Homepagina » Binnenland » Directeuren goede doelen zijn nóg meer gaan verdienen. Bekijk hier het overzicht
Directeuren goede doelen zijn nóg meer gaan verdienen. Bekijk hier het overzicht

Directeuren goede doelen zijn nóg meer gaan verdienen. Bekijk hier het overzicht

In 2013 verdiende een directeur van een goed doel gemiddeld nog 97.133 euro. De goede doelen lijken zich weinig aan te trekken van de ophef rond de beloning van directeuren, aangezien hun gemiddelde jaarsalaris blijft stijgen.

Een directeur van een goed doel verdient inmiddels 100.510 euro per jaar.

Brancheorganisatie Goede Doelen Nederland keek naar het jaarsalaris over 2016 van de directeuren die deelnamen aan het onderzoek.

Absoluut maximum

In 2005 riep de brancheorganisatie een beloningsregeling in het leven. Zo geldt een absoluut maximum voor de zogeheten ‘all in beloning’ van 179.000 euro per jaar. Een aantal directeuren zit tegen die norm aan.

Uitschieters zijn onder andere de Nederlandse Hartstichting (179.000 euro) en Natuurmonumenten (170.000 euro).

De directie van Natuurmonumenten vangt in totaal 470.000 euro per jaar. In 2013 was dat nog 379.000 euro.

Hoogste

Het hoogste salaris was voor de directeur van het Prins Bernard Cultuurfonds met een totale beloning van 192.642 euro. In 2013 kreeg de directeur daar nog een jaarsalaris van 157.879 euro.

Het team van Artsen zonder Grenzen kreeg in 2013 in totaal 500.780 euro. In 2016 ving de directie aldaar 612.259 euro.

Dit is een internationaal samenwerkingsverband bestaande uit Artsen zonder Grenzen Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De directie van Oxfam Novib, het goede doel dat onlangs in opspraak raakte vanwege seksfeesten in onder meer Haïti, ontving in 2016 in totaal 448.506 euro.

Omhoog gegaan

Onderin de lijst vinden we Solidaridad (24.207) en UN Women Nationaal Comité Nederland (8320 euro). Zo kan het dus ook.

De reden voor de hoge salarissen is de ‘grote verantwoordelijkheid die de functie met zich meebrengt’, schrijft Goede Doelen Nederland.

Ondanks dat de norm voor het maximum jaarinkomen werd verlaagd, is het gemiddelde salaris omhoog gegaan.

Zie hier de complete lijst.

Foto: Raymond Wikimedia Commons

[De Ondernemer]


Vond je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Wij leven in een verkankerde besteurd VVD land, zelfs nobele instellingen worden nu door burgers gezien als criminele nesten en dus gemeden met alle gevolgen voor hun doelstellingen, waarvoor deze zijn opgericht.
  De jarenlange steun door politieke managers met dubbele agenda’s welke hun eigen zakken/belangen voorop stelden werden deze instellingen gefaciliteerd door de overheid/samenleving door een schier onuitputtelijke stroom van finacieen.
  En nu blijkt vrijwel elke instelling te maken hebben met schandalen als zelfverrijking fraude en sekschandalen, alle betaald door de belasting betaler welke deze schijnconstructies verplicht moet ophoesten..
  Wij zijn jarenlang door nep nieuws bestookd door onze overheden met zijn creatieve rekenkamers.

  Bah en mnog eens bah!

  33 likes
  • En wat denk je van ex-burgemeester Huisman uit Oosterhout (VVD!), die met een geweldige oprotpremie = 10 jaar wachtgeld ! na zijn ontslagaanvraag naar huis werd gestuurd?

   Maar hoogmoed komt voor de val! We zullen zien wat de gemeenteraadsverkieizingen opleveren aan steun voor de gemeentelijke politiek!

   Medelijden met deze zakkenvullers hoef je niet te hebben, noch in de zakelijke/privesfeer, noch in de ambtelijke werkkringen. Maar er komt een keer een eind aan dit soort spelletjes.

   Immer vriendelijke en eerlijke groet uit Tukkerland,
   Harrie

   14 likes
 2. En de mensen die het geld innen moeten dit allemaal vrijwillig doen. Ben inmiddels al weer paar jaar gestopt met geld geven aan de grote goede doelen.

