Homepagina » Buitenland » Ophef in Australië na schokkende beelden van politieoptreden: ‘Dit is gewoon schandalig’
australië
Foto: Kgbo CC BY-SA 4.0

Ophef in Australië na schokkende beelden van politieoptreden: ‘Dit is gewoon schandalig’

Er zijn verontrustende beelden opgedoken uit de stad Melbourne in Australië, waar op dit moment zeer strenge coronamaatregelen van kracht zijn. De premier van deelstaat Victoria, Dan Andrews, heeft de politie om die reden allerlei extra bevoegdheden gegeven. In onderstaand filmpje is te zien hoe een man geramd wordt door een politieauto en een trap tegen zijn hoofd krijgt. Het filmpje heeft in Australië tot grote verontwaardiging geleid.

Sky News-presentator Rowan Dean zei naar aanleiding van de beelden dat bepaalde politieagenten in Victoria ‘ziek en verdorven’ zijn. De bipolaire man werd tijdens zijn arrestatie door zes agenten tegen de grond gewerkt. Zijn vader heeft bevestigd dat hij in coma wordt gehouden.

De familie van de man wil dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld. De vader eist bovendien dat de agent die de man tegen het hoofd schopte, wordt ontslagen. De vader zei ook dat zijn zoon voorafgaand aan het incident op een arts aan het wachten was. De politie reageerde naar eigen zeggen op meldingen van een man die zich raar gedroeg.

Dit is gewoon schandalig

“Dit is gewoon schandalig, het is walgelijk,” zei Dean. “Dit betekent dat het volk de politie niet langer vertrouwt, wat het allemaal nog erger maakt.”

Sky spreekt inmiddels van een ‘draconische politiestaat’.

Presentator Paul Murray zei dat het ook belangrijk is om te bepalen wat er voorafgaand aan de arrestatie gebeurd is, maar voegde er gelijk aan toe dat hij dergelijk politiegedrag nooit zal goedkeuren.

[Sky News]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
8 maanden geleden

Spanje: Agent knielt op 14-jarige jongen omdat hij weigert een masker te dragen moeder wordt ook gearresteerd
https://summit.news/2020/09/10/spain-cop-kneels-on-14-year-old-boy-for-refusing-to-wear-a-mask/

Stay Positive
Stay Positive
Reactie op  Joyce Ramgatie
8 maanden geleden

Het is wachten tot ‘t in Nederland gaat gebeuren. Kan alleen maar hopen dat ze massaal op tijd zullen opstaan.

Stay Positive
Stay Positive
8 maanden geleden

Als we niet massaal opkomen voor onszelf dan staat dit ons te wachten.

Willen jullie dit, wanneer staan jullie op en massaal?

Wij zijn de beschermers van de grondwet / grondrecht!!

Angelface1968
Angelface1968
Reactie op  Stay Positive
8 maanden geleden

klassiek voorbeeld van wachten totdat een ander gaat opstaan en jou het werk uit handen neemt…JIJ moet zelf opstaan..en niet om je heen kijken of anderen opstaan en dan maar blijven zitten. Laf en karakterloos. Typisch Nederlands. ( oh ja, ik ben op verschillende demo’s geweest…waar was jij/jullie ??

Stay Positive
Stay Positive
Reactie op  Angelface1968
8 maanden geleden

Dat kan jij makkelijk roepen als je niet weet hoe de vork in de steel zit. Ik ben al meer dan 15 jaar wakker. Ik demonstreer in de corona hoax tijd sinds 28 april. Ik heb een youtube kanaal waar ik mensen wakker mee maak. (onder dezelfde naam die ik hier gebruik) Juist van wakkere mensen verwacht ik geen antwoord die jij me geeft. Jammer dat je oordeelt en zo aan verdelen doet.

Probeer erop te te letten, een advies waar je wat mee kan doen. Het is aan jou.

