Gezondheid

Het helpt écht: vele honderden artsen schrijven cannabisolie voor. Hier werkt het tegen

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de afgelopen drie jaar schreven meer dan 500 Belgische artsen cannabisolie voor. Sommige patiënten krijgen de medicijnen zelfs vergoed.

De Belgische overheid lijkt langzaam maar zeker te beseffen dat het verbod zinloos is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

In België mag een arts alleen cannabis voorschrijven als laatste redmiddel. Steeds meer Belgen zetten die stap ook daadwerkelijk.

Alleen maar meer

Meer dan 800 patiënten kregen in de afgelopen drie jaar medicinale cannabis voorgeschreven door 520 Belgische artsen. En dat worden er alleen maar meer.

De patiënten moeten alleen wel naar een Nederlandse apotheek om hun medicatie te kopen. Zodra ze de grens weer oversteken handelen ze in strijd met de wet.

“Dit toont aan dat het tijd wordt om het verbod op te heffen,” stelt Pieter Geens van vzw MedCan. “Het is vrij zinloos.”

Oplossing

“Veel patiënten zijn vragende partij en steeds meer artsen zien het nut van medicinale cannabis in,” vervolgt hij. “Bovendien: het helpt ook écht.”

In de afgelopen jaren bood cannabis voor honderden Belgen een oplossing voor hun medische problemen.

Een bejaarde vrouw met parkinson kon enkele maanden nadat ze was begonnen met medicinale cannabis weer aardappelen schillen.

Richtlijnen

Ook bij epilepsie- en ALS-patiënten worden positieve effecten gemeld.

Ondertussen lijkt de Belgische overheid langzaam maar zeker te beseffen dat het verbod niet langer houdbaar is. Er wordt gewerkt aan richtlijnen die cannabisolie moeten legaliseren.

[HLN]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
only you
only you
6 jaren geleden

Cbd bevat n Nog geen eens thc?
Waar ze zo moeilijk over doen, zeker dat plan 21 mislukt?

rob
rob
6 jaren geleden

Bijzonder plantje met bijzondere kwaliteiten ,langzaamaan beginnen ze te beseffen dat het toch tegen vele kwalen helpt, maar daar is wel heel wat aan vooraf gegaan ,tegenwerking van artsen, farmaceutische instellingen, regeringen ezv. eigenlijk hebben deze gewoon bewust tegen gewerkt, en het is niet zo maar te bewijzen ze hebben genoeg argumenten om te ontkennen en toch zijn door de onthoudingen ervan mensen overleden..er is maar een woord voor schandalig, ze moeten eigenlijk aan de schandpaal worden genageld en laten we hopen dat meerderen mensen door dit bijzonder kwalitatief plantje voor open staan om het als medicijn te gebruiken..Wakker worden regeringen de massa het volk staat het niet langer toe om het te verbieden ..

Harry Bennebroek
Harry Bennebroek
6 jaren geleden

Het is alleen jammer dat het als laatste redmiddel gebruikt mag worden, eerst moet al het gif nog toegediend worden. Wat dus niet werkt maar wel heel veel geld oplevert. allemaal opsluiten die gasten.

Bassie
Bassie
6 jaren geleden

Zou mooi zijn als je de hennep-blaadjes ook als groente zou kunnen gebruiken.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x