  25 likes
  • René van der Schans

   Ook ik heb al weer de laatste jaren besloten geen goede doelen te steunen, ik wil niet bijdragen aan de gigantische beloningen van bestuurders van deze instanties!!!

   5 likes
 3. “De reden voor de hoge salarissen is de ‘grote verantwoordelijkheid die de functie met zich meebrengt’, schrijft Goede Doelen Nederland.”

  Dus dan kan de directie van Oxfam volledig en rechtstreek verantwoordelijk gehouden worden voor die sex schandalen.
  Als ze dit ontlopen kan de smoes van ‘hoge verantwoordelijkheid’ niet meer gebruikt worden en zal ‘goede doelen’ dit moeten rectificeren.

  28 likes
 4. De Nederlanders worden massaal gen….d, ze voelen het lichamelijk niet maar hun beursje wordt steeds platter.
  Laat die nep regering Rutte 3 na 1 en 2 de grootste mislukking, van na de tweede wereldoorlog,
  zelf voor al doe halve en of hele goede doelen zorgen.
  Er zijn zoveel goede doelen directeuren en zij behoren bijna allemaal tot de Ruttegroep.
  En heel veel vullen hun beursje ruim, omdat zij door bijna niemand ter verantwoording worden geroepen.

  18 likes
  • is met een T kof(t)schip!

   0 likes
   • “De reden echter om liever Fokschaap in plaats van Kofschip te gebruiken is dat voor nogal wat mensen verwarring ontstaat bij werkwoorden waarvan de stam op een ‘i’ eindigt, bijvoorbeeld ‘gooien’. De i staat immers in ‘t Kofschip en kan daarmee ten onrechte de indruk wekken dat ook werkwoorden met de stam op ‘i’ een voltooid deelwoord hebben met een ‘t’.” Wiki

    0 likes
 5. vorige week de eerste collecte met een pinautomaat aan de deur. ‘u mag óók pinnen hoor’ klonk het. wij gaven altijd los muntgeld aan de collectant. nu hebben we een sticker aan de deur. géén collectanten meer

  17 likes
 6. Idioot wat die directeuren soms voor salaris krijgen. Er zijn legio instellingen die volledig op vrijwilligersbasis werken. Dus zonder strijkstok en waarvan de giften ook aftrekbaar zijn voor de belasting. Dus even zoeken en niet naar deze zakkenvullers

  12 likes
 7. Giro 666 – Help de CEO de winter door.

  11 likes
 8. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het is de psychopathische schaamteloosheid om over de ellende van de ander je zakken te vullen. Je vindt het ook bij de Oranjes die het normaal vinden dat ook hun addergebroed met een zakgeld van een miljoen per jaar goede sier kan maken. Samengevat: Elitair. Schaamteloos. Koloniaal. Parasitair. Crimineel ! Het zijn de zelfde smeerlappen die de ellende veroorzaakt hebben !

  11 likes
 9. tjonge… en dat terwijl ik het voor de helft doe.

  9 likes
 10. Daarom geen cent aan instellingen die t niet zo nauw nemen?

  9 likes
 11. De som van geld die ze krijgen zegt in dit opzicht veel over netwerken als de Council on Foreign Relations, opdat ze alles willen houden (hebben) zoals het is.

  Ik kan ook nog wel korter door de bocht gaan en personlijk worden wat mijn voorouders betreft. Zo werd mij overgrootvader ooit naar Indonesië uitgezonden. Hij was dan in Nederland weliswaar een goede behanger van beroep met weinig opleiding, maar werd op dertig jarige leeftijd naar Indonesië uitgezonden waar hij in 1923 als werktuigbouwkundig ingenieur werd geïnstalleerd op het eiland Billiton die door de Nederlandse overheid werd beheerd.

  Bij navraag en wat mijn familie aangaat, kreeg ik nooit een duidelijk antwoord. Alleen foto’s zijn overgebleven uit deze periode. Met de uitzending van Adriaan van Dis over Indonesië werd wat dat betreft al meer duidelijk. Betreft een uitzending van Adriaan van Dis over het eiland Belitung waar mijn voorouders naar toe werden gestuurd om te werken, en andere eilanden waaronder Sumatra.