Stay Positive, WWG1WGA 💪

GEEN Schaap
GEEN Schaap
Reactie op  Stay Positive
8 maanden geleden

Kanaal gevonden en geabonneerd als Peer X.

Stay Positive
Stay Positive
Reactie op  GEEN Schaap
8 maanden geleden

Dank u, alles voor onze vrijheid.

WWG1WGA ❤️

Angelface1968
Angelface1968
Reactie op  Stay Positive
8 maanden geleden

en jij denkt dat een videokanaaltje, ver weg gestopt in de algoritmes van Youtube zoden aan de dijk zet…? ha ha ha….revoluties worden op straat uitgevochten en niet achter een toetsenbordje.

Al_arm
Al_arm
Reactie op  Angelface1968
7 maanden geleden

En waar komen we dan samen zodat er echt iets gedaan wordt

Stay Positive
Stay Positive
Reactie op  Angelface1968
8 maanden geleden

Oh ja, dus je omschreef jezelf als typische Nederlander. Ik heb zelfs meerdere keren klappen gehad van de ME. Ben opgepakt geweest en heb meerdere aantekeningen. Maar goed dat je zelf wel gaat. Als je op de demo ben kan je mij herkennen aan een shirt met Stay Positive etc.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
Reactie op  Angelface1968
8 maanden geleden

En 10 tallen brieven verstuurt aan politiek. Aangifte gedaan tegen de Jonge, Rutte en Burgemeester. Rechten gestuit bij de actie van NBO. En nog veel meer naast het demonstreren.

Stay Positive
Stay Positive
Reactie op  MdeFilosoof
8 maanden geleden

Goed om te lezen. Ik doe zelf ook flyers maken en die bij de mensen afleveren. Plus supermarkten etc behangen met flyers. Genoeg kleine bewustzijn acties te doen. Top 👍

salvar
salvar
Reactie op  Stay Positive
8 maanden geleden

@Stay Positive
nooit

Herman de Graaf
Herman de Graaf
8 maanden geleden

Ik heb geen idee waarom zoveel mensen in machtsposities zich momenteel misdragen jegens hun medemens.
Je zou bijna vermoeden dat bezetenheid een essentiële rol speelt.
Hoe komt het dat al die politici ons in een dwangbuis willen stoppen. Waarom zijn al die ambtsdragers bij politie en justitie van het pad af .
Honger naar macht om een ander te dicteren. Te bezitten zelfs.
Waarom komt die gedrevenheid nu naar buiten ?
Is het dan toch een zwarte kracht die invloed doet gelden en zo de mensheid wil bezitten ?
Wellicht is dat een goede reden om eens goed naar onszelf te kijken. Vooral de verleiders waaraan we dagelijks blootstaan.
Een grondige evaluatie over Goed En Kwaad in ons leven.
Accuut stoppen met al datgene waarmee we anderen beschadigen.

joost
joost
Reactie op  Herman de Graaf
8 maanden geleden

vroeger zei een politicus dat we normen en waarden behoorden te hebben maar ik weet niet meer wie en kijk wat er nu allemaal aan de hand is.

Patricia
Patricia
Reactie op  Herman de Graaf
8 maanden geleden

Nee, bijna 60 procent heeft last van een post traumatisch stress syndroom, opgelopen door de vele verschrikkelijke dingen die ze mee maken.
Ze rammen namelijk niet alleen maar de hele dag mensen in elkaar Herman, ze bieden, ook al geloof je het niet, ook hulp aan mensen.
Misschien moet je jezelf eens verdiepen in het werk wat die lui doen, dan heb je een totaal ander beeld inplaats meteen “bezetenheid” erbij te halen.
Frustratie kan een mens gek maken, vooral als je dag in dag uit te maken krijgt met diepe ellende en respectloze agressieve figuren die je van dat vreselijke OM niet eens mag aanpakken, en dus ja Herman, zelfs de politie bestaat uit mensen, niet uit bezeten idioten…

Edit:

