Binnenland

Directeuren goede doelen zijn nóg meer gaan verdienen. Bekijk hier het overzicht

Help ons door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2013 verdiende een directeur van een goed doel gemiddeld nog 97.133 euro. De goede doelen lijken zich weinig aan te trekken van de ophef rond de beloning van directeuren, aangezien hun gemiddelde jaarsalaris blijft stijgen.

Een directeur van een goed doel verdient inmiddels 100.510 euro per jaar.

Brancheorganisatie Goede Doelen Nederland keek naar het jaarsalaris over 2016 van de directeuren die deelnamen aan het onderzoek.

Absoluut maximum

In 2005 riep de brancheorganisatie een beloningsregeling in het leven. Zo geldt een absoluut maximum voor de zogeheten ‘all in beloning’ van 179.000 euro per jaar. Een aantal directeuren zit tegen die norm aan.

Uitschieters zijn onder andere de Nederlandse Hartstichting (179.000 euro) en Natuurmonumenten (170.000 euro).

De directie van Natuurmonumenten vangt in totaal 470.000 euro per jaar. In 2013 was dat nog 379.000 euro.

Hoogste

Het hoogste salaris was voor de directeur van het Prins Bernard Cultuurfonds met een totale beloning van 192.642 euro. In 2013 kreeg de directeur daar nog een jaarsalaris van 157.879 euro.

Het team van Artsen zonder Grenzen kreeg in 2013 in totaal 500.780 euro. In 2016 ving de directie aldaar 612.259 euro.

Dit is een internationaal samenwerkingsverband bestaande uit Artsen zonder Grenzen Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De directie van Oxfam Novib, het goede doel dat onlangs in opspraak raakte vanwege seksfeesten in onder meer Haïti, ontving in 2016 in totaal 448.506 euro.

Omhoog gegaan

Onderin de lijst vinden we Solidaridad (24.207) en UN Women Nationaal Comité Nederland (8320 euro). Zo kan het dus ook.

De reden voor de hoge salarissen is de ‘grote verantwoordelijkheid die de functie met zich meebrengt’, schrijft Goede Doelen Nederland.

Ondanks dat de norm voor het maximum jaarinkomen werd verlaagd, is het gemiddelde salaris omhoog gegaan.

Zie hier de complete lijst.

Foto: Raymond Wikimedia Commons

[De Ondernemer]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

Idioot wat die directeuren soms voor salaris krijgen. Er zijn legio instellingen die volledig op vrijwilligersbasis werken. Dus zonder strijkstok en waarvan de giften ook aftrekbaar zijn voor de belasting. Dus even zoeken en niet naar deze zakkenvullers

Silbereye
Silbereye
4 jaren geleden

Wij leven in een verkankerde besteurd VVD land, zelfs nobele instellingen worden nu door burgers gezien als criminele nesten en dus gemeden met alle gevolgen voor hun doelstellingen, waarvoor deze zijn opgericht.
De jarenlange steun door politieke managers met dubbele agenda’s welke hun eigen zakken/belangen voorop stelden werden deze instellingen gefaciliteerd door de overheid/samenleving door een schier onuitputtelijke stroom van finacieen.
En nu blijkt vrijwel elke instelling te maken hebben met schandalen als zelfverrijking fraude en sekschandalen, alle betaald door de belasting betaler welke deze schijnconstructies verplicht moet ophoesten..
Wij zijn jarenlang door nep nieuws bestookd door onze overheden met zijn creatieve rekenkamers.

Bah en mnog eens bah!

nookie69
nookie69
4 jaren geleden

En de mensen die het geld innen moeten dit allemaal vrijwillig doen. Ben inmiddels al weer paar jaar gestopt met geld geven aan de grote goede doelen.

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

tjonge… en dat terwijl ik het voor de helft doe.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

26
0
We lezen graag je reactie!x