Natuur en Milieu

Nieuwe Amerikaanse klimaatchef: Uitstoot CO2 niet het probleem

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het nieuwe hoofd van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA, Scott Pruitt, heeft in een interview met CNBC gezegd dat CO2 geen wezenlijke bijdrage levert aan klimaatverandering.

“Het meten van de menselijke invloed op het klimaat is een enorme uitdaging,” zei hij. “Er is veel onenigheid over de mate van die impact.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Dus nee, ik ben het er niet mee eens dat de uitstoot van CO2 de hoofdoorzaak is van de opwarming van de aarde,” vervolgde Pruitt.

Twijfels

“We weten het niet,” aldus de nieuwe EPA-baas. “We moeten het debat en de analyses voortzetten.”

De Amerikaanse president Donald Trump denkt er net zo over.

Pruitt uitte als openbaar aanklager van de staat Oklahoma meerdere keren zijn twijfels over het verband tussen menselijk handelen en klimaatopwarming.

Slechte deal

Hij vocht regelmatig het beleid van de milieubeschermingsdienst aan.

Pruitt zei ook dat hij net als Trump vindt dat het door bijna 200 landen ondertekende klimaatakkoord van Parijs van 2015 een ‘slechte deal’ was.

Kleine meerderheid

De Amerikaanse Senaat stemde afgelopen maand in met de benoeming van Pruitt als hoofd van de EPA. Zijn benoeming werd met een kleine meerderheid goedgekeurd.

Senator Brian Schatz, lid van de klimaatcommissie in de Senaat, uitte tegenover CNBC kritiek op Pruitt. Hij noemde de opmerkingen van hem ‘extreem en onverantwoordelijk’.

[CNBC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
7 jaren geleden

“We weten het niet” is weer een mooie dooddoener. Ze weten het dondersgoed wel, maar de hele waarheid meteen prijsgeven, is een onvermijdelijk eigen graf graven. Jaren lang is de wereldbevolking voorgelogen en is er aan miljarden aan milieubelastingen van ze gestolen. De halve waarheid die Scott Pruitt verteld is maar een halve waarheid, niks meer en niks minder. De hele waarheid zal niet lang op zich laten wachten.

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

De ongemakkelijke waarheid:

“is CO2 dan eigenlijk wel verantwoordelijk voor opwarming van de Aarde? Ja, voor een gedeelte wel. CO2 IS een broeikasgas. Echter, van CO2 is er maar 0,04% in onze atmosfeer aanwezig. Erg weinig dus.

H2O, Waterdamp, is een veel effectiever broeikasgas. En methaan ook. Nu wil het geval dat Waterdamp in veel grotere hoeveelheden in onze atmosfeer aanwezig is dan CO2.
Kan CO2 dan de huidige opwarming (die eigenlijk nog reuze meevalt, en waarvan een deel verklaart kan worden als zijnde het herstellen van het klimaat van de laatste ijstijd (eindigde zo’n 10.000 – 8.000 jaar geleden)) verklaren? Nee, eigenlijk niet.
De invloed van de toename van CO2 in onze atmosfeer (26% stijging in de afgelopen 50 jaar) is van marginale invloed bij de hoeveelheid H2O in de atmosfeer.
HET broeikaseffect op de Aarde wordt voor 95% veroorzaakt door waterdamp, voor 5% door de overige broeikasgassen (zoals a.a. Co2, ozon, methaan),”
zie hiervoor de studie uit 1993: Freidenreich and Ramaswamy, “Solar Radiation Absorption by Carbon Dioxide, Overlap with Water, and a Parameterization for General Circulation Models,” Journal of Geophysical Research 98 (1993):7255-7264).

Scientists march to support global-warming censorship: the New Ridiculous
A primary principle of fake news: “scientists agree”
by Jon Rappoport January 29, 2017

No alternatives. Debate would be subversive. Official science is the only science.

