CoronaBinnenland

Omstreden bepaling stiekem opgenomen in ontwerp nieuwe coronawet: ‘Ons staat een hoop ellende te wachten’

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!

In 2020 stond Nederland op zijn kop omdat in de consultatieversie van de coronaspoedwet een zogeheten vangnetbepaling zat. De regering trok dit onderdeel meteen weer in.

Het ingediende wetsvoorstel bevatte een artikel waarin de minister van VWS de bevoegdheid kreeg om, indien zich een omstandigheid zou voordoen waarvoor in het wetsvoorstel aangeduide maatregelen niet toereikend waren, bij ministeriële regeling andere maatregelen te nemen ter beperking van de kans op verspreiding van het coronavirus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Raad van State had al aangegeven de noodzaak van deze bevoegdheid niet in te zien en sommige staatsrechtgeleerden hadden deze gekenschetst als een ‘blanco cheque’ voor toenmalig coronaminister De Jonge.

Stiekem

Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols merkt op dat het nieuwe pandemiewetsvoorstel stiekem toch weer die vangnetbepaling heeft, dit keer met de zegen van de Raad van State.

In het advies van de Raad valt te lezen: “Ten slotte is het parlement betrokken bij de eventuele inzet van de noodbevoegdheid (vangnetvoorziening). Als een ministeriële regeling op grond van de specifieke grondslagen in het wetsvoorstel niet toereikend zou zijn, wordt een ministeriële regeling met andere, aanvullende collectieve maatregelen genomen. Daarna wordt onverwijld een voorstel voor een wet tot regeling van het betrokken onderwerp gedaan. Het parlement is hierbij als medewetgever betrokken.”

Vrijkaart

Pols: “Het is een vrijkaart voor de minister om buiten de bestaande draconische bevoegdheden nog andere maatregelen te nemen. Ons staat nog een hoop ellende te wachten met dit regime.”

“Per saldo betekent dit: wij doen wat we willen en als de pandemiewet niet voldoende is, dan doen we het gewoon en maken daar een nieuwe wet voor,” schrijft data-analist Cees van den Bos.

4.9 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Agnes Paris
Agnes Paris
1 jaar geleden

Het kan niet meer anders dan te gaan vechten voor ons bestaan en leven.
Voor mij mag de opstand komen.
Ik vermoed dat op of na prinsjesdag de vlam in de pan slaat.

Piet
Piet
1 jaar geleden

Wat een smeerlappen. Kuipers is nog erger dan zijn voorganger.
als Schwabber maar tevreden is en schouderklopjes uit kan delen.
NL is op weg naar de communistische heilstaat, waarin de zgn elite in weelde baadt en het volk mag verrekken.

Juan
Juan
1 jaar geleden

Precies, een blanco cheque om het volk nog verder ten gronde te richten, allemaal plannen met voorbedachte rade.

B.watervogel
B.watervogel
1 jaar geleden

En daar hebben ze dus het leger, politie en die bruinhemden de boa’s voor nodig. Van die gasten hoor en zie ne momenteel heel weinig, waarschijnlijk omdat ze voorbereid worden om ons onder de knoet te houden. Die gasten zijn er om het volk te beschermen maar ik denk dat we nou heel gauw gaan zien waar deze gehersenspoelde idioten toe in staat zijn. Neem maar van mij aan dit gaat ons niet in de koude kleren zitten, want ook kleren worden ons straks ontnomen.

Back to top button
143
0
We lezen graag je reactie!x