Homepagina » Bewustzijn » De hel bestaat niet. Paus Franciscus doet opmerkelijke uitspraken
De hel bestaat niet. Paus Franciscus doet opmerkelijke uitspraken

De hel bestaat niet. Paus Franciscus doet opmerkelijke uitspraken

Er bestaat geen hel waar de zielen van de zondaars in eeuwigheid moeten lijden, zei paus Franciscus op Witte Donderdag in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

Na de dood krijgen de zielen van mensen die berouw tonen vergiffenis van God en worden zij opgenomen in Zijn contemplatie.

“Maar de zielen van degenen die geen berouw hebben, en dus geen vergeving kunnen krijgen, verdwijnen”, zei Franciscus.

Verdwijning

“De hel bestaat niet, wat wel bestaat is de verdwijning van zondige zielen,” voegde hij eraan toe.

De paus werd geïnterviewd door Eugenio Scalfari, een ervaren Italiaanse journalist en atheïst die wel vaker schrijft over geloof en religie, en toegang heeft tot de leider van de Katholieke Kerk.

Nooit geklaagd

Er werden in het verleden wel vraagtekens gezet bij de juistheid van de citaten die hij toeschrijft aan de paus, vooral dan omdat de 93-jarige Scalfari heeft toegegeven dat hij nooit een bandrecorder gebruikt tijdens interviews.

Het Vaticaan heeft echter nooit geklaagd over het werk van Scalfari en Francisus blijft hem interviews toestaan.

[Belga]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bataaf
Bataaf
3 jaren geleden

“De hel bestaat niet”.

“Dan maken wij deze maar op aarde.”

En of de hel bestaat.

Maarten V
Maarten V
3 jaren geleden

De hel en hemel is hier op de aarde zelve. Je moet gewoon het geluk hebben om op de juiste plek geboren te zijn met de juiste mensen om je heen en in de juiste omstandigheden. Verder is er niets dat uitwijst dat er een hel of laat staan een hemel bestaat.

Tenzij in de mythes en legendes uit vervlogen tijden toen de wetenschap nog niet op punt stonden om daarover na te denken maar ook verketterd werden door de religie omdat het de machtspositie van de religieuze en politieke “elite” en hun superioriteit tegenover andere levende wezens in gevaar bracht.

Oh ja… de mensen met hun bijna-doodservaringen. Het feit is dat het erg cultureel gebonden is. Een hindoe ziet de vele hindoegoden in het hiernamaals, een christen ziet god of jezus in het hiernamaals, de moslim ziet allah, de indianen zien de eeuwige jachtvelden, enz… Dus ook dat is een perceptie ontstaan uit eerdere ervaringen en emoties van het moment van het “bijna-stervend”-brein dat door zuurstofnood ongecontroleerd gaat hallucineren en daardoor ook het onderscheid niet bewust meer kan maken wat echt is of een droom.

onbekend
onbekend
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

De hemel is een andere volgende blauwgroene planeet met ook bergen. De hel is misschien een ijskoude grot op planeet Mars of letterlijk een beerput in deze moderne tijden. Iedereen werkt aan zijn niveau. Het bewustzijn, energiebundel in de hersenen, staat los van het fysieke lichaam. Maar het bewustzijn heeft wel een bepaalde kleur (politiek).

Panta Rhei
Panta Rhei
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Maarten V: is dit een mening of op persoonlijke ervaring beruste feiten?

Henri Hiaat
Henri Hiaat
Reactie op  Panta Rhei
3 jaren geleden

Geniale vraag.

Lotta
Lotta
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Wat weet je nou werkelijk van een evt leven na de dood. Ook jij kunt er alleen naar gissen. Het is ook werkelijk bedroevend dat we ons steeds moeten laten beperken door mensen die steeds zeggen dat er niks is na de dood. Het is zo’n dooddoener!

Albert
Albert
Reactie op  Lotta
3 jaren geleden

Dat is in feite angst. ‘Alles is WEG’ dan… hoopt men. Wat zal dat naamduizend jaren nog steeds tegenvallen. Maar ze ‘hebben geen excuus’, Romeinen 1. IEDEREEN weet heel diep van binnen dat er een Schepper is! Vreselijk als ze daar starks achterkomen, in alle hevigheid. Voor altijd en eeuwig…

Mimosa
Mimosa
Reactie op  Lotta
3 jaren geleden

Er is leven na de dood en je hoeft er niet bang voor te zijn wanneer je je veilig weet bij de Zoon van God, Jezus Christus.
http://www.derekprince.nl/activiteiten/woord-voor-vandaag/9-juni-geen-veroordeling/

Albert
Albert
Reactie op  Mimosa
3 jaren geleden

Amen! Een 40jaar geleden, na vele jaren veel zoeken in uitermate verwarrende en vage en niet-werkende rommel van Zen, Astrologie, Spiritisme, Von Däniken, Blavatski, Drugs, Sensuele ‘Liefde’ tot-en-met nog andere bagger van Marcuse, Sartre, Das Kapital en YinYang… toen eindelijk Jezus in mij hart toegelaten!

