Homepagina » Natuur en Milieu » Nieuwe Amerikaanse klimaatchef: Uitstoot CO2 niet het probleem
Nieuwe Amerikaanse klimaatchef: Uitstoot CO2 niet het probleem

Nieuwe Amerikaanse klimaatchef: Uitstoot CO2 niet het probleem

Het nieuwe hoofd van de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA, Scott Pruitt, heeft in een interview met CNBC gezegd dat CO2 geen wezenlijke bijdrage levert aan klimaatverandering.

“Het meten van de menselijke invloed op het klimaat is een enorme uitdaging,” zei hij. “Er is veel onenigheid over de mate van die impact.”

“Dus nee, ik ben het er niet mee eens dat de uitstoot van CO2 de hoofdoorzaak is van de opwarming van de aarde,” vervolgde Pruitt.

Twijfels

“We weten het niet,” aldus de nieuwe EPA-baas. “We moeten het debat en de analyses voortzetten.”

De Amerikaanse president Donald Trump denkt er net zo over.

Pruitt uitte als openbaar aanklager van de staat Oklahoma meerdere keren zijn twijfels over het verband tussen menselijk handelen en klimaatopwarming.

Slechte deal

Hij vocht regelmatig het beleid van de milieubeschermingsdienst aan.

Pruitt zei ook dat hij net als Trump vindt dat het door bijna 200 landen ondertekende klimaatakkoord van Parijs van 2015 een ‘slechte deal’ was.

Kleine meerderheid

De Amerikaanse Senaat stemde afgelopen maand in met de benoeming van Pruitt als hoofd van de EPA. Zijn benoeming werd met een kleine meerderheid goedgekeurd.

Senator Brian Schatz, lid van de klimaatcommissie in de Senaat, uitte tegenover CNBC kritiek op Pruitt. Hij noemde de opmerkingen van hem ‘extreem en onverantwoordelijk’.

[CNBC]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • War on Error schreef:

  De ongemakkelijke waarheid:

  “is CO2 dan eigenlijk wel verantwoordelijk voor opwarming van de Aarde? Ja, voor een gedeelte wel. CO2 IS een broeikasgas. Echter, van CO2 is er maar 0,04% in onze atmosfeer aanwezig. Erg weinig dus.

  H2O, Waterdamp, is een veel effectiever broeikasgas. En methaan ook. Nu wil het geval dat Waterdamp in veel grotere hoeveelheden in onze atmosfeer aanwezig is dan CO2.
  Kan CO2 dan de huidige opwarming (die eigenlijk nog reuze meevalt, en waarvan een deel verklaart kan worden als zijnde het herstellen van het klimaat van de laatste ijstijd (eindigde zo’n 10.000 – 8.000 jaar geleden)) verklaren? Nee, eigenlijk niet.
  De invloed van de toename van CO2 in onze atmosfeer (26% stijging in de afgelopen 50 jaar) is van marginale invloed bij de hoeveelheid H2O in de atmosfeer.
  HET broeikaseffect op de Aarde wordt voor 95% veroorzaakt door waterdamp, voor 5% door de overige broeikasgassen (zoals a.a. Co2, ozon, methaan),”
  zie hiervoor de studie uit 1993: Freidenreich and Ramaswamy, “Solar Radiation Absorption by Carbon Dioxide, Overlap with Water, and a Parameterization for General Circulation Models,” Journal of Geophysical Research 98 (1993):7255-7264).

  Scientists march to support global-warming censorship: the New Ridiculous
  A primary principle of fake news: “scientists agree”
  by Jon Rappoport January 29, 2017

  No alternatives. Debate would be subversive. Official science is the only science.

  “As was revealed during the Copenhagen negotiations, the global tax that the elite are pushing for will not even go to the UN to fight carbon dioxide,
  the evil life-giving gas that humans exhale and plants breathe.
  A leaked document obtained by the London Guardian during the summit exposed the fact that the tax will do directly to the coffers of the World Bank, and this revelation led to poorer countries refusing to sign a properly binding resolution on CO2 emissions.

  saiant detail: Jesse Klaver is uitverkoren tot climaat Messias door de wereldleiders, zo was hij voorzitter van de VN-Jugend op de Klimaattop in Kopenhagen.
  “he was founder of the climate NGO Youth Copenhagen Coalition.”
  https://en.wikipedia.org/wiki/Jesse_Klaver

  Hieruit blijkt hoe ons land, tal van partijen, al worden bestuurd door de globalisten:
  “Jesse Klaver maakte deze zomer op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade een reis door de Verenigde Staten.
  Via het International Visitor Leadership Programmme (IVLP) geeft de Amerikaanse diplomatieke dienst (politieke) talenten de kans Amerika te leren kennen.
  Het alumnilijstje van dit exclusieve programma is indrukwekkend: 335 voormalige of huidige staatshoofden en regeringsleiders hebben als jonge politicus deelgenomen.
  Mensen als Nicolas Sarkozy, Tony Blair en Joachim Gauck bijvoorbeeld.
  En in Nederland Joop den Uyl, Wim Kok en Jan Peter Balkenende.
  De Amerikanen zien dus mogelijk al een toekomstig minister-president in Jesse Klaver.

