Homepagina » Bewustzijn » De hel bestaat niet. Paus Franciscus doet opmerkelijke uitspraken
De hel bestaat niet. Paus Franciscus doet opmerkelijke uitspraken

De hel bestaat niet. Paus Franciscus doet opmerkelijke uitspraken

Er bestaat geen hel waar de zielen van de zondaars in eeuwigheid moeten lijden, zei paus Franciscus op Witte Donderdag in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

Na de dood krijgen de zielen van mensen die berouw tonen vergiffenis van God en worden zij opgenomen in Zijn contemplatie.

“Maar de zielen van degenen die geen berouw hebben, en dus geen vergeving kunnen krijgen, verdwijnen”, zei Franciscus.

Verdwijning

“De hel bestaat niet, wat wel bestaat is de verdwijning van zondige zielen,” voegde hij eraan toe.

De paus werd geïnterviewd door Eugenio Scalfari, een ervaren Italiaanse journalist en atheïst die wel vaker schrijft over geloof en religie, en toegang heeft tot de leider van de Katholieke Kerk.

Nooit geklaagd

Er werden in het verleden wel vraagtekens gezet bij de juistheid van de citaten die hij toeschrijft aan de paus, vooral dan omdat de 93-jarige Scalfari heeft toegegeven dat hij nooit een bandrecorder gebruikt tijdens interviews.

Het Vaticaan heeft echter nooit geklaagd over het werk van Scalfari en Francisus blijft hem interviews toestaan.

[Belga]


Vond je dit artikel belangrijk? Deel het dan met je kennissen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

73 reacties

 1. De hel en hemel is hier op de aarde zelve. Je moet gewoon het geluk hebben om op de juiste plek geboren te zijn met de juiste mensen om je heen en in de juiste omstandigheden. Verder is er niets dat uitwijst dat er een hel of laat staan een hemel bestaat.

  Tenzij in de mythes en legendes uit vervlogen tijden toen de wetenschap nog niet op punt stonden om daarover na te denken maar ook verketterd werden door de religie omdat het de machtspositie van de religieuze en politieke “elite” en hun superioriteit tegenover andere levende wezens in gevaar bracht.

  Oh ja… de mensen met hun bijna-doodservaringen. Het feit is dat het erg cultureel gebonden is. Een hindoe ziet de vele hindoegoden in het hiernamaals, een christen ziet god of jezus in het hiernamaals, de moslim ziet allah, de indianen zien de eeuwige jachtvelden, enz… Dus ook dat is een perceptie ontstaan uit eerdere ervaringen en emoties van het moment van het “bijna-stervend”-brein dat door zuurstofnood ongecontroleerd gaat hallucineren en daardoor ook het onderscheid niet bewust meer kan maken wat echt is of een droom.

  11 likes
  • Wat weet je nou werkelijk van een evt leven na de dood. Ook jij kunt er alleen naar gissen. Het is ook werkelijk bedroevend dat we ons steeds moeten laten beperken door mensen die steeds zeggen dat er niks is na de dood. Het is zo’n dooddoener!

   2 likes
   • Er is leven na de dood en je hoeft er niet bang voor te zijn wanneer je je veilig weet bij de Zoon van God, Jezus Christus.
    http://www.derekprince.nl/activiteiten/woord-voor-vandaag/9-juni-geen-veroordeling/

    3 likes
    • Amen! Een 40jaar geleden, na vele jaren veel zoeken in uitermate verwarrende en vage en niet-werkende rommel van Zen, Astrologie, Spiritisme, Von Däniken, Blavatski, Drugs, Sensuele ‘Liefde’ tot-en-met nog andere bagger van Marcuse, Sartre, Das Kapital en YinYang… toen eindelijk Jezus in mij hart toegelaten!

     EINDELIJK ECHTE VREDE! En daarna een heel blij, liefdevol, krachtig, volwassen, stabiel, vruchtdragend Leven van praktisch Dienen -vanuit Liefhebben en Respect! En: het kwade (niet: mensen) háten! Het was (en is) 100% Genade, en het was (en is) 100% MIJN (vrije!) keuze/ mijn geloof/ mijn deel! ‘Uit genade zijt gij behouden, door Geloof’, Ef2:8. Simple is that. En. Het. Werkt!

