Bewustzijn

De hel bestaat niet. Paus Franciscus doet opmerkelijke uitspraken

Help mee door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er bestaat geen hel waar de zielen van de zondaars in eeuwigheid moeten lijden, zei paus Franciscus op Witte Donderdag in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

Na de dood krijgen de zielen van mensen die berouw tonen vergiffenis van God en worden zij opgenomen in Zijn contemplatie.

“Maar de zielen van degenen die geen berouw hebben, en dus geen vergeving kunnen krijgen, verdwijnen”, zei Franciscus.

Verdwijning

“De hel bestaat niet, wat wel bestaat is de verdwijning van zondige zielen,” voegde hij eraan toe.

De paus werd geïnterviewd door Eugenio Scalfari, een ervaren Italiaanse journalist en atheïst die wel vaker schrijft over geloof en religie, en toegang heeft tot de leider van de Katholieke Kerk.

Nooit geklaagd

Er werden in het verleden wel vraagtekens gezet bij de juistheid van de citaten die hij toeschrijft aan de paus, vooral dan omdat de 93-jarige Scalfari heeft toegegeven dat hij nooit een bandrecorder gebruikt tijdens interviews.

Het Vaticaan heeft echter nooit geklaagd over het werk van Scalfari en Francisus blijft hem interviews toestaan.

[Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bataaf
Bataaf
4 jaren geleden

“De hel bestaat niet”.

“Dan maken wij deze maar op aarde.”

En of de hel bestaat.

Maarten V
Maarten V
4 jaren geleden

De hel en hemel is hier op de aarde zelve. Je moet gewoon het geluk hebben om op de juiste plek geboren te zijn met de juiste mensen om je heen en in de juiste omstandigheden. Verder is er niets dat uitwijst dat er een hel of laat staan een hemel bestaat.

Tenzij in de mythes en legendes uit vervlogen tijden toen de wetenschap nog niet op punt stonden om daarover na te denken maar ook verketterd werden door de religie omdat het de machtspositie van de religieuze en politieke “elite” en hun superioriteit tegenover andere levende wezens in gevaar bracht.

Oh ja… de mensen met hun bijna-doodservaringen. Het feit is dat het erg cultureel gebonden is. Een hindoe ziet de vele hindoegoden in het hiernamaals, een christen ziet god of jezus in het hiernamaals, de moslim ziet allah, de indianen zien de eeuwige jachtvelden, enz… Dus ook dat is een perceptie ontstaan uit eerdere ervaringen en emoties van het moment van het “bijna-stervend”-brein dat door zuurstofnood ongecontroleerd gaat hallucineren en daardoor ook het onderscheid niet bewust meer kan maken wat echt is of een droom.

Blue
Blue
4 jaren geleden
Maynard
Maynard
4 jaren geleden

earth is a place on hell

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

73
0
We lezen graag je reactie!x