem ik aan): wat het probleem is, wat er gaat veranderen, en de weg ernaar toe.
  Spijkers met koppen slaan, en man en paard noemen! Met een hoge prioriteit …. het gaat over het redden van de USA, en de hervorming van de Westerse wereld.
  Hij wil wereldleider zijn! Welnu, dit is zijn kans om de wereld te laten zien waar hij staat.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Druk in de wikipedia maar eens “Georgia Guidestone,s” in, dan weet je gelijk wat de Nieuwe wereldorde haar bedoelingen zijn.

  0 likes
 • Bert schreef:

  [quote name=”ss”]”Volgens de Amerikaanse grondwet is de president bevelhebber van het leger en de marine.”

  Ha,en wie is de bevelhebber van de president zelf??!![/quote]
  Zijn vrouw?

  0 likes
 • roger schreef:

  Moet ik uit dit artikel opmaken dat Obama aan de goede kant staat? Een lichtwerker?

  Sorry maar daar heb ik grote moeite mee. Vind het jammer dat ik deze geluiden vaker hoor op niburu. Er is niets tastbaars wat in die richting wijst, en uiteindelijk leidt deze gedachte naar een zelfde afwachtende houding als met de datum 21-12.
  Al die maanden met een andere bril naar Obama proberen te kijken, maar iedere keer walg ik van die gast, komt geen zinnig woord uit, sterker nog zijn uitspraken worden alleen maar erger.

  0 likes
 • Pablo schreef:

  Maak dat de kat maar wijs..Obama is de weg voor Agenda 21 van de NWO aan het nivelleren in rap tempo…Maar zo snel dat de slapers er massaal van wakker aan het worden zijn vanwege zijn “ban on guns”activiteiten, binnenkort weet iedereen alles, en het internet censuur is nog niet binnen. Van Obamma naar Obummer in een flits! Dat heb ik vandaag vernomen, van het gigantisch verzet ineens tegen zijn plannen, en ja, de optie, want er is altijd een back up, is de burgeroorlog wat hij zonder zijn ogen te blinken gaat beginnen. Hij vraagt nu aam alle militaire leiders of ze bereid zijn om hun eigen volk te beschieten, en geloof me, ik heb soldaten gezien in een film die dat zonder enig moreel bezwaar zullen doen. Natuurlijk zal hij degene die wel tegen het volk wil schieten in de hoogste plaatsen zetten. In dit “endgame”is geen twijfeltje toegestaan, ga er van uit dat het ergste gaat gebeuren of we moeten een wonder meemaken.En zelfs dat is iets erg link, want wie weet komt “onze redder”en zitten we gechipped en beperkt in alles in hun Agenda 21 wereldje.

  0 likes
 • Obam schreef:

  Wellicht krijgen ze hulp van buitenaardsen. Het is al vaak eerder aangegeven in channelings dat Obama het volk verder zal leiden naar het nieuwe tijdperk, ook kan hij een openbaring van buitenaards leven aan gaan kondigen (disclosure) zodra hij de kans krijgt. Obama zal het spelletje zolang meespelen van de Illuminatie als nodig is. Het draait allemaal om de juiste timing, heb geduld en stuur de beste man veel liefde en licht. Obama is een Hoge Ziel met veel leiders kwaliteiten op elk niveau. Zulke dingen zal hij uiterst diplomatiek en subtiel aanpakken. Hij heeft veel ervaring uit vorige levens opgedaan. En daarom is hij nu hier op dit moment. Heb geduld, heb geduld….hoe moeilijk dat ook is voor sommigen.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Obama gewaarschuwd voor een new world order…. Is het Obama niet die vanaf dag een vin het openbaar en in zijn toespraken een voorstanders is van een new world order?? Lijkt mij wel, daar Obama in elke toespraak dit aanhaalt!!

  0 likes
 • openyoureyes schreef:

  is ie goed of is ie slecht? je weet ook wel waarom economie bestaat. en wie aan de touwtjes trekken van deze poppen. Ik hoop dat het goed zal komen maar t lijkt mij een /^ prmd westerse in een zwart jasje behind the scenes. tenslotte oplichten is hun fack

  0 likes
 • Johan schreef:

  Zijn deze 2 personen levensmoe, er gaat veels te veel ngeld in om.

