Mens en Dier

Pepijn van Houwelingen is witheet: ‘Totale quatsch deze bangmakerij op de voorpagina van de Volkskrant’

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!

Duizenden nieuwbouwhuizen dreigen niet aangesloten te worden op drinkwater. Er dreigt een crisis. Ondertussen mag megafabriek Parenco jaarlijks miljarden liters water, dat geschikt is als drinkwater, uit de Veluwse bodem onttrekken. Het water zou goed zijn voor 130.000 mensen.

Zaterdag kwam de Volkskrant met een artikel waarin wordt gesteld dat de grondwaterstand in grote delen van het land fors daalt terwijl de vraag naar drinkwater stijgt. Er is door een heel team aan het artikel gewerkt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

‘Het grondwaterpeil daalt. De vraag naar drinkwater stijgt. En dat maakt dat de grenzen van de leverantie al in zicht komen’, kopt de krant.

We hebben water in overvloed

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen werd witheet toen hij deze kop las. “Totale quatsch deze bangmakerij op de voorpagina van de Volkskrant waarmee de klimaathysterie wordt gevoed,” briest hij.

“We hebben water in overvloed. Probleem is en dat weten we van drinkwaterbedrijven zelf, dat ze niet mogen uitbreiden vanwege de stikstofhoax: kunstmatige schaarste!”

Geen zorgen

Eerder schreef waterbedrijf Vitens op haar website: ‘Kan hier het water ook opraken? Gelukkig hoeven wij ons in Nederland geen zorgen te maken over de watervoorraad. Het water dat vandaag uit de kraan komt is honderden, soms wel duizenden jaren geleden gevallen als regen’.

De pagina werd recentelijk verwijderd. Volgens Vitens was de informatie in dat artikel niet meer ‘up to date’.

to

Watercrisis

Professor Mariana Mazzacuto leek eerder op het World Economic Forum te zinspelen op een aanstaande watercrisis.

“Ieder kind weet hoe belangrijk het is om water te hebben. Als je gaat voetballen en je krijgt dorst, dan heb je water nodig,” zei Mazzacuto tijdens een panel over de ‘economische aspecten van water’.

“Dit is dus iets waar burgers bij betrokken moeten worden,” voegde ze toe. Volgens haar is het belangrijk om te benadrukken dat water een mondiaal gemeengoed is. Ook omdat we er niet in zijn geslaagd om andere soortgelijke problemen op te lossen. Water is iets wat mensen begrijpen, aldus Mazzacuto.

Tijdens het panel werd een groot initiatief gelanceerd om ‘de economische aspecten van water te transformeren’.

Dit actieplan zal ‘de manier waarop we water beheren en praten over water in de rest van de 21e eeuw veranderen’, aldus het WEF.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 165 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mark
mark
1 maand geleden

Laat ze maar naar de kloten rennen deze liegende luizen al die kranten bij elkaar..!

Annette
Annette
1 maand geleden

Ook dit weer is het zoveelste “spelletje” van die smerige ratten van het World Economic Forum.

Inderdaad, zoals Mariana Mazzucato zegt: “Wij zijn gefaald met het covid gebeuren, waarbij wij de hele wereldbevolking wilden vaccineren en hebben ook gefaald met het verhaaltje over het klimaat. DUS gaan wij nu iets anders verzinnen, waarbij wij WEL iedereen meekrijgen: namelijk WATER.”

Uiteraard waren dat niet haar exacte woorden, maar mijn interpretatie.

Als je ogen in je hoofd hebt, dan is het, zeker in zo’n waterrijk landje als Nederland is, compleet gestoord om ook maar te denken, dat het water hier op raakt.

Nee….. er is iets anders aan de hand. Namelijk steeds meer grote bedrijven, waaronder bijvoorbeeld die grote datacentra, die al het water momenteel naar zich toetrekken.

Als je er over nadenkt, is het natuurlijk compleet van de zotte, dat deze bedrijven belangrijker zijn dan het geven van water aan de mensen.

Dat noem ik: De wereld op zijn kop!

Ook dat gel*l over het drinkwaterpeil, daar snap ik helemaal niets van!

Kijk naar de weilanden, bouwgronden e.d. Dat is al langere tijd een vreselijk natte bedoening. Zelfs bij ons kleine park in de buurt.

Pepijn heeft 100% gelijk, dat hij hier woedend over wordt. Een goede regering heeft verplichtingen tegenover haar bevolking. En één van deze verplichtingen is OOK het zorgen voor goed drinkwater.

Ik heb een directe oplossing voor dit “probleem”. En dat is een heel eenvoudige: WEG met al die megabedrijven, waar wij met z’n allen toch niets aan hebben.

Dan kunnen al die nieuwe huizen direct van water voorzien worden.

En laten wij eerlijk zijn: Wij willen al die vreselijke fabrieken, waar zij smerig kweekvlees voor ons fabriceren, toch helemaal niet?

En die datacentra, die alleen maar bedoeld zijn om ons 24/7 te gaan controleren. Die willen wij toch OOK niet?

Als laatste wil ik nog opmerken, dat er apparaatjes bestaan, die zelfs van slootwater nog drinkwater kunnen maken. Hebben wij al jaren in de kast staan.

Sarcoff
Sarcoff
1 maand geleden

Hoe verzinnen ze de idiote onzin, we verzuipen in het water,

julesk
julesk
1 maand geleden

Smerig spel, bewust grondwaterpeil laten zakken en dan huilen over de droogte in de zomer. En diezelfde uitgedroogde grond is niet hersteld als de winter begint met al die regen. En die regen is ook grotendeels gecreeerd.

Gister ook weer het had een prachtige zonnige dag kunnen zijn. Maar smorgensvroeg rond 6.30 zag ik door de sluierwolken heen heel dat zigzag patroon weer van die vliegtuigen en het is een waas met een gloed dat wolkendek wat wordt gecreeerd door die vliegtuigen. We zijn proefpersonen net als de burgers in vietnam tijdens de vietnam oorlog. Der spiegel had er een krantenartikel over in 1972 dat chemtrails in vietnam massaal werden toegepast en vooral doorontwikkeld. Round up is ook zoiets vreemds, een iets mildere versie van agent orange en vrij verkrijgbaar en als ik t ruik als ik ergens in de wijk als ik wandel dan hou ik meteen mn adem in. Krijg er kokhalzingen van en dat is een beschermingsmechanisme van je lichaam. Lijkt me genoeg te zeggen en mensen staan die troep op meter afstand te sproeien. Helemaal gek. Lekker windje erbij.

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x