Homepagina » Binnenland » Directeuren goede doelen zijn nóg meer gaan verdienen. Bekijk hier het overzicht
Directeuren goede doelen zijn nóg meer gaan verdienen. Bekijk hier het overzicht

Directeuren goede doelen zijn nóg meer gaan verdienen. Bekijk hier het overzicht

In 2013 verdiende een directeur van een goed doel gemiddeld nog 97.133 euro. De goede doelen lijken zich weinig aan te trekken van de ophef rond de beloning van directeuren, aangezien hun gemiddelde jaarsalaris blijft stijgen.

Een directeur van een goed doel verdient inmiddels 100.510 euro per jaar.

Brancheorganisatie Goede Doelen Nederland keek naar het jaarsalaris over 2016 van de directeuren die deelnamen aan het onderzoek.

Absoluut maximum

In 2005 riep de brancheorganisatie een beloningsregeling in het leven. Zo geldt een absoluut maximum voor de zogeheten ‘all in beloning’ van 179.000 euro per jaar. Een aantal directeuren zit tegen die norm aan.

Uitschieters zijn onder andere de Nederlandse Hartstichting (179.000 euro) en Natuurmonumenten (170.000 euro).

De directie van Natuurmonumenten vangt in totaal 470.000 euro per jaar. In 2013 was dat nog 379.000 euro.

Hoogste

Het hoogste salaris was voor de directeur van het Prins Bernard Cultuurfonds met een totale beloning van 192.642 euro. In 2013 kreeg de directeur daar nog een jaarsalaris van 157.879 euro.

Het team van Artsen zonder Grenzen kreeg in 2013 in totaal 500.780 euro. In 2016 ving de directie aldaar 612.259 euro.

Dit is een internationaal samenwerkingsverband bestaande uit Artsen zonder Grenzen Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De directie van Oxfam Novib, het goede doel dat onlangs in opspraak raakte vanwege seksfeesten in onder meer Haïti, ontving in 2016 in totaal 448.506 euro.

Omhoog gegaan

Onderin de lijst vinden we Solidaridad (24.207) en UN Women Nationaal Comité Nederland (8320 euro). Zo kan het dus ook.

De reden voor de hoge salarissen is de ‘grote verantwoordelijkheid die de functie met zich meebrengt’, schrijft Goede Doelen Nederland.

Ondanks dat de norm voor het maximum jaarinkomen werd verlaagd, is het gemiddelde salaris omhoog gegaan.

Zie hier de complete lijst.

Foto: Raymond Wikimedia Commons

[De Ondernemer]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
2 jaren geleden

Idioot wat die directeuren soms voor salaris krijgen. Er zijn legio instellingen die volledig op vrijwilligersbasis werken. Dus zonder strijkstok en waarvan de giften ook aftrekbaar zijn voor de belasting. Dus even zoeken en niet naar deze zakkenvullers

Silbereye
Silbereye
2 jaren geleden

Wij leven in een verkankerde besteurd VVD land, zelfs nobele instellingen worden nu door burgers gezien als criminele nesten en dus gemeden met alle gevolgen voor hun doelstellingen, waarvoor deze zijn opgericht.
De jarenlange steun door politieke managers met dubbele agenda’s welke hun eigen zakken/belangen voorop stelden werden deze instellingen gefaciliteerd door de overheid/samenleving door een schier onuitputtelijke stroom van finacieen.
En nu blijkt vrijwel elke instelling te maken hebben met schandalen als zelfverrijking fraude en sekschandalen, alle betaald door de belasting betaler welke deze schijnconstructies verplicht moet ophoesten..
Wij zijn jarenlang door nep nieuws bestookd door onze overheden met zijn creatieve rekenkamers.

Bah en mnog eens bah!

Harrie H. Braam
Harrie H. Braam
Reactie op  Silbereye
2 jaren geleden

En wat denk je van ex-burgemeester Huisman uit Oosterhout (VVD!), die met een geweldige oprotpremie = 10 jaar wachtgeld ! na zijn ontslagaanvraag naar huis werd gestuurd?

Maar hoogmoed komt voor de val! We zullen zien wat de gemeenteraadsverkieizingen opleveren aan steun voor de gemeentelijke politiek!

Medelijden met deze zakkenvullers hoef je niet te hebben, noch in de zakelijke/privesfeer, noch in de ambtelijke werkkringen. Maar er komt een keer een eind aan dit soort spelletjes.

Immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
Harrie

nookie69
nookie69
2 jaren geleden

En de mensen die het geld innen moeten dit allemaal vrijwillig doen. Ben inmiddels al weer paar jaar gestopt met geld geven aan de grote goede doelen.

René van der Schans
René van der Schans
Reactie op  nookie69
2 jaren geleden

Ook ik heb al weer de laatste jaren besloten geen goede doelen te steunen, ik wil niet bijdragen aan de gigantische beloningen van bestuurders van deze instanties!!!

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

tjonge… en dat terwijl ik het voor de helft doe.