     3 likes
     • Albert,
      Al die wegen die jij bewandeld hebt, leidden uiteindelijk de weg in naar God voor jou.
      In die zin zijn ze welzeker noodzakelijk en essentieel om tot en in de Liefde voor God te komen.
      Dit is ook mijn ervaring…
      Alles heeft een doel, alles valt onder het plan van de Bron

      1 likes
   • Dat is in feite angst. ‘Alles is WEG’ dan… hoopt men. Wat zal dat naamduizend jaren nog steeds tegenvallen. Maar ze ‘hebben geen excuus’, Romeinen 1. IEDEREEN weet heel diep van binnen dat er een Schepper is! Vreselijk als ze daar starks achterkomen, in alle hevigheid. Voor altijd en eeuwig…

    5 likes
  • Maarten V: is dit een mening of op persoonlijke ervaring beruste feiten?

   10 likes
  • Uit nieuw onderzoek is gebleken dat zuurstof gebrek er niks mee te maken heeft en hoe verklaart u dat een man die vanaf de geboorte blind was een bijna dood ervaring krijgt en erna precies weet te vertellen aan de vepleegkundige waar ze zijn tandprothese had neer gelegden nog meer van de verhalwn die door wetenschap onderzocht zijn en van zuurstoftekort en BDE iszeer achterhaakd onderzoek

   6 likes
  • De hemel is een andere volgende blauwgroene planeet met ook bergen. De hel is misschien een ijskoude grot op planeet Mars of letterlijk een beerput in deze moderne tijden. Iedereen werkt aan zijn niveau. Het bewustzijn, energiebundel in de hersenen, staat los van het fysieke lichaam. Maar het bewustzijn heeft wel een bepaalde kleur (politiek).

   5 likes
  • Maarten V, en wat dacht je van de mensen die op de operatietafel overleden en precies konden zien wat de dokter deed, en zelfs de tijd waarop dit gebeurde, wie in de kamer waren …..enz?

   5 likes
  • Wordt tijd dat jij Pim van Lommel eens leest…

   5 likes
 2. Pas bij het 2e Vaticaanse Concilie in 1962 mochten de domme, slaafse volgelingen van de Rooms Katholieke sekte de Bijbel openen! Vre-se-lijk! Wat een duisternis, manipulatie, arrogantie en godloos gedrag! De Paus heeft w.s. helemaal al niet zo de Bijbel echt gelezen. En door Obama en NWO aan de macht geholpen, stinkt vreselijk!

  “… and all liars (those who knowingly convey untruth by word or deed)–[all of these shall have] their part in the lake that blazes with fire and brimstone. This is the second death. [Rev21:8, Isa30:33.]

  “… and all liars (those who knowingly convey untruth by word or deed)–[all of these shall have] their part in the lake that blazes with fire and brimstone. This is the second death. [Rev21:8, Isa30:33.] Fake news “Reporters” have a HUGE responsibility!

  8 likes
  • Waar jij in gelooft Albert is protestantse mythe. Waarom denk je dat mensen als Luther volgelingen kregen? Is dat niet juist omdat men wel de bijbel mocht lezen van de RKK? Daarom wist men dat Luther op bepaalde punten gelijk had, bijbels gezien.

   Als de slaafse mensen niet in de bijbel mochten lezen dan had Luther enkel wat geestelijken meegekregen, en hij werd juist populair bij de meute.

   https://www.trouw.nl/home/-al-ver-voor-maarten-luther-las-iedereen-de-bijbel-~ad354697/

   Groetjes

   7 likes
   • Toch mag die Correlini ‘onderzoeker’ nog wel wat dieper de geschiedenis in duiken. Grappig vond ik ook in die fake krant Trouw (idem NRC, Volkskrant, Gelderlander… en 90% fake als het over Trump gaat) amuzant de bewering van die ‘wetenschapper’:

    “Het was niet alleen de bovenlaag. Er waren ook timmermannen, schoenmakers of voddenboeren bij die de Bijbel lazen. Latijn beheersten ze niet, maar ze hadden wel behoefte aan dit soort boeken.”

    Ja hoor. De timmermannen lazen de hele dag vloeiend Latijn (hadden ze naast hun survival ook lekker tijd voor!). ‘IEDEREEN’ las de Bijbel, zoals daar ook beweerd. Totale fake!