EINDELIJK ECHTE VREDE! En daarna een heel blij, liefdevol, krachtig, volwassen, stabiel, vruchtdragend Leven van praktisch Dienen -vanuit Liefhebben en Respect! En: het kwade (niet: mensen) háten! Het was (en is) 100% Genade, en het was (en is) 100% MIJN (vrije!) keuze/ mijn geloof/ mijn deel! ‘Uit genade zijt gij behouden, door Geloof’, Ef2:8. Simple is that. En. Het. Werkt!

Anton50
Anton50
Reactie op  Albert
2 jaren geleden

Albert,
Al die wegen die jij bewandeld hebt, leidden uiteindelijk de weg in naar God voor jou.
In die zin zijn ze welzeker noodzakelijk en essentieel om tot en in de Liefde voor God te komen.
Dit is ook mijn ervaring…
Alles heeft een doel, alles valt onder het plan van de Bron

Mimosa
Mimosa
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Maarten V, en wat dacht je van de mensen die op de operatietafel overleden en precies konden zien wat de dokter deed, en zelfs de tijd waarop dit gebeurde, wie in de kamer waren …..enz?

mika 2002
mika 2002
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Wordt tijd dat jij Pim van Lommel eens leest…

S6T6N6S
S6T6N6S
Reactie op  mika 2002
3 jaren geleden

word tijd dat jij je inleest over DMT (DiMethylTryptamine) en de pijnappelklier…

Anton50
Anton50
Reactie op  S6T6N6S
2 jaren geleden

Is al achterhaald, dat DMT onderzoek, en hooguit toepasbaar voor enkele ervaringen maar niet ALLE.

Rene
Rene
Reactie op  Maarten V
3 jaren geleden

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat zuurstof gebrek er niks mee te maken heeft en hoe verklaart u dat een man die vanaf de geboorte blind was een bijna dood ervaring krijgt en erna precies weet te vertellen aan de vepleegkundige waar ze zijn tandprothese had neer gelegden nog meer van de verhalwn die door wetenschap onderzocht zijn en van zuurstoftekort en BDE iszeer achterhaakd onderzoek

Blue
Blue
3 jaren geleden
Maynard
Maynard
3 jaren geleden

earth is a place on hell

onbekend
onbekend
3 jaren geleden

Dit wil niet zeggen dat het Vaticaan akkoord is met Scalfari en ja een interview is ook maar dat.
Van de woorden: hel, zondaars, berouw, vergiffenis, Zijn contemplatie en verdwijnen krijg ik een maagzweer.
God is de natuur, het heelal. Wie bepaalde zaken doet met andermans geslacht, reïncarneert als een
schadelijke geslachtsbacterië.

wolfje
wolfje
Reactie op  onbekend
3 jaren geleden

@ onbekend: als ‘bepaalde zaken’ indertijd niet hadden plaatsgevonden was u hier niet geweest toch?

onbekend
onbekend
Reactie op  wolfje
3 jaren geleden

Ik bedoel hiermee seksuele criminaliteit.

Richard
Richard
3 jaren geleden

Die zondige zielen worden terug naar de Aarde gestuurd. Daarom stikt het er hier van.

Albert
Albert
3 jaren geleden

Pas bij het 2e Vaticaanse Concilie in 1962 mochten de domme, slaafse volgelingen van de Rooms Katholieke sekte de Bijbel openen! Vre-se-lijk! Wat een duisternis, manipulatie, arrogantie en godloos gedrag! De Paus heeft w.s. helemaal al niet zo de Bijbel echt gelezen. En door Obama en NWO aan de macht geholpen, stinkt vreselijk!

“… and all liars (those who knowingly convey untruth by word or deed)–[all of these shall have] their part in the lake that blazes with fire and brimstone. This is the second death. [Rev21:8, Isa30:33.]

“… and all liars (those who knowingly convey untruth by word or deed)–[all of these shall have] their part in the lake that blazes with fire and brimstone. This is the second death. [Rev21:8, Isa30:33.] Fake news “Reporters” have a HUGE responsibility!

