Mens en Dier

Defensieminister flink onder vuur: ‘Dit noopt tot het opstappen van Ollongren’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

De Tweede Kamer vroeg maandag oud-verkenners Ollongren en Jorritsma, en oud-Kamervoorzitter Arib aan de tand over een gesprek dat ze in maart 2021 voerden over Omtzigt en waar ze vervolgens over hebben gelogen. Minister Ollongren werd gefotografeerd met aantekeningen waarop voor Omtzigt ‘functie elders’ stond.

Ollongren zei zich niet te kunnen herinneren dat ze met Jorritsma en Arib had gesproken over de positie van Omtzigt. Ze zei dat ze alle informatie die ze als verkenner had, gedeeld heeft met de Kamer. “Ik heb daar helemaal niets aan toe te voegen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook Jorritsma, die net is afgezwaaid als senator, ontkende. “Liegen vind ik een zwaar woord. Want het zit in haar geheugen anders. En het zit in mijn geheugen anders.” Oud-journalist en politicus Sytse de Jong zegt daarover: “In de hoorzitting over de formatie van 2021 laat Jorritsma zich kennen als een verbale tweeling van Rutte.”

Vleesgeworden faalpolitici

Ollongren kreeg de vraag of ze nu nog wel minister kan zijn. Voorzitter Vera Bergkamp zei dat ze daar geen antwoord op hoefde te geven.

Omtzigt zei dat het ‘ernstig’ is dat de oud-verkenners ‘over zoiets simpels jokken’. “Wat doe je dan op andere dossiers?” vroeg hij. Ook zei Omtzigt dat ze het land ‘heel erg geen dienst hebben bewezen’.

De twee oud-verkenners krijgen veel kritiek. “Jorritsma en Ollongren zijn de vleesgeworden faalpolitici vermomd als tassendragers van Rutte waardoor het vertrouwen in de politiek nul komma nul is,” stelt columnist Ebru Umar.

Niet meer houdbaar

“Kajsa Ollongren en beroepsleugenaar Annemarie Jorritsma zijn niet meer houdbaar voor enig openbaar bestuur!” voegt Paul Vermeulen van Forza Haarlemmermeer toe.

“Dat gemak waarmee onze politieke elite liegt. Geen enkele gene of interne correctie. Je elleboogt en bruinarmt je naar de plek waar je wezen moet, moraliteit moet weg. Het doel heiligt de middelen,” aldus financieel journalist Arno Wellens.

Ook auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL) vindt dat de positie van de defensieminister onhoudbaar is. “Zorgwekkend en een middelvinger naar de democratie: Arib maakt duidelijk dat de verkenners keihard hebben gelogen, dat is wel heel waarschijnlijk althans. Dit noopt tot het opstappen van Ollongren, lijkt mij.”

4.9 251 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

145 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dree
Dree
8 maanden geleden

Die stapt nooit uit zichzelf op

Bennie Blind
Bennie Blind
8 maanden geleden

Ollongren moet maar een functie elders krijgen, ergens in noord Europa.

Yvonne
Yvonne
8 maanden geleden

Al die wef puppets liegen die heke 1e en 2e kamer moeten oprotten

naxpax
naxpax
8 maanden geleden

Een politicus spreek alleen de waarheid als hij een andere politicus een leugenaar noemt.

Back to top button
145
0
We lezen graag je reactie!x