Wetenschap

Large Hadron Collider levert eerste bewijs voor snaartheorie

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een softwarefout is mogelijk verantwoordelijk voor het verhullen van extra tijdruimtedimensies bij de Large Hadron Collider.

Om de resultaten van de Large Hadron Collider te begrijpen wordt gebruik gemaakt van complexe computermodellen. Het gaat onder meer om simulaties van de deeltjesfysica tijdens proton-proton botsingen en de sterkte van de verschillende magnetische velden.

In een recent rapport werd aanbevolen het aantal decimalen in de software te verhogen. Dat heeft direct invloed op alle wiskundige constanten als e en pi, maar ook op fysieke constanten en de dimensies die worden gemeten door de detectoren.

Vreemd effect

Bij een meer nauwkeurige benadering van pi trad een vreemd effect op. De uitlijning van de banen van geladen deeltjes werd minder precies en de simulaties en feitelijke data bleken minder goed overeen te komen.

Dit zou niet moeten gebeuren; een exactere benadering zou moeten leiden tot een betere uitlijning en meer overeenkomsten.

Hogere dimensie

Wetenschappers zeggen dat natuurkundigen fouten hebben gemaakt bij het opstellen van de modellen en het schrijven van de code. Snaartheoretici wijzen echter op het bestaan van extra tijdruimtedimensies die worden voorspeld door de snaartheorie.

De snaartheorie is een theorie die poogt de vier fundamentele natuurkrachten in de natuurkunde (de elektromagnetische kracht, de sterke en zwakke kernkracht en de zwaartekracht) in één universele omvattende theorie onder te brengen. Ze is dus een kandidaat voor zogenoemde unificatietheorie.

In een ruimte die afbuigt naar een hogere dimensie kan de ogenschijnlijke waarde van pi afwijken van de waarde zoals we die in de realiteit om ons heen zien. De LHC heeft wellicht bewezen dat de theoretici al die tijd gelijk hadden. Meer gegevens zijn nodig om stevige conclusies te kunnen presenteren.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x