  ‘De leugen regeert’ – volgende week hebt u kans af te rekenen met de globalisten.

  7 likes
  • Franss schreef:

   Meer CO2 geeft een warmere atmosfeer waardoor het greenhouse effect wordt versterkt.
   Minder CO2 zorgt voor afkoeling en daardoor minder waterdamp in de atmosfeer en versterkte afkoeling.

   4 likes
   • Franss schreef:

    Meer CO2 geeft een warmere atmosfeer waardoor meer waterdamp in de atmosfeer komt die het greenhouse effect versterkt.

    3 likes
    • Franss schreef:

     Oh, dus als bij vaccinaties formaldehyde 0,06 % is van de formaldehyde reeds aanwezig in het bloed of van die in een banaantje, dan is dat is wat telt, de rest is worthless sh*t en bangmakerij.

     3 likes
     • Franss schreef:

      Kijk, een reactie zonder inhoudelijke argumenten.
      Dan gooien we het maar wees op trollen.
      Bij de godwin eindigt het altijd met Hitler maar sommigen hanteren de “trollwin” om geen argumenten te hoeven leveren.

      3 likes
     • exegese schreef:

      Wederom een vergelijking die volledig, maar dan ook volledig mank gaat. Dit is precies het duwen en trekken en de discussie allerlei kanten op sturen waar trollen zich veelvuldig schuldig aan maken. Het neemt inmiddels zielige vormen aan.

      0 likes
     • exegese schreef:

      Bij onzin is alle argumentatie en zelfs eigenlijk een reactie overbodig. Als iemand de invloed van co2 op het klimaat één op één probeert te vergelijken met de invloed van vaccinaties op het menselijk lichaam kan geen mens dat nog serieus nemen en ben je gewoon aan het trollen. Niet meer en niet minder

      0 likes
    • exegese schreef:

     Dat had je al geschreven Franss met dubbel s en dikke hoofdletter, dat effect is echter verwaarloosbaar bij andere invloeden zoals bijv. de fluctuatie in zonne-energie. De invloed van co2 is zo gering en de menselijke invloed op co2 zelf is nog veel kleiner dat dat totaal verwaarloosbaar is. De hele hype rond dit issue is zoals in het verleden meermalen aangetoond gebaseerd op aantoonbaar gerommel met cijfers (de alombekende climate-gate) om een zo slecht mogelijke situatie te schetsen en leugens om de mensen bang te maken en geld af te troggelen. De atmosfeer bevat 400 ppm CO2. Maar deze bevat ook 30.000 ppm waterdamp. Dat betekent dat waterdamp voor 95% verantwoordelijk is voor het broeikaseffect. CO2 is verantwoordelijk voor 1,5% of minder van het broeikaseffect. Dus de invloed van CO2 is onbeduidend.

     De totale hoeveelheid van menselijke emissies van CO2, 33 miljard ton, wordt geabsorbeerd door de oceanen en biomassa … in 15 dagen.

     Het broeikaseffect van CO2 is 1,5%, zoals eerdere vermeld. Het menselijk aandeel daarvan is 4%. Dat betekent dat de mens verantwoordelijk is voor 0,06 % van het broeikaseffect. Dat is zó klein dat het niet meetbaar is.

     Het komt altijd op hetzelfde neer, het klootjesvolk betaalt de rekening die men hier aan verbindt, de industriëlen en andere zware vervuilers berekenen hun onkosten hier uit voortvloeiend door aan de consument en de elite stop lachend het geld in hun toch al overvolle zakken. Het is een zeer ziekelijk spel wat er gespeeld wordt.

     1 likes
 • Jan met de wilde haren schreef:

  Als je nu de lucht vervuiling ziet in Chinese steden dan ben je toch blij dat wij hier beter geregeld hebben.
  onze damp kring is maar zo dun.
  en niet alleen wij ademen die smoke in. de co2 cijfertje laten dalen is gewoon een hele goede oplossing voor heel veel verschillende problemen.
  je kan niet blijven schelden op grote bedrijven en over heden. er gebeuren ook veel goede dingen wat Trump wil is alleen in het straatje van de olie bedrijven.
  Het is voor hun een slechte deal.

  we moeten van fossiele brandstoffen af en op zonnen energie verder.
  regels voor minder co2 komt dit proces ten goede en ja daar wil ik wel voor betalen. globalisering is wat regels aan gaat zo gek niet, we leven alle maal op deze planeet alle neuzen dezelfde kant op wat vervuiling betreft is een goede zaak. maar als je lekker door wilt zeiken over de cabal en zo, dan is dit wel de juiste plek omdat te doen.
  of je daar de wereld mee verbetert?????