Frans2
Frans2
Reactie op  Albert
3 jaren geleden

[ Pas bij het 2e Vaticaanse Concilie in 1962 mochten de domme, slaafse volgelingen van de Rooms Katholieke sekte de Bijbel openen! ]
Ik zie daar geen bewijs van.
Wel stonden de protestantse vertalingen door Luther en Calvijn op de lijst van verboden literatuur.

https://www.rd.nl/kerk-religie/verboden-te-lezen-1.1102877
https://www.trouw.nl/home/-al-ver-voor-maarten-luther-las-iedereen-de-bijbel-~ad354697/

Bruce
Bruce
Reactie op  Albert
3 jaren geleden

Waar jij in gelooft Albert is protestantse mythe. Waarom denk je dat mensen als Luther volgelingen kregen? Is dat niet juist omdat men wel de bijbel mocht lezen van de RKK? Daarom wist men dat Luther op bepaalde punten gelijk had, bijbels gezien.

Als de slaafse mensen niet in de bijbel mochten lezen dan had Luther enkel wat geestelijken meegekregen, en hij werd juist populair bij de meute.

https://www.trouw.nl/home/-al-ver-voor-maarten-luther-las-iedereen-de-bijbel-~ad354697/

Groetjes

Albert
Albert
Reactie op  Bruce
3 jaren geleden

Toch mag die Correlini ‘onderzoeker’ nog wel wat dieper de geschiedenis in duiken. Grappig vond ik ook in die fake krant Trouw (idem NRC, Volkskrant, Gelderlander… en 90% fake als het over Trump gaat) amuzant de bewering van die ‘wetenschapper’:

“Het was niet alleen de bovenlaag. Er waren ook timmermannen, schoenmakers of voddenboeren bij die de Bijbel lazen. Latijn beheersten ze niet, maar ze hadden wel behoefte aan dit soort boeken.”

Ja hoor. De timmermannen lazen de hele dag vloeiend Latijn (hadden ze naast hun survival ook lekker tijd voor!). ‘IEDEREEN’ las de Bijbel, zoals daar ook beweerd. Totale fake!

Frans2
Frans2
Reactie op  Albert
3 jaren geleden

Ga nu eens het hele artikel lezen of neem een les begrijpend lezen:
“Bijbels in de volkstaal(!) zijn zeker geen protestantse uitvinding, maar een fenomeen dat juist de late Middeleeuwen(!) kenmerkte, toen de rooms-katholieke kerk nog als enige heer en meester was.

De gedachte dat gewone mensen pas sinds de Reformatie, zeshonderd jaar geleden, zelfstandig de Bijbel lezen is een hardnekkige protestantse mythe, in het leven geroepen door niemand minder dan Luther zelf. “

Albert
Albert
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Franz ga jij nou eens echt feiten nieuws lezen. Ik lees Trouw enz al lang niet meer, achterhaalde dode bomen nieuws, altijd te laat, arrogant, vooringenomen, links en te vaak gewoon fake. De luie ‘reporters’ laten de rommel vertalen, knippen en plakken vervolgens de hele bagger van – voornamelijk – CNN, MSNBC, AP, NYT, WashCompost.
Bekeer je! Het kan nog! Voordat je je rotschrikt straks van alle waarheids geweld wat op je afkomt! Vooral religie is één grote leugen vaak! Globalisten maken enorm gebruik van de valse, onechte religieuze gevoelens en mengen dat met het geloof in de CO2 ‘ramp’, Obama (ramp), Popi Antichristelijke bagger, Jezuiten ‘wetenschap’ en Bilderberg propaganda!

Frans2
Frans2
Reactie op  Frans2
3 jaren geleden

Ik zie dat je al niet eens meer een poging doet je fake news over het toestaan van het lezen van de bijbel te bewijzen. En dan beschuldig je reporters er van lui te zijn. Tsss.

Mimosa
Mimosa
Reactie op  Albert
3 jaren geleden

Profetie voor onze ogen vervuld: https://youtu.be/NZMY7TN489A

Zie op YouTube vatican created the islam. Zie openbaring 17,18 de RK. Gaat weg uit haar staat daar. De vrouw staat voor de kerk.We moeten nooit de paus geloven. Hij spot geregeld met Jezus. Ik geloof dat de hel wel bestaat want Jezus waarschuwde er niet voor niets voor. Alles heeft een gevolg.

