CoronaMens en Dier

Kijk: Minister Kuipers ‘loog glashard’ op de coronapersconferentie

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Minister Kuipers heeft het al een week lang over de 15 procent reductie die het coronatoegangsbewijs zou opleveren op het R-getal. Hij verwees ook naar het rapport van de TU Delft. Kuipers laat echter cruciale details achterwege.

Leendert Beekman, politiek verslaggever van BNR, vroeg hem dinsdag tijdens de coronapersconferentie: “Is het niet een verkeerde voorstelling van zaken? In het rapport staat namelijk heel duidelijk dat het alleen het geval is op het moment dat het overal ingevoerd wordt, dus ook in supermarkten en winkels, op werk. Als dat niet het geval is, is het maar vijf procent.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Waarom houdt u dan toch vast aan het coronatoegangsbewijs?” vroeg Beekman. Kuipers viel vervolgens compleet stil, zei Hart van Nederland-verslaggever Sam Hagens in het programma VI Vandaag.

Hij kwam er niet uit

“Wat ik zei is dat het tot 15 procent is. Dan moet je het dus breed gebruiken. Als je een coronatoegangsbewijs maar heel beperkt inzet, heeft het maar een beperkt effect. Maar het kan een ruim effect hebben als je het ook ruim toepast,” zei Kuipers.

Het werkt dus alleen met 15 procent vermindering als je het op al die plekken doet, maar dat gaat echt niet gebeuren, benadrukte Hagens. “Hij kwam er niet uit. Dus het is wel een terechte vraag: heeft die coronapas op dit moment überhaupt nog wel zin?”

Dit gaat richting misleiding

Er wordt kritisch gereageerd op de uitspraken van Kuipers. “Dit gaat richting misleiding. Die 15 procent komt in een theoretisch model naar boven als je overal – behalve thuis en op school – 3G invoert en ongevaccineerden geen andere contacten zoeken,” schrijft SP-Kamerlid Maarten Hijink.

Kamerlid Fleur Agema (PVV) haakt hierop in: “Precies! Valse start van minister Kuipers. En hij wist het. Want Hijink bracht dit punt al in bij het coronadebat van afgelopen week.”

“Kortom, Kuipers loog net glashard op de persconferentie. Want D66 moet en zal 2G erdoor jassen,” stelt columnist Marianne Zwagerman.

4.9 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
NLA
NLA
2 jaren geleden

En weer blijven de “mainstream” fact-checker akelig stil..

ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Het gaat om Totale Controle. Niets meer of minder.
Maar door het beleid van het wonderprikje, de muilkorf, de lockdown en de constante verandering van de regelgeving is het uitgedraaid op Totale Terreur.

B.O.B=Bewust Ongevaccineerde Burger
B.O.B=Bewust Ongevaccineerde Burger
2 jaren geleden

als of we dit niet wisten de leugen wordt steeds duidelijker zijn tijd komt wel hopelijk voor het tribunaal en gaan we zien hoe vol de broek dan zit en niks te zeggen hebben
“wees alert wees sterk neem geen kamikaze prik voel hoe het is om gezond te zijn we gaan dit winnen als we de handen in een slaan”

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Het is hoog tijd voor Bijltjesdag.

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x