Binnenland

VN-rapporteur veroordeelt politiegeweld in Nederland: ‘Aan deze barbaarsheid moet nu een einde komen!’

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nils Melzer, de speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling, heeft slachtoffers en getuigen van het buitensporige politiegeweld tijdens het coronaprotest in Amsterdam opgeroepen zich te melden. Hij heeft zich ook in buitengewoon harde bewoordingen uitgesproken over het politiegeweld dat op 14 maart vorig jaar tijdens een coronademonstratie is toegepast op het Malieveld in Den Haag.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels besloten om twee agenten te vervolgen die tijdens die demonstratie ‘niet-proportioneel’ geweld gebruikten bij de arrestatie van een demonstrant. De man hield daar onder meer verwondingen aan zijn hoofd aan over. Daarnaast werd hij gebeten door een politiehond.

Eén van de meest walgelijke voorbeelden

Toen hij op de grond lag, werd hij door twee agenten met een wapenstok geslagen. Hij belandde vervolgens in het ziekenhuis. Een derde agent is aangemerkt als ‘verdachte’.

Melzer is woest en vindt dat ook de leidinggevenden van de agenten vervolgd moeten worden. Hij wendt zich op social media tot het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken: “Dit is één van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd!” twittert hij.

Martelpraktijken

“Deze agenten en hun leidinggevenden moeten worden vervolgd voor hun martelpraktijken!” schrijft Melzer. Hij kondigt aan op korte termijn een officieel protestbericht te sturen.

“Aan deze barbaarsheid moet nu een einde komen!” aldus de VN-rapporteur.

Advocaat Bart Maes reageert: “Goh, dit is van een UN official. Goed gedaan hoor Amsterdam, politie, marechaussee! Jullie staan er mooi op. Misschien toch ook even nadenken over de inzet van hondjes.” Tegen het OM zegt Maes: “Aangifte volgt.”

4.9 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

En nu?
Wordt het totalitaire regime evenals de gehele organisatie en alle medeplichtigen opgepakt, berecht en veroordeeld?

Voorlopig in ieder geval niet.

Petrus
Petrus
1 jaar geleden

De Politietop aanpakken en de politieke top figuren in Nederland.

Schrander
Schrander
1 jaar geleden

Kan Melzer niet voor elkaar krijgen om Rutte achter tralies te krijgen.

Rekel.
Rekel.
1 jaar geleden

Ben benieuwd of dat schwabzwijn dit ook tegen gaat houden, vast wel.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

103
0
We lezen graag je reactie!x