Binnenland

Vrijgegeven Wob-documenten: RIVM schrijft braaf op wat minister Hugo de Jonge als uitkomst wenst

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Data-analist Cees van den Bos heeft weer wat vrijgegeven Wob-documenten voor ons in de aanbieding. Het kabinet deed een bestelling bij het RIVM over de effectiviteit van de avondklok.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid wilde graag een specifieke conclusie kunnen trekken. Het RIVM zou zijn best doen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Een ambtenaar van het ministerie van VWS schreef op 23 februari 2021 in een e-mail: “J&V wil graag deze conclusie kunnen trekken in de Kamerbrief: ‘Sinds de invoering van de avondklok is het percentage actieve clusters dat geconstateerd is bij bezoek in de thuissituatie gedaald van 27,8 procent naar 19,4 procent. Het aantal actieve clusters in de thuissituatie is in verhouding overigens juist toegenomen van 51 procent naar 56 procent. Overigens geldt voor de thuissituatie wel een absolute afname van 4447 naar 2846 actieve clusters.”

Een medewerker van het RIVM antwoordde: “Zijn we mee bezig.”

Belazerd

Columnist Marianne Zwagerman reageert: “Het RIVM als de tikgeit van Hugo de Jonge. Braaf opschrijven wat de minister als uitkomst wenst.”

“Ik sta er niet van te kijken hoeveel bagger naar boven komt, wel van het feit dat dit niet wordt opgepakt door de menigte, dat de mensen niet boos zijn over hoe ontzettend ze belazerd zijn! Ze stonden erbij en keken ernaar,” verzucht advocaat Boriana Petkova.

Voelt niet prettig

Volkskrant-journalist Maarten Keulemans beweert dat VWS gewoon even de formulering checkte met cijfers die ze eerder van het RIVM hadden gekregen. “Amateurspeurder Cees van den Bos van het ‘wobteam’ weer in de bocht,” schrijft Keulemans.

Datzelfde RIVM zei over de effectiviteit van de avondklok in andere vrijgegeven e-mails: ‘ik vind het daarom ook moeilijk om heel stevig iets over de avondklok te zeggen. Voelt niet prettig’, en ‘Maar in feite kun je dus niet zeggen dat dat het effect van de avondklok is’.


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 maanden geleden

“Ik sta er niet van te kijken hoeveel bagger naar boven komt, wel van het feit dat dit niet wordt opgepakt door de menigte, dat de mensen niet boos zijn over hoe ontzettend ze belazerd zijn! Ze stonden erbij en keken ernaar,” verzucht advocaat Boriana Petkova. “

Komt dit in de oude media? Neen, dit wordt niet weergegeven door de oude media dus bestaat het niet.

Propaganda is vaak niet alleen de feiten gestuurd weergeven maar vooral wat je weglaat.

Joyce
Joyce
2 maanden geleden

Hoezo luister je überhaupt naar een coke verslaafde hugootje. Een schoolmeestertje dat groep drie met moeite kon bijhouden.

jessie nameles
jessie nameles
2 maanden geleden

deze data lui doen goed werk.. heb het geduld en de kennis er niet voor..maar een boel dingen zijn optel sommen die ingewikkeld zijn gemaakt doordat ze de cijfers een beetje grijs of onzichtbaar maken .!! en als ze dat niet meer lukt en de zwarte merkstiften zijn op komen ALLE instanties aan de BEURT!!!!!!!!!!!!

Greet Resist
Greet Resist
2 maanden geleden

wat je allemaal niet met vijf miljard kunt doen

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x