Dit filmpje zegt mij trouwens helemaal niets, je ziet alles maar van een kant, wie weet wat die “onschuldige” man allemaal op zijn kerfstok heeft.
Dus niet zo snel lopen roeptoeteren…

limalo
limalo
Reactie op  Patricia
8 maanden geleden

dan is dat nog geen reden om iemand in de coma te slaan

mikkie
mikkie
Reactie op  Patricia
7 maanden geleden

Patricia, deze man lag al slap op de grond. Kwam enkel langzaam weer omhoog. Ze hadden hem toen al makkelijk handboeien om kunnen doen. Op de rug. Waarom een mens, die al op de grond ligt, keihard met een laars op zijn hoofd schoppen? Ze stonden met meerdere agenten rondom hem. Allemaal hebben ze een knuppel en een pistool…Vanwaar de dreiging? Je bent als politieman geen voorbeeld op deze manier en verdient geen enkel respect. Zelfbeheersing is toch een vereiste wanneer je politieman of -vrouw bent?
En als je een melding krijgt van een verward persoon, dan weet je vantevoren dat die persoon niet voor rede vatbaar zal zijn. Lijkt mij dat je met diplomatie verder komt..

Janszn
Janszn
Reactie op  Herman de Graaf
7 maanden geleden

Het is een wereldwijd fenomeen.
Enkele “Wereldgroten” zijn al jaren bezig de macht van de wereld te veroveren.
Dat gebeurt via het klimaat, BLM,
Covid-19, etc.
Volgens de koning moeten wij ons voorbereiden op een externe ramp.
Het doel is om het blanke ras te elimineren.

Densie
Densie
Reactie op  Herman de Graaf
7 maanden geleden

oud paradigma….oog om oog tand om tand…
idd daar kom je niet ver mee….
verdiep je eens in non dualiteit…
namaste

RayOfLight
RayOfLight
8 maanden geleden

….en het wordt alsmaar erger. je zou denken dat na de arrestatie van de zwangere vrouw dingen zouden veranderen. Het tegendeel is echter het geval. ook journalisten worden aangevallen door deze ‘criminelen’. s’nachts langs de huizen en bedreigen is ook een ding. Remember als een filmpje op gecensureerd internet MSM haalt is de realiteit vele malen erger.

Jan
Jan
8 maanden geleden

Wellicht is de handelswijze van diverse agenten/militairen gebaseerd op onwetendheid. Wellicht worden zij gesommeerd ( op straffe van verlies van baan en inkomen) om lastige mensen hardhandig te arresteren en op te sluiten. Ik ben benieuwd hoe deze agenten dergelijke arrestaties zelf ervaren? Vinden zij dergelijke acties ook niet afschuwelijk? Agenten worden pas echt agressief als de arrestant zich bij een aanhouding recalcitrant gaat gedragen. Vervolgens gaan omstanders zich tevens met de aanhouding bemoeien. Misschien is het verstandiger om rustig en vredelievend te blijven bij een aanhouding (zelfs indien een aanhouding onrechtmatig/onrechtvaardig is). Wellicht dat een agent zich anders gaat gedragen. De MSM laten enkel de beelden van omstanders zien die zich met een arrestatie bemoeien. Volgens de MSM zijn dat allemaal asociale lui die zich tegen het gezag keren.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Jan
8 maanden geleden

@Jan,

Beste,

Ik zal me in deze reactie uitsluitend richten op deze Australische politieagenten (volledig doorgedraaide psychopaten maar daar kom ik zo op!!)

Beste Jan,

Bij een arrestatie, bij ELKE arrestatie moet een agent precies weten waarom hij iemand arresteert, en dat is simpel en logisch want waarom zou men ZOMAAR iemand arresteren.

Dit is geen optie maar een MUST!!!

Dan kort naar dit vieze smerige totaal verrotte pig tuig……want zo noem ik dit pak, iets anders verdienen ze namelijk absoluut niet!!!

Agenten krijgen een opleiding…..