  Wanneer het de psychopaten mensenlevens in Afghanistan of Irak niks uitmaakt, dan zal een tegenstander van het doel zo opgeruimd zijn, zij staan boven de wet en er is altijd een sukkel die ze het in de schoenen kunnen schuiven.

  0 likes
 • Bosdokter schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”]Druk in de wikipedia maar eens “Georgia Guidestone,s” in, dan weet je gelijk wat de Nieuwe wereldorde haar bedoelingen zijn.[/quote]

  Iedereen zeurt altijd dat de wereld zo foktop is (ik incluis). Maar misschien is het wel zo dat wij contact met de natuur zijn verloren omdat er teveel mensen zijn en we daardoor de huidige steden moesten ontwikkelen en alles wat daaruit voortvloeit.
  M.a.w. niet meer dan 500 miljoen is misschien wel een goede wijsheid.

  Als je met minder bent dan 500 miljoen is het een waarschuwing, maar nu we met zoveel zijn, begint het een genocide-dingetje te lijken. Misschien hadden we eerder moeten luisteren en het uberhaubt niet zover moeten laten komen.
  Past event horizon, beyond point of no return en dergelijke

  Ik ga ervan uit dat degenen die de georgia guidestones hebben gemaakt, verstand hadden van bepaalde zaken.

  0 likes
 • roger schreef:

  Tuurlijk Bosdokter, als je de mensheid in een laag bewustzijn houdt zullen ze hun eigen destructieve pad ook niet kunnen zien.
  Misschien zijn 7 miljard mensen wel te veel, wat ik overigens niet geloof, maar met het juiste bewustzijn is er denk ik geen ”overbreeding”.

  Kijk hier in NL, de uitspraak van Buma CDA en de berichten over de werkloosheid. Hoe meer mensen beginnen te klagen over crises, geld en economie, hoe dichterbij de zogenaamde oplossing die de nwo altijd al voor ogen had. Zou het niet?

  0 likes
 • Ikke schreef:

  ‘Hagel waarschuwde Obama voor nieuwe wereldorde’

  Is dat niet zoiets als een virus waarschuwen dat er gevaar is voor ziekte?

  0 likes
 • Pablo Hein schreef:

  [quote name=”roger”]Moet ik uit dit artikel opmaken dat Obama aan de goede kant staat? Een lichtwerker?

  Sorry maar daar heb ik grote moeite mee. Vind het jammer dat ik deze geluiden vaker hoor op niburu. Er is niets tastbaars wat in die richting wijst, en uiteindelijk leidt deze gedachte naar een zelfde afwachtende houding als met de datum 21-12.
  Al die maanden met een andere bril naar Obama proberen te kijken, maar iedere keer walg ik van die gast, komt geen zinnig woord uit, sterker nog zijn uitspraken worden alleen maar erger.[/quote]
  Indedrdaad, dat is zowat onmogelijk om te vatten. Maar de kans is we reel, hoewel ik er skeptisch tegenover sta. Kijk, hij heeft twee dochters omringd door 14 lijfwachten, en deze zijn van het soort shoot first question later. Als Obama niet doet wat er van hem verwacht wordt, dan kunnen enkele van deze lieden ook een
  “geheime” baas hebben . Want zo werkt het systeem overal. Bijvoorbeeld als ik het politiek te bont maak, krijg je insinuaties e.d. bijvoorbeeld. Maar de tij kan keren en hij zal ons aangenamer kunnen verrassen.Maar denk goed na, als hij dat doet, miljoenen kunnen nog de dood ingejaagd worden. Als hij het niet doet, misschien miljarden, en dat is het dillema.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  epstein

  Namen op vluchtmanifesten Epstein binnenkort onthuld: ‘Paniek onder rijken en machtigen’

  De Amerikaanse Maagdeneilanden, waar Jeffrey Epstein een ...

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  >