Gezinusk
Gezinusk
2 jaren geleden

De som van geld die ze krijgen zegt in dit opzicht veel over netwerken als de Council on Foreign Relations, opdat ze alles willen houden (hebben) zoals het is.

Ik kan ook nog wel korter door de bocht gaan en personlijk worden wat mijn voorouders betreft. Zo werd mij overgrootvader ooit naar Indonesië uitgezonden. Hij was dan in Nederland weliswaar een goede behanger van beroep met weinig opleiding, maar werd op dertig jarige leeftijd naar Indonesië uitgezonden waar hij in 1923 als werktuigbouwkundig ingenieur werd geïnstalleerd op het eiland Billiton die door de Nederlandse overheid werd beheerd.

Bij navraag en wat mijn familie aangaat, kreeg ik nooit een duidelijk antwoord. Alleen foto’s zijn overgebleven uit deze periode. Met de uitzending van Adriaan van Dis over Indonesië werd wat dat betreft al meer duidelijk. Betreft een uitzending van Adriaan van Dis over het eiland Belitung waar mijn voorouders naar toe werden gestuurd om te werken, en andere eilanden waaronder Sumatra.

Wat het eiland Belitung betreft heeft er zich veel ellende afgespeeld. Deze uitzending werd destijds op Youtube gepresenteerd, maar valt onder uitzending gemist niet meer te vinden. Voor zover ik het heb meegekregen zijn er tienduizenden mensen omgekomen bij het winnen van tin, naast andere grondstoffen die onder erbarmelijke omstandigheden werden verricht. Voor mij was het een schokkende ervaring.

Interessant genoeg en met enig onderzoek is de Billiton Maatschappij nadien in handen gekomen van Royal Dutch Shell en weer later overgenomen tot gencor.com. Dat laatste bedrijf springt weliswaar niet direct uit de bocht waar voorheen hun websites projecteerden dat ze betrokken waren bij allerlei projecten waarbij onder meer Afrikaanse kinderen werden geholpen, maar in mijn geval trek ik het in twijfel.

En dat is vooral gebaseerd op het verleden want ik kan niet anders. Wat mij betreft stoppen dit soort bedrijven ook per direct met deze praktijken om zogenaamd hulp te bieden.

Matt
Matt
2 jaren geleden

“De reden voor de hoge salarissen is de ‘grote verantwoordelijkheid die de functie met zich meebrengt’, schrijft Goede Doelen Nederland.”

Dus dan kan de directie van Oxfam volledig en rechtstreek verantwoordelijk gehouden worden voor die sex schandalen.
Als ze dit ontlopen kan de smoes van ‘hoge verantwoordelijkheid’ niet meer gebruikt worden en zal ‘goede doelen’ dit moeten rectificeren.

only you
only you
2 jaren geleden

Daarom geen cent aan instellingen die t niet zo nauw nemen?

Frans2
Frans2
2 jaren geleden

Even afgezien van de hoogte van de beloning, van 97.133 euro naar 100.510 euro per jaar is een stijging van 3,5% ofwel 1,15% per jaar.
Dat is niet meer dan de inflatie.
De gemiddelde beloning is dus min of meer gelijk gebleven.

Ger Matthieu
Ger Matthieu
Reactie op  Frans2
1 jaar geleden

en volgens jou niet te ho
og?

Theo
Theo
2 jaren geleden

Doe goed aan de directeuren……… 😉

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

De Nederlanders worden massaal gen….d, ze voelen het lichamelijk niet maar hun beursje wordt steeds platter.
Laat die nep regering Rutte 3 na 1 en 2 de grootste mislukking, van na de tweede wereldoorlog,
zelf voor al doe halve en of hele goede doelen zorgen.
Er zijn zoveel goede doelen directeuren en zij behoren bijna allemaal tot de Ruttegroep.
En heel veel vullen hun beursje ruim, omdat zij door bijna niemand ter verantwoording worden geroepen.

Jeff
Jeff
Reactie op  H.J.
2 jaren geleden

is met een T kof(t)schip!

Frans2
Frans2
Reactie op  Jeff
2 jaren geleden

“De reden echter om liever Fokschaap in plaats van Kofschip te gebruiken is dat voor nogal wat mensen verwarring ontstaat bij werkwoorden waarvan de stam op een ‘i’ eindigt, bijvoorbeeld ‘gooien’. De i staat immers in ‘t Kofschip en kan daarmee ten onrechte de indruk wekken dat ook werkwoorden met de stam op ‘i’ een voltooid deelwoord hebben met een ‘t’.” Wiki

x

Check Also

dierenlot

Ophef over directiesalarissen goede doelen: ‘Ik haak boos af’

Statenlid Harry van den Berg (PVV) zag ...

faber

Mevrouw Faber ontmaskert klimaatactivist Lars (12) als naïef kindsoldaatje: ‘Je reinste manipulatie!’

PVV-senator Marjolein Faber las de 12-jarige ‘klimaatactivist’ ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

26
0
We lezen graag je reactie!x