Daar leren ze o.a. ook hoe men iemand aan moet houden en dan arresteert!!

Daar leren ze ook nog iets anders, iets heel erg belangrijks namelijk (in Nederland is dit de I.G.G. wat staat voor de Instructie Gebruik Geweld!!!)

Dit is BELANGRIJK want het gaat om MENSEN en niet om BEESTEN hoewel ik als ik dit tuigpak zie handelen ik zelfs beesten hoger zal moeten inschatten!!!!

De agenten, en nu heb ik het over ALLE 6, mogen vwmb rechtstreeks de cel in in afwachting van hun rechtszaak.
Het geweld wat hier gebruikt is in zoals men dat noemt BUITENPROPORTIONEEL en daarover ga ik absoluut niet meer in discussie.

Ik durf hier dan ook stellig te beweren dat elke pliesie welke daar aan mee heeft gedaan schuldig is aan het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel (misschien zelfs met de dood tot gevolg!!!) in diensttijd én in uniform!!

Dit is strafbaar en zelfs heel zwaar!!

Voor de goede orde, ik heb les gegeven in dit soort zaken en ik heb het dus over de IGG en ook vuurwapeninstructie en gebruik wapenstok (22 jaar waarvan 7 overlappend voor de rijksoverheid) dus ik weet waar ik over praat.

Ik keur het dus ook ten zeerste af dat u dit soort opmerkingen maakt welke deze zeer ernstige zaak in mijn ogen, en ik herhaal, in mijn ogen behoorlijk bagatelliseert!!!

Gladiator

Rob
Rob
Reactie op  Gladiator
8 maanden geleden

Dat je les hebt gegeven in dit soort zaken betekent niet (persé) dat je weet hoe de wereld in elkaar steekt. Ook jij hebt les gegeven in een systeem dat is gebaseerd op macht en controle. Het is op deze planeet nooit om het leven gegaan maar over macht en controle. Macht werkt vernietigend op het leven. In dat macht systeem ben je dan ook geen mens maar slechts een functie en meer niet. Wat we in deze tijd zien is dat de macht steeds extremer wordt en daar is een voorval als in dit artikel ook zo’n voorbeeld van. Als je echt bewust wordt en je ziet dat dit soort types alleen maar pure macht vertonen, geen vonkje geweten meer hebben en geen greintje menselijkheid, dan is dat wat ‘volledig van god los’ inhoudt. De echte zombies. In films zijn zombies doden die rond lopen. Dit soort machtsindividuën lopen ook alleen maar lichamelijk rond want van binnen leeft niets menselijks meer, dat is ook dood(S). En dus zijn het de echte zombies. Dat soort types vinden we niet alleen bij de politie maar de politie is wel hetgeen het smerige werk op straat uitvoert voor de globalistische agenda van de Cabal. Ze weten niet eens waar ze voor werken. Ze zijn een firewall voor de rest van de macht piramide om al het gaaies boven hen te beschermen, niet het volk. Het satanisme (offeren van mensenlevens) schemert steeds meer overal doorheen. Zo ook bij de politie als die mensen dood slaat of in coma trapt.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Rob
8 maanden geleden

@Rob,

Beste,

Alles wat u hier geschreven heeft kan ik zonder aanvulling onderschrijven….

Dat is mede de reden ervoor dat ik de dienst bij de (Rijks)overheid rond 2002 vaarwel heb gezegd!!!

Echter, toen, en ik doel nu op de jaren dat ik er gewerkt heb, was er nog niet zo’n verharding bij overheidsdiensten….

En ja ik weet, ook toen waren er al geschifte idioten welke het heerlijk vonden om nagenoeg iedereen te kleineren en wel geheel onnodig en onterecht maar meestal werden deze figuren door eigen collega’s op hun nummer gezet en dit ging zelfs vaak zover dat niemand meer dienst met hun wilde draaien…….wat dan vanzelf vragen bij de leiding opwierp….