    1 likes
    • Ga nu eens het hele artikel lezen of neem een les begrijpend lezen:
     “Bijbels in de volkstaal(!) zijn zeker geen protestantse uitvinding, maar een fenomeen dat juist de late Middeleeuwen(!) kenmerkte, toen de rooms-katholieke kerk nog als enige heer en meester was.

     De gedachte dat gewone mensen pas sinds de Reformatie, zeshonderd jaar geleden, zelfstandig de Bijbel lezen is een hardnekkige protestantse mythe, in het leven geroepen door niemand minder dan Luther zelf. “

     4 likes
     • Ik zie dat je al niet eens meer een poging doet je fake news over het toestaan van het lezen van de bijbel te bewijzen. En dan beschuldig je reporters er van lui te zijn. Tsss.

      3 likes
     • Franz ga jij nou eens echt feiten nieuws lezen. Ik lees Trouw enz al lang niet meer, achterhaalde dode bomen nieuws, altijd te laat, arrogant, vooringenomen, links en te vaak gewoon fake. De luie ‘reporters’ laten de rommel vertalen, knippen en plakken vervolgens de hele bagger van – voornamelijk – CNN, MSNBC, AP, NYT, WashCompost.
      Bekeer je! Het kan nog! Voordat je je rotschrikt straks van alle waarheids geweld wat op je afkomt! Vooral religie is één grote leugen vaak! Globalisten maken enorm gebruik van de valse, onechte religieuze gevoelens en mengen dat met het geloof in de CO2 ‘ramp’, Obama (ramp), Popi Antichristelijke bagger, Jezuiten ‘wetenschap’ en Bilderberg propaganda!

      2 likes
  • Profetie voor onze ogen vervuld: https://youtu.be/NZMY7TN489A

   Zie op YouTube vatican created the islam. Zie openbaring 17,18 de RK. Gaat weg uit haar staat daar. De vrouw staat voor de kerk.We moeten nooit de paus geloven. Hij spot geregeld met Jezus. Ik geloof dat de hel wel bestaat want Jezus waarschuwde er niet voor niets voor. Alles heeft een gevolg.

   2 likes
   • Inderdaad: OF Jezus was een grote leugenaar OF Hij sprak de Waarheid. Ik denk dat 90% van de wereldbevolking wel gelooft dat Jezus in elk geval geen leugenaar was! Maar ook dan, wat nog, al gelooft 99% niet in Jezus, en wenst de ‘Weg met Hem’, zoals 2000 jaar terug. Nou en.
    Jezus zei dat de brede weg loopt naar de vernietiging (de hel dus): kies voor de ‘nauwe poort’, wees geen dooie vis in de massa, maar zwem tegen de stroom in! ‘Gij zult de MEERDERHEID in het kwade niet volgen’, zei God tegen Mozes. Amen!

    4 likes
   • De duivel wil de mensheid wijsmaken dat de Hel niet bestaat,de paus volgt het voorbeeld van de duivel,al die verkrachtingen in de rk kerk is niet van God maar duivels dat spoor belopen hun, de rk kerk aanbid de duivel,ze eren hun heiligen,ze verklaren heilig, dat alleen aan God zelf is,de Heilig verklaring, de paus wil ook geen vrouwen in de kerk, de Heere Jezus vertelde al Zijn Geheimen over Zijn Vader tegen de vrouw,Maria Magdalena, daar was de kerk jaloers op,de mannen moesten het horen van de Vrouw.paus durft ook te verklaren dat je geen persoonlijke verbinding met de Heere Jezus moet doen,alles moet via de kerk, gewone zondige mensen, duivels in een woord.

    1 likes
  • [ Pas bij het 2e Vaticaanse Concilie in 1962 mochten de domme, slaafse volgelingen van de Rooms Katholieke sekte de Bijbel openen! ]
   Ik zie daar geen bewijs van.
   Wel stonden de protestantse vertalingen door Luther en Calvijn op de lijst van verboden literatuur.

   https://www.rd.nl/kerk-religie/verboden-te-lezen-1.1102877
   https://www.trouw.nl/home/-al-ver-voor-maarten-luther-las-iedereen-de-bijbel-~ad354697/

   7 likes
 3. Op 25 januari 1959 had paus Johannes XXIII het concilie aangekondigd (‘aggiornamento’; DE samenvatting van het concilie: het bij de tijd brengen van de Kerk).