  Wat het eiland Belitung betreft heeft er zich veel ellende afgespeeld. Deze uitzending werd destijds op Youtube gepresenteerd, maar valt onder uitzending gemist niet meer te vinden. Voor zover ik het heb meegekregen zijn er tienduizenden mensen omgekomen bij het winnen van tin, naast andere grondstoffen die onder erbarmelijke omstandigheden werden verricht. Voor mij was het een schokkende ervaring.

  Interessant genoeg en met enig onderzoek is de Billiton Maatschappij nadien in handen gekomen van Royal Dutch Shell en weer later overgenomen tot gencor.com. Dat laatste bedrijf springt weliswaar niet direct uit de bocht waar voorheen hun websites projecteerden dat ze betrokken waren bij allerlei projecten waarbij onder meer Afrikaanse kinderen werden geholpen, maar in mijn geval trek ik het in twijfel.

  En dat is vooral gebaseerd op het verleden want ik kan niet anders. Wat mij betreft stoppen dit soort bedrijven ook per direct met deze praktijken om zogenaamd hulp te bieden.

  7 likes
 12. Zoals ik altijd al zei: geld verwerven voor zogenaamd het goede doel, is gewoon een legale vorm van bedelen. Er zijn betere manieren om je schuld gevoel af te kopen.

  1 likes
  • Het ergste is nog dat al die ellende waarvoor gecollecteerd wordt veroorzaakt is door degenen die iedereen ruim de gelegenheid geven om te doneren om iets aan al die ellende te doen.
   Wat dan vervolgens nieteens gebeurt omdat al dat gedoneerde geld in dezelfde zakken van de ellende veroorzakers terecht komt.
   Dweilen met de kraan open is dan ook de bedoeling.

   5 likes
 13. Doe goed aan de directeuren……… 😉

  4 likes
 14. ik geef al jaren niet meer aan goede doelen. vrijwilligerswerk doe ik dus echt …niet lief van die mensen die het wel doen maar je neemt iemand zijn /haar broodwinning af, of men moet de vrijwilligers maar eens goed betalen ….. rutte blij want er hoeft niks betaald te worden aan personeel. vvd is alleen voor mensen die geld hebben maar (bijna) nooit op een eerlijke manier.er lijden altijd mensen onder die rijken die steeds rijker worden en armen steeds armer en nog weet rutte die mensen nog eens te pakken .nu willen ze ook nog eens moskeeën gaan betalen in het BUITENLAND (bouwen) , laten die landen dat zelf regelen.wij hebben zelf geld hard nodig.

  4 likes
 15. Even afgezien van de hoogte van de beloning, van 97.133 euro naar 100.510 euro per jaar is een stijging van 3,5% ofwel 1,15% per jaar.
  Dat is niet meer dan de inflatie.
  De gemiddelde beloning is dus min of meer gelijk gebleven.

  3 likes
 16. Zeer slechte zaak!!! Maar mensen, gebruik dit alstublieft niet als reden niks meer tegen geven in deze wereld. Ik stort mijn jaarlijkse gespaarde bedrag op kleinere goede doelen tegenwoordig, die hebben het sowieso harder nodig. Deze doelen komen vanzelf op mijn pad. Ik kan de grote wereld toch niet redden en kijk wat ik in het klein, in mijn omgeving kan doen.

  3 likes
 17. en dit zal ook wel snel verwijderd worden denk. stel je voor dat men de waarheid verteld, hoe mensen denken over ons democratisch landje.

  2 likes
 18. Waarom lees ik wel over de hoge, al dan niet verdiende, salarissen van directeuren en CEO’s van bedrijven en niets over die verwende voetballertjes die miljoenen verdienen door zondags tegen een balletje aan te trappen……..

  2 likes
 19. Gun die directeuren nou toch een goed leven, het valt niet mee hoor om directeur te zijn.
  😉

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

faber

Mevrouw Faber ontmaskert klimaatactivist Lars (12) als naïef kindsoldaatje: ‘Je reinste manipulatie!’

PVV-senator Marjolein Faber las de 12-jarige ‘klimaatactivist’ ...

Toezichthouder goede doelen stelt onderzoek in naar moederorganisatie Wereld Natuur Fonds. Valt het masker af?

Toezichthouder goede doelen stelt onderzoek in naar moederorganisatie Wereld Natuur Fonds. Valt het masker af?

De Britse toezichthouder op goede doelen, de ...