Maar u heeft met bovenstaand verhaal het gelijk volledig bij u…

Gegroet beste,

Gladiator

Rob
Rob
Reactie op  Gladiator
8 maanden geleden

Voor zover ik kan zien is de toetreding tot de EU een punt geweest waar alles steeds extremer begon te worden. Rutte zei in die tijd dat iedereen zichzelf overeind moest houden. Wat er toen gebeurde was dat alle dienstverlenende en zorg verlenende taken van ALLE overheidsinstanties naar de bevolking zijn weg bezuinigd. Ook kregen instanties geen of minder financiéle steun van de politiek meer. Dus elke instantie moest vanaf dat moment zijn eigen inkomen generen om overeind te blijven. Maar aangezien er geen dienstverlenende en zorg verlenende taken meer naar de bevolking waren, is sindsdien elke instantie alleen nog maar op macht gebaseerd. DAT is de ‘hervorming’ die de EU oplegde. De EU kan geen macht overnemen van dienstverlenende en zorg verlenende organisaties, alleen van organisaties die op macht zij gebaseerd. Je kunt dus stellen dat die ‘hervorming’ een punt is geweest waar het flink duister begon te worden. En sindsdien is het alleen maar duisterder geworden, wat inhoudt dat het macht vertoon steeds extremer is geworden. Het begint steeds meer te lijken op het Nazi beleid van w.o. 2. Zeker als je leest dat drie ministers straks alle macht hebben en kunnen doen wat ze maar willen. En de politie wordt de nieuwe troepen macht die straks zonder enige echte reden bij je thuis mogen binnen dringen en de boel overhoop halen.

Debbie V
Debbie V
Reactie op  Gladiator
8 maanden geleden

Een nieuw soort respect voor jouw gekregen Gladiator! Ik had een oom die bij de politie werkte en onder het genot van een biertje waarschuwde hij ons al. Zieke tijden!

RayOfLight
RayOfLight
Reactie op  Jan
8 maanden geleden

Vaak gezien dat lukraak mensen gearresteerd worden. Vooral in berlijn schokkend. Ligt op grond en krijgt klappen. Lijkt soms net of die lui ben de politie aan de coke zijn. Heb teveel aso filmpjes gezien om nog volledig achter po te staan. Er zijn hele goed politiemensen maar die zijn in de minderheid. MSM laat absoluut niet objectief zien wat er gebeurt. Deden ze dat wel kon het gedrag van beide zijden veranderen. Hoofdschuldige van deze toestanden is dan ook MSM. Er sterven meer mensen door de gevolgen van berichtgeviing van MSM dan door covid-19.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
8 maanden geleden

LS…

Nederlanders staan per definitie niet zo snel op. Kijk naar Dikke Willie die naast Pampa Max de bullshit van Rutteflutte nog net (niet) foutloos opzegt… En wij maar wuiven naar deze parasieten van Duitse afkomst…

Debbie V
Debbie V
Reactie op  Caesar Lion Cachet
8 maanden geleden

Prachtig verwoord!

marcel
marcel
8 maanden geleden

ze willen heersen maar laat ze eerst maar eens meester over hun zelf worden.peace love and light

Jan
Jan
8 maanden geleden

Beste Gladiator,

Ik ben net als u de mening toegedaan dat dergelijk gedrag uiterst disproportioneel en aldus strafbaar is. Laat daar geen misverstand over bestaan. In een normaal functionerend land handelt een gezagsdrager overeenkomstig de ambtsinstructie, de wet, gewoonte het natuurrecht en het Internationale Recht.

In de VS worden kinderen van 8 jaar oud in de boeien geslagen voor het stelen van snoep (disproportioneel). Elk weldenkend mens moet beseffen dat een dergelijke handelswijze de verdere (geestelijke) ontwikkeling van het kind ernstig kan belemmeren. De agenten menen dat zij volgens de wet hebben gehandeld en kijken aldus hoe de wet is en niet hoe de wet behoort te zijn. Dat is een zeer kwalijke zaak, ook al is de VS geen partij bij het IVRK. (dit gebeurde ook voordat Tump aan de macht kwam).