“As was revealed during the Copenhagen negotiations, the global tax that the elite are pushing for will not even go to the UN to fight carbon dioxide,
the evil life-giving gas that humans exhale and plants breathe.
A leaked document obtained by the London Guardian during the summit exposed the fact that the tax will do directly to the coffers of the World Bank, and this revelation led to poorer countries refusing to sign a properly binding resolution on CO2 emissions.

saiant detail: Jesse Klaver is uitverkoren tot climaat Messias door de wereldleiders, zo was hij voorzitter van de VN-Jugend op de Klimaattop in Kopenhagen.
“he was founder of the climate NGO Youth Copenhagen Coalition.”
https://en.wikipedia.org/wiki/Jesse_Klaver

Hieruit blijkt hoe ons land, tal van partijen, al worden bestuurd door de globalisten:
“Jesse Klaver maakte deze zomer op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade een reis door de Verenigde Staten.
Via het International Visitor Leadership Programmme (IVLP) geeft de Amerikaanse diplomatieke dienst (politieke) talenten de kans Amerika te leren kennen.
Het alumnilijstje van dit exclusieve programma is indrukwekkend: 335 voormalige of huidige staatshoofden en regeringsleiders hebben als jonge politicus deelgenomen.
Mensen als Nicolas Sarkozy, Tony Blair en Joachim Gauck bijvoorbeeld.
En in Nederland Joop den Uyl, Wim Kok en Jan Peter Balkenende.
De Amerikanen zien dus mogelijk al een toekomstig minister-president in Jesse Klaver.

‘De leugen regeert’ – volgende week hebt u kans af te rekenen met de globalisten.

exegese
exegese
7 jaren geleden

War on error schreef HET broeikaseffect op de Aarde wordt voor 95% veroorzaakt door waterdamp, voor 5% door de overige broeikasgassen (zoals a.a. Co2, ozon, methaan),”

Dat is wat ik ook vernam van meerdere bronnen en als co2 dan ook nog maar een klein deel van die 5% van het broeikaseffect voor zijn rekening neemt, en men ook nog moet vaststellen dat de menselijke invloed op het totaal van die co2 marginaal is in verhouding met wat er van nature vrij komt uit oceanen, vulkanen en wat dies meer zij, dan mag je de paniekzaaierij van de klimaathysterici over de invloed van de mens voorgoed naar het rijk der fabelen verbannen. Geldklopperij en bangmakerij, meer is het absoluut niet. Dat wij gebaat zouden zijn met een schonere wereld, minder roetdeeltjes in de lucht moge duidelijk zijn, maar dat wij het klimaat beïnvloeden is pure waanzin. Waar wel wereldwijd grote aandacht aan geschonken zou moeten worden is het massaal kappen van de regenwouden. Dat is een veel en veel groter gevaar voor mens, dier en milieu. Als men dan toch de aarde zo nodig af wil koelen moet men zorgen dat er voldoende bebossing is, dat neemt zonlicht op en zet co2 om in zuurstof. Bomen planten, in plaats van kappen dat is wat werkt voor alles en iedereen, maar daar is natuurlijk niets aan te verdienen, de rekening moet uiteindelijk toch bij het klootjesvolk belanden, daar zijn er immers veel te veel van.

Fakescience
Fakescience
7 jaren geleden

Bill de Science guy is ontmaskert dat hij geen wetenschapper is zoals hij zichzelf voordoet.

Bill Nye VS Kyrie Irving & Flat Earth – Sports Illustrated – Mark Sargent
https://www.youtube.com/watch?v=olySBAdR7G8

Tucker zal daar wel achter gekomen voor zijn discussie over global warming met Bill Nye dat hij een valse voorlichter is.

Bill Nye & Tucker Carlson clash on Fox News, 27/2/17 ✅ (Flat Earth and Fake Scientism)

https://www.youtube.com/watch?v=Ozohzv3y0AM

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x