Albert
Albert
Reactie op  Mimosa
3 jaren geleden

Inderdaad: OF Jezus was een grote leugenaar OF Hij sprak de Waarheid. Ik denk dat 90% van de wereldbevolking wel gelooft dat Jezus in elk geval geen leugenaar was! Maar ook dan, wat nog, al gelooft 99% niet in Jezus, en wenst de ‘Weg met Hem’, zoals 2000 jaar terug. Nou en.
Jezus zei dat de brede weg loopt naar de vernietiging (de hel dus): kies voor de ‘nauwe poort’, wees geen dooie vis in de massa, maar zwem tegen de stroom in! ‘Gij zult de MEERDERHEID in het kwade niet volgen’, zei God tegen Mozes. Amen!

Mimosa
Mimosa
Reactie op  Albert
3 jaren geleden

Helemaal mee eens!

elizabeth
elizabeth
Reactie op  Mimosa
2 jaren geleden

De duivel wil de mensheid wijsmaken dat de Hel niet bestaat,de paus volgt het voorbeeld van de duivel,al die verkrachtingen in de rk kerk is niet van God maar duivels dat spoor belopen hun, de rk kerk aanbid de duivel,ze eren hun heiligen,ze verklaren heilig, dat alleen aan God zelf is,de Heilig verklaring, de paus wil ook geen vrouwen in de kerk, de Heere Jezus vertelde al Zijn Geheimen over Zijn Vader tegen de vrouw,Maria Magdalena, daar was de kerk jaloers op,de mannen moesten het horen van de Vrouw.paus durft ook te verklaren dat je geen persoonlijke verbinding met de Heere Jezus moet doen,alles moet via de kerk, gewone zondige mensen, duivels in een woord.

Mimosa
Mimosa
Reactie op  elizabeth
2 jaren geleden

Het Vaticaan heeft ook de islam gecrieerd. Zie op YouTube een uitgebreide uitleg.

yousje
yousje
Reactie op  Mimosa
2 jaren geleden

dus omdat youtube dat zegt is dat waar? vaticaan bestond niet eens toen de islam begon dus niet onzin praten.

Mimosa
Mimosa
Reactie op  Mimosa
2 jaren geleden

Rond 300 en nog wat na Christus was er al het Vaticaan.

lichtwezen
lichtwezen
3 jaren geleden

De hellen bestaan in die zin niet, dat er geen hellevuur en geen eeuwige verdoemenis is, maar wel de duistere onbewuste werelden (zeven stuks), waarin de hartstochten van de zielen branden die er leven. Waar men zich uit de hogere onbewuste werelden op kan werken, naar het licht, wat echter eeuwen en eeuwen kan duren. De lage onbewuste werelden is een andere evolutie. Geen enkele ziel gaat verloren, we gaan allemaal terug naar het licht van waaruit we ontstaan zijn, terug naar het Al. Daar zijn echter vele, vele levens voor nodig.
https://rulof.org/

pleiadian
pleiadian
3 jaren geleden

Ik hou intens van het leven hier op aarde en geniet van elke seconde!

Richard
Richard
Reactie op  pleiadian
3 jaren geleden

God heeft niets aan dode lichamen, dus Leef!

Albert
Albert
Reactie op  Richard
3 jaren geleden

Ja leef wel zuiver en heilig, want wat je hier bent, ben je straks in eeuwigheid.

Richard
Richard
Reactie op  Albert
3 jaren geleden

Dat is ieders weg om te gaan. Belangrijk is je eigen aard te volgen. Dat is zuiver en heilig genoeg.

Furious Anger
Furious Anger
3 jaren geleden

Echt wat een onzin…. het heeeeeeeeeeeele geloof is onzin

Albert
Albert
Reactie op  Furious Anger
3 jaren geleden

Tuurlijk FA, alles wat je iet ziet is onzin. De duizenden trillingen en golflengtes en vibraties zijn onzin, want je ziet ze niet. Liefde en haat (en furious anger) bestaat niet, want vaak zie je het niet.

Domdom. Dom in het kwadraat dus. Dom2.

Mimosa
Mimosa
Reactie op  Furious Anger
3 jaren geleden

De RK wel ja, niet de God van de Bijbel.
De RK heeft alles verdraaid en de Bijbel waarschuwt hier dus ook vooor.
Lees openbaring 17,18. Zelfs nu maken zij zich schuldig aan bloedvergieten met het offeren van kinderen.
Vroeger met de inquisitie en straks weer.
Maar dit heeft God niet opgedragen te doen.

x

Check Also

aartsbisschop

Aartsbisschop over ‘gezondheidsconferentie’: Vaticaan maakt zichzelf tot dienaar van Nieuwe Wereldorde

Van 6 tot 8 mei organiseert het ...

paus

Paus Franciscus pleit voor ‘Nieuwe Wereldorde’ na pandemie

Paus Franciscus stelt in een nieuw boek ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

73
0
We lezen graag je reactie!x