  6 likes
  • Jan met de wilde haren schreef:

   Door steeds meer co2 in de lucht is er minder zuurstof daardoor ontstaat onvolledige verbrandig, dan krijg je co1
   (koolmonoxide)
   en dat is giftig..

   Dat lijkt wel te kloppen, maar het slaat nergens op.
   Net als zo veel reacties hier.

   1 likes
   • Vero schreef:

    Door CO2 bomen en planten groeien sneller. Ze zetten ook CO2 om in zuurstof. Het zijnn de longen van de planeet. CO2 wordt door moeder natuur verwerkt. Vanuit de Creatie is alles goed over nagedacht 🙂

    Wat wel degelijk een remmende impact heeft op het spoedig herstellen van het milieu en nogal veel chaos in de natuur brengt zijn de Chemtrails waarmee we voor jaren dagelijks gebombardeerd worden!!!!

    Geoengineering en het tegenhouden van het integreren van duurzame oplossingen zijn de boosdoeners. Als de wereld leiding goede bedoelingen had met onze moeder aarde en zijn inwoners, deze 2 belangrijkfactoren hadden allang aangepakt moeten zijn geweest.

    3 likes
 • exegese schreef:

  War on error schreef HET broeikaseffect op de Aarde wordt voor 95% veroorzaakt door waterdamp, voor 5% door de overige broeikasgassen (zoals a.a. Co2, ozon, methaan),”

  Dat is wat ik ook vernam van meerdere bronnen en als co2 dan ook nog maar een klein deel van die 5% van het broeikaseffect voor zijn rekening neemt, en men ook nog moet vaststellen dat de menselijke invloed op het totaal van die co2 marginaal is in verhouding met wat er van nature vrij komt uit oceanen, vulkanen en wat dies meer zij, dan mag je de paniekzaaierij van de klimaathysterici over de invloed van de mens voorgoed naar het rijk der fabelen verbannen. Geldklopperij en bangmakerij, meer is het absoluut niet. Dat wij gebaat zouden zijn met een schonere wereld, minder roetdeeltjes in de lucht moge duidelijk zijn, maar dat wij het klimaat beïnvloeden is pure waanzin. Waar wel wereldwijd grote aandacht aan geschonken zou moeten worden is het massaal kappen van de regenwouden. Dat is een veel en veel groter gevaar voor mens, dier en milieu. Als men dan toch de aarde zo nodig af wil koelen moet men zorgen dat er voldoende bebossing is, dat neemt zonlicht op en zet co2 om in zuurstof. Bomen planten, in plaats van kappen dat is wat werkt voor alles en iedereen, maar daar is natuurlijk niets aan te verdienen, de rekening moet uiteindelijk toch bij het klootjesvolk belanden, daar zijn er immers veel te veel van.

  6 likes
 • Hoax schreef:

  Goedendag,
  er is heel veel geld te verdienen aan het inrichten van nieuwe steden voor de eigenaren van bijvoorbeeld bouwbedrijven als je nu heel hard schreeuwt dat er niets van waar is.
  Ook kan je nu nog in de toekomst ondergelopen ontroerend goed verkopen verkopen.
  En goeden plekken al vast kopen ,de klanten komen van zelf.
  Dan is er ook het gegeven dat er veel[heel veel] landbouw grond bij gaat komen in het noorden.
  En als laatste we houden een eventuele nieuwe ijstijd tegen.
  Natuurlijk wordt alles ontkend totdat het niet meer ontkend kan.
  Totdan ER IS GEEN CLIMATE CHANCE.

  P.S. we hebben de volgende technieken ontdekt :
  1 wij hebben materiaal dat co2 uit lucht verzameld.Ongeveer een, op water,wind of zon energie lopend fabriekje per km2 over de hele aarde.
  2 wij hebben een verbinding ontdekt die waterstof verbonden met methaan tot een vloeistof die in verbrandingsmotors gebruikt kan wordenOnderzoek hierna gebeurd inmiddels.Om een gesloten systeem te creëren{water als afval}

  Het hoeft niet ,maar ja dan kan er ook geen gigantisch [huge] kapitaal verdient worden.
  Mvrg,Hoax

  0 likes
  • Franss schreef:

   [ wij hebben een verbinding ontdekt die waterstof verbonden met methaan tot een vloeistof die in verbrandingsmotors gebruikt kan worden.. {water als afval} ]

   Waterstof H2 plus methaan CH4 plus zuurstof O2 geeft water H2O en kooldioxide CO2. Dus niet alleen water als afval.