  De gevolgen van het concilie voor de rooms-katholieke Kerk waren diepgaand: de gelovigen werden ‘meer bij de liturgie betrokken’ onder meer door het toestaan van het gebruik van de volkstaal in plaats van het Latijn. In feite de Bijbel was nu voor iedereen, ook leken! De Kerk aanvaardde de democratie en de vrijheid van godsdienst. Helaas ook de algemene voortwoekerende kanker van paedofilie werd onder het grote, stinkende, zeer zondige laken van deze Smeerlappen van de RK sekte gehouden.

  3 likes
  • “DE samenvatting” heb jij gekopieerd en daar heb jij zelf het zinnetje “In feite de Bijbel was nu voor iedereen, ook leken! ” aan toegevoegd, dat staat niet in het origineel en is ook niet waar. Iedereen kon al eeuwen de bijbel lezen en mocht dat ook.

   https://www.lucepedia.nl/dossieritem/concilie-tweede-vaticaans-1962-1965/tweede-vaticaans-concilie
   https://www.lucepedia.nl/nieuwsbericht/nieuw-2e-vaticaans-concilie

   7 likes
   • Frans2 , ik heb vroeger katholieken ontmoet die zeiden niet de Bijbel te mogen lezen en zoals je in andere kerken tegen komt dat niet bij mensen thuis mag bidden maar dit in de kerk moet doen.

    3 likes
    • Misschien heb jij een paar sekteleden met vreemde gedragregels ontmoet, maar als er in 1959 een algemeen verbod is opgeheven op het lezen van de bijbel (en thuis bidden!), dan was dat zo revolutionair dat het enorm veel nieuws en ophef had opgeleverd en daardoor veelvuldig in (geschiedenis)boeken, films en kranten en dus op internet terug te vinden moeten zijn. En er is helemaal niks te vinden dus het is gewoon niet waar.

     P.S. elek goede katholiek bad vóór en ná elke maaltijd en voor het slapen gaan. Thuis dus.

     6 likes
     • De meeste ‘goede’ katholieken belijden performance based dwaalleer, aanbidding van heiligen, de schatrijke paus op een draagstoel, enz.
      Het hele paus idee is wel zo ontiegelijk vals en anti schriftuurlijk, en het tegendeel wat Jezus voor ogen had.

      Alleen jezus is De Middelaar, geen (zondige) paus of hitler of swamibami hier op aarde. Ook was jullie ‘eerste paus’, Petrus (wat een dwaalleer!) gewoon getrouwd: lees de Bijbel nou eens want hij had een schoonmoeder! Bovendien die hele dwaalleer is gebouwd op die ENE tekst, alsof Jezus zei dat Petrus DE rots was en voor popi moest spelen. No way; ‘Gij zijt petros (een stukje van De Rots Jezus!), op deze PETRA (dus Jezus, niet: petros!) wordt de Gemeente gebouwd. Wat een vreselijk geloof dat ‘priesters’ en niet- leken (afgekeken bij de voorbijgegane Joodse eredienst!) verbied om te trouwen! En dan die Maria verering, vre.se.lijk! Lees de Bijbel (de echte, KJV bijv… niet de fake’bijbel’ gebaseerd op bijv. de Vulgata), ook advies aan jullie paus! LEES de Bijbel! Ga terug! Hoe en wat predikte de eerste gemeenten ? Zonder al die (Joodse) poppenkast van uiterlijke pracht en praal, ceremoniën, gebruiken en vooral misbruiken en dwaalleringen in elk geval!

      6 likes
     • Na Roodkapje ben ik gestopt met sprookjesboeken lezen…

      5 likes
     • Ik bedoel bijstonden thuis houden mocht niet van evangelische gemeente. Dit moet in de kerk.

      1 likes
   • Tuurlijk voeg ik soms toe, ter verkorting van blabla, en heb ook dingen weg gelaten, ter verkorting van dit vooringenomen, arrigante Roomse boter fake stukje! Zo gaan we ook nog eens de geschiedenis herschrijven. Doe maar hoor.
    (Moderne) farizeeën doen dat al eeuwen, ter promotie van hun religie (ipv een intieme, praktische relatie met Jezus Zelf): naast relativisme en (inter)(nationaal)socialisme het allergrootste, demonische kwaad aller eeuwen!