Momenteel is het oorlog, het kwaad probeert thans hun agenda erdoor te drukken. Het kwaad geeft de agenten volledig carte blanche en moeten (kennelijk) lastige mensen onnodig pijnigen. Kennelijk gelden (natuur)wetten in tijden van oorlog helemaal niet meer. Mensen worden eigenlijk (naar hun oordeel) WEDERRECHTELIJK van hun vrijheid beroofd.

Ik ben dus benieuwd hoe deze agenten zich daadwerkelijk voelen na afloop van een dergelijke arrestatie. Hoe zorg je ervoor dat agenten zich in de toekomst behoorlijk gaan gedragen?

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Jan
8 maanden geleden

@Jan,

Beste,

Nog even kort dan….

Hoe zorg je ervoor dat agenten………behoorlijk gaan gedragen!!!

Dat is in principe niet zo moeilijk alleen moet men dit willen.

Een goed systeem zou zijn hetgeen men bij de site “de Binnenlandsche Bataafsche Courant”nu als topic heeft gebracht en ik voeg de link er maar even bij.

https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/09/15/de-droom-van-iedere-nederlander/

Zo is het mogelijk dus ik zou zeggen lees eens op uw gemak en ik hoor het dan verder wel.

Ik kan me overigens nog de tijd herinneren dat er in elke wijk een zogenaamde “bromsnor” rond liep!!

Als ik weer eens iets gedaan had wat niet door de beugel kon (volgens “bromsnor”) en ik dacht van wel dan kwam hij voor je staan, keek je aan en………zei dat ik dat NOOIT meer moest doen want anders……..

ja, wat dan anders….want dat kwam nooit meer…..
probleem opgelost….en écht!!

Gegroet beste,

Gladiator

Jan
Jan
Reactie op  Gladiator
8 maanden geleden

Zullen zij echt niet vermoeden dat zij aan de verkeerde kant staan (hier klopt iets niet). Moet ik straks mensen gaan afvoeren naar een quarantainekamp die positief getest zijn op corona. Moet ik straks gewapend een woning bestormen en mensen die zich niet willen laten vaccineren/chippen afvoeren naar een arts. Moet ik mensen opsluiten die zich negatief uitlaten over de agenda van het kwaad? Zij handelen zelf ook uit angst. Vandaar dat buitensporige geweld.

Klucko
Klucko
8 maanden geleden

Het is vrij simpel lijkt me. Mijn hele hebben en houden(ziel zoals je wilt) moest eerst ook door een keiharde dikke muur heen, voordat ik het doorzag. Dit is beetje bij beetje na het begin van corona gebeurt. M.a.w., veel mensen hebben de tijd nog niet gevonden(onbewust) om hun ‘ziel’ er aan over te geven. Al die twijfelende mensen die er nu zijn en nog niet helemaal zien hoe diepen en breedgedragen deze hoax gaat, zijn gewoon zover nog niet. De valse germ-theorie waar alles op gebasseerd is; alle gevolgen die hiervan afgeleid zijn, zijn per definitie ook leugens. Iemand die niet helemaal ‘wakker’ is weet dat natuurlijk ook niet.

Corona-hoax
Corona-hoax
8 maanden geleden

Zolang het volk niet massaal en georganiseerd in opstand komt blijft het maar doorgaan en helaas erger worden.
Die vaccin-paspoorts zijn al maanden geleden besteld.
https://www.covipassbenelux.nl/media

x

Check Also

mars

8000 mensen lopen mee in verbindingsmars van Police for Freedom in Barneveld: ‘Prachtig!’

Vandaag werd in Barneveld de tweede verbindingsmars ...

agent

Politieagent getuigt: ‘Laatst werd een vrouw van 81 over het veld gesleurd, schreeuwend van de pijn’

Een politieagent heeft bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

39
0
We lezen graag je reactie!x