   4 likes
   • Hoax schreef:

    Ach het was laat,Ik bedoelde in combinatie met 1 natuurlijk :een stof die zonder extra’s co2 uit de lucht haalt.Alleen om het te verwerken is energie nodig .
    Mvrg,Hoax

    0 likes
 • Loki schreef:

  “We weten het niet” is weer een mooie dooddoener. Ze weten het dondersgoed wel, maar de hele waarheid meteen prijsgeven, is een onvermijdelijk eigen graf graven. Jaren lang is de wereldbevolking voorgelogen en is er aan miljarden aan milieubelastingen van ze gestolen. De halve waarheid die Scott Pruitt verteld is maar een halve waarheid, niks meer en niks minder. De hele waarheid zal niet lang op zich laten wachten.

  3 likes
 • frans schreef:

  Grootste oorzaak is het sproeien van de chemtrails! Dat gebeurt op dit moment in hoog tempo globewijd.
  vorige maand is er ook nog radio actief afval in de atmosfeer gebracht.
  Californie in enekel jaren tijd is een woestijn geworden. en vorige maand is er onnoemelijk regen gevallen.
  Waarschijnlijk om de droge aarde weg te spoelen. modderstromen te veroorzaken.
  De griepgolf is nog niet ten einde en duurt nu al 14 weken!!
  Er zijn nog veel mensen die zich niet fit voelen . Slecht slapen. Veel onrust beleven .
  Of geen energie hebben.
  Wat is er aan de hand!

  3 likes
 • Fakescience schreef:

  Bill de Science guy is ontmaskert dat hij geen wetenschapper is zoals hij zichzelf voordoet.

  Bill Nye VS Kyrie Irving & Flat Earth – Sports Illustrated – Mark Sargent
  https://www.youtube.com/watch?v=olySBAdR7G8

  Tucker zal daar wel achter gekomen voor zijn discussie over global warming met Bill Nye dat hij een valse voorlichter is.

  Bill Nye & Tucker Carlson clash on Fox News, 27/2/17 ✅ (Flat Earth and Fake Scientism)

  https://www.youtube.com/watch?v=Ozohzv3y0AM

  2 likes
 • Elise49 schreef:

  Het blijft speculeren wat er aan de hand is. Gewoon, omdat we de waarheid/reden niet weten.(schaduwregering)
  Onderwerpen die met klimaat/weer te maken/kunnen hebben zijn:
  De polen/Antarctica als pompend hart voor zee en windstromingen.
  Geoengeneering: Netwerk van radiogolven(wifi/zendmasten/satellieten/under the dome gedachte)/Haarp/vliegtuigen die iets sproeien.
  Nucleaire wetenschap/wapens/ramp Japan
  Het leegtrekken van grondstoffen.(hierdoor ontstaan lege ruimtes/energieën/andere stoffen kunnen zelf opgang komen)
  Iets uit zonnestelsel/kosmos.bv. zonnekracht neemt af of bij(cycli van de zon zelf)/ergens is er een ster ontploft en die energie geeft problemen.
  Piramides/wiel des levens/zwarte zon(tweeling van de zon, die eens in de zoveel tijd weer langs komt)
  Lees eens de tekeningen/verhaallijn(kosmonauten/helikopters/stier/thoth etc) Het vertelt dus iets over huidig tijdperk. Zo ook de heilige boeken zoals Hebreeuwse bijbel etc.
  Alle mythologie verhalen/welk tijdperk dan ook(jaartelling)/vertellen ongeveer hetzelfde verhaal over schepping en vernietiging.
  Hoe telde/telt men(ons stelsel/systeem is gebaseerd op de dollar/piramide)? Via zon, maan en sterren cycli’s/metingen. De wereld schaduwregering stuurt dus de huidige agenda21/30(Farao verhaal) via zon/maan en sterrencycli’s/kalenders. Met als hoofdmiddel technologie.
  Lees eens de punten van de agenda 21/30. 1ste punt: aarde zoveel mogelijk in oude staat terug brengen. Dat betekent dus dat groei op alle vlakken moet afnemen. Dus ook minder mensen/minder economie(behalve aan top) etc. We(gehele wereld) zitten dus al in dit afbraak/vernietigingssysteem. Hoe je het wendt of keert, we zullen het met steeds minder moeten doen/samen moeten gaan delen etc.

  0 likes
 • x

  Check Also

  timmermans

  Europees klimaatactieplan: ‘De stoppen in het hoofd van Timmermans zijn nu echt doorgeslagen’

  Terwijl de meeste landen nog worstelen met ...

  NPO

  NPO waarschuwt dat zeespiegel steeds sneller stijgt: ‘Dat is pertinent onwaar’

  Weerman Gerrit Hiemstra mocht gisteravond aanschuiven in ...

  >