    3 likes
 4. “De hel bestaat niet”.

  “Dan maken wij deze maar op aarde.”

  En of de hel bestaat.

  15 likes
 5. Pope Francis is een charlatan die maling heeft van wat er in de Schrift staat. Dat hele Vaticaan is in werkelijkheid één grote satanstempel waar achter de muren het kindermisbruik virulent is en nog veel meer zaken waarover ik nu niet zal spreken. Aanvankelijk dacht ik dat Paus Johannes Paulus (ja – die uit Polen) wel oké was, maar hij is het geweest die het toestand dat leden van geheime genootschappen (illuminatie, vrijmetselaars etc) ook konden infiltreren binnen het systeem van het Vaticaan. Of het nou Francis is, Benedict op pope Johannes Paulus de Tweede (Johannes Paulus de Eerste werd na dertig dagen als paus al vermoord (waarschijnlijk omdat hij christen was) – je ziet ze allemaal van die Luciferiaanse illuminatiesymbolen maken. Pope Francis die Marxistische natte dromen heeft is één van de grote aanjagers van de NWO.

  9 likes
 6. Echt wat een onzin…. het heeeeeeeeeeeele geloof is onzin

  6 likes
  • Tuurlijk FA, alles wat je iet ziet is onzin. De duizenden trillingen en golflengtes en vibraties zijn onzin, want je ziet ze niet. Liefde en haat (en furious anger) bestaat niet, want vaak zie je het niet.

   Domdom. Dom in het kwadraat dus. Dom2.

   4 likes
  • De RK wel ja, niet de God van de Bijbel.
   De RK heeft alles verdraaid en de Bijbel waarschuwt hier dus ook vooor.
   Lees openbaring 17,18. Zelfs nu maken zij zich schuldig aan bloedvergieten met het offeren van kinderen.
   Vroeger met de inquisitie en straks weer.
   Maar dit heeft God niet opgedragen te doen.

   1 likes
 7. Ik hou intens van het leven hier op aarde en geniet van elke seconde!

  6 likes
 8. De hellen bestaan in die zin niet, dat er geen hellevuur en geen eeuwige verdoemenis is, maar wel de duistere onbewuste werelden (zeven stuks), waarin de hartstochten van de zielen branden die er leven. Waar men zich uit de hogere onbewuste werelden op kan werken, naar het licht, wat echter eeuwen en eeuwen kan duren. De lage onbewuste werelden is een andere evolutie. Geen enkele ziel gaat verloren, we gaan allemaal terug naar het licht van waaruit we ontstaan zijn, terug naar het Al. Daar zijn echter vele, vele levens voor nodig.
  https://rulof.org/

  10 likes
 9. Dit wil niet zeggen dat het Vaticaan akkoord is met Scalfari en ja een interview is ook maar dat.
  Van de woorden: hel, zondaars, berouw, vergiffenis, Zijn contemplatie en verdwijnen krijg ik een maagzweer.
  God is de natuur, het heelal. Wie bepaalde zaken doet met andermans geslacht, reïncarneert als een
  schadelijke geslachtsbacterië.

  5 likes
 10. Wat een idiote uitspraken van iemand die als Gods vertegenwoordiger hier zetelt. .

  2 likes
 11. Ook een koning, staatshoofd, president of (wat mij aangaat) een priester heeft net als de ‘gewone’ mens een eigen perceptie.

  Om dit als “de waarheid” te zien (of andere mensen ‘bang te maken’ met dit soort meningen) gaat mij veel te ver!
  Ook de paus is een mens, waarom zou hij meer weten als een ander?
  Hij is niet gelijk aan God (of Allah), ik vind dan ook dat iemand zich daar niet op deze manier een mening kan uitspreken, alsof t de waarheid zou zijn.

  2 likes
 12. earth is a place on hell

  3 likes
 13. Die zondige zielen worden terug naar de Aarde gestuurd. Daarom stikt het er hier van.

  3 likes
 14. Eens met Nehemia. Is al voorspeld dat de apostasie zou beginnen vanuit het Vaticaan. En ook dat deze Bergoglio die zichzelf paus noemt een bedrieger is. De hel bestaat wel: de drie herderskinderen uit Fatima hebben dat kunnen zien. En wie het niet gelooft : er heeft in Fatima een Zonnewonder plaats gehad gelijk met de verschijning van Maria. Als er een hemel is ,is er ook een hel. Deze neppaus sluit de hel uit waarmee hij ook kwade machten uitsluit. Er zijn satanisten die graag gebruik maken van het kwaad door Lucifer te aanbidden en kindoffers brengen. Afschuwelijke realiteit.

