Financieel

Handboek voor lobbyisten: hoe politici worden omgekocht (video)

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jack Abramoff is een beruchte oud-lobbyist die nauw betrokken was bij één van de grootste corruptieschandalen in Washington in de geschiedenis.

Hij moest drie jaar de gevangenis in en onthulde na zijn straf hoe hij politici en hun ambtenaren kon omkopen. Abramoff voegde toe dat de hervormingen die na het schandaal zijn doorgevoerd weinig effect hebben gehad.

Hij begon in de jaren negentig zijn carrière als een lobbyist voor de Republikeinen en was zo goed in het overladen van beleidsmakers met cadeautjes dat hij 20 miljoen dollar per jaar mee naar huis mocht nemen. In ruil voor de giften regelde Abramoff onder meer belastingvoordelen voor zijn klanten.

Zes jaar geleden bekende hij schuld aan belastingontduiking, fraude en het corrumperen van volksvertegenwoordigers. Vandaag de dag staat hij symbool voor de manier waarop geld Washington corrupt maakt.

Abramoff legde uit hoe hij het geld van zijn klanten gebruikte om machtige vrienden te kopen en de wetgeving te beïnvloeden.

Bron: Cbsnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
9 jaren geleden

Dat lobby-en is toch allang bekend? Die juffrouw doet alsof ze het in Keulen hoort donderen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

1
0
We lezen graag je reactie!x