  3 likes
 15. In een Amerikaans blok schreef ik, endat geldt ook voor popi hier:
  “Silence in the Face of Evil is in itself Evil. God will not hold us guiltless.
  NOT TO SPEAK IS TO SPEAK. NOT TO ACT IS TO ACT”. Bonhoeffer, pastor, hanged as a anti-Nazi dissident.

  POLITICAL CORRECTNESS IS (BEEP) DEAD! LONG LIVE TRUMP, MAGA, KAGA!

  “But Trump is unto Something, because Secretly everybody’s Tired of Political Correctness, kissing up. That’s the Kiss-Ass Generation were in Right Now” – Clinton Eastwood

  3 likes
 16. Welles van zeitgheist gehoord amen

  0 likes
 17. Ach Mimosa, inderdaad ‘het heeft allemaal met elkaar te maken’! Als je een mening hebt, en vooral als je de Naam van Jezus noemt, lig je er steeds meer uit. Want niet als Global Citizen maar als Hemelburger en tijdelijke Ambassadeur! En dat is dan een eer (2Tim3:12); want als we geen tegenstand/vervolging hebben (als gevolgtrekking), moeten we ons dan afvragen of we wel een goddelijk leven hebben. M.i. het belangrijkst blijft a).een intieme, praktische relatie met Jezus onderhouden en van daar uit b). Zijn Woord te delen. Getuigenis (Gr: ‘martur’!) te delen, en goede vrucht te zien, zolang het nog ‘daglicht is’.. Hier en nu! Je doet ook mee, hoop ik? Hier in elk geval : ) zoutend zout te zijn. En ook; ‘Gij zijt het licht der wereld’.

  1 likes
 18. De kerken lopen leeg (een gods wonder). Ja dan moet je zieltjes gaan winnen!!!!! Weet je wat we skippen gewoon de HEL!!! Je hoeft niet meer te lijden….. je verdwijnt gewoon……… yeh right.

  1 likes
  • Daar hopen ze dan op. Tevergeefs. De ziel blijft voortbestaan, voor eeuwig. O.a. Sadhu Sundar Singh heeft haarscherpe visioenen gezien, van mensen op de drempel naar de eeuwigheid. Als ze protesteerden omdat ze niet naar het licht te mochten OPGAAN, kregen ze de kans van die engel. Maar t licht deed dan zo’n pijn, en was het onbehaaglijk en ongewend, dan gingen ze ‘graag’ naar de trap die naar schemer en daarna duisternis leidde! Heel interessant, en reëel.

   0 likes
 19. Profetie voor onze ogen vervuld: https://youtu.be/NZMY7TN489A

  1 likes
 20. San Francisco is omwille van zijn heuvels vernoemd naar Fransiscus van Assisi de kruisdrager en zijn woorden en heilig verklaring in 1228 .

  Dan komt die Pipo Puas die zich een naam aan laat lullen als 1 of andere kruisdrager nu in 2018 even vertellen dat de hel niet bestaat …

  San Francisco – Scott McKenzie
  https://www.youtube.com/watch?v=7I0vkKy504U

  1 likes
 21. Ik geloof niet, maar ik weet en begrijp, dat alleen de natuur eeuwig leeft en de natuur is onvergankelijk.

  http://vishnuh.nl/Wereldboodschap/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Paus Franciscus hield kinderverkrachtende kardinaal de hand boven het hoofd. Italiaanse aartsbisschop doet explosieve onthullingen

Paus Franciscus hield kinderverkrachtende kardinaal de hand boven het hoofd. Italiaanse aartsbisschop doet explosieve onthullingen

De Amerikaanse kardinaal Theodore McCarrick misbruikte minderjarigen ...

Duizenden botten gevonden in Vaticaan. Is dit het werk van seksnetwerken of de CIA?

Duizenden botten gevonden in Vaticaan. Is dit het werk van seksnetwerken of de CIA?

Afgelopen weekend zijn onder Vaticaanstad in zogeheten ...