Homepagina » Bewustzijn » Wat gebeurt er na de dood met de ziel?
Wat gebeurt er na de dood met de ziel?

Wat gebeurt er na de dood met de ziel?

Wat gebeurt er met de ziel nadat we sterven? Hoe ziet de wereld achter de sluier van de dood eruit? Willem Glaudemans beschrijft in zijn boek van het eeuwige leven – een cursus in sterven het hele proces van het vertrek van de ziel uit het lichaam en haar reis door de verschillende lichtsferen tot aan de terugkeer naar de bron.

Glaudemans, die van jongs af aan al geïnteresseerd was in leven na de dood, baseert zich op bijna-doodervaringen, oude culturele overleveringen, mystieke en esoterische geschriften, modern wetenschappelijk bewustzijnsonderzoek, hypnotherapie en uittredingservaringen.

Wat gebeurt er na de dood met de ziel?

Willem Glaudemans

Hij is van mening dat we in onze samenleving de kunst van het sterven zijn verleerd. “Doordat we niet weten wat ons in het hiernamaals te wachten staat, bereiden we ons er niet op voor,” aldus Glaudemans. Zijn boek is dan ook een reisgids voor gene zijde. Want weten wat er hierna komt, heeft een zuiverende invloed op hoe je nú leeft, zegt hij.

Glaudemans bedacht ook het concept van de levensschouw: hoe de ziel aan gene zijde terugkijkt op haar leven, waar ze tekortschoot en wat ze met liefde heeft gedaan. Voor mensen die met stervenden en hun dierbaren werken is dit volgens hem belangrijke informatie.

Willem Glaudemans studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en promoveerde in 1990 op een proefschrift over de literatuuropvattingen van Willem Frederik Hermans. Hij was medevertaler van de Nag Hammadigeschriften en eindredacteur van ‘Een cursus in wonderen’.

Bekijk de boeken van Glaudemans hier in de webwinkel van NineForNews.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mimi schreef:

  Het was nooit de bedoeling vanuit het Hierbuiten dat wij mensen wisten wat er gebeurt na de dood. Als ziel ben je volledig bekend met sterven aangezien iedereen al vele duizenden of meer incarnaties hebben gehad in verschillende realiteiten en dimensies. Vanuit het Hierbuiten is de dood niks meer dan een illusie, in principe gaat er nooit iemand dood. Alleen op aarde hebben wij tijdelijk geheugenverlies omdat dat onderdeel is van het aardse lessenpakket namelijk afgesloten zijn van alle kosmische kennis en informatie. Daardoor sta jij tijdelijk los van het licht en leren wij het tegenovergestelde te ervaren van wat wij werkelijk Zijn en kunnen.
  Hierbuiten zijn wij licht en zijn wij ongelimiteerd in alles wat wij doen en willen.
  Maar we zitten reeds in een nieuw tijdperk want het oude spel (verstoppertje in het donker) is voorbij en worden wij mensen langzaam weer herenigd met ons ware Zelf en alle kosmische kennis en zelfs mogelijkheden als telepathie komen weer online. En als de aarde haar reis naar de 5e / 6e dimensie heeft afgerond is teleportatie ook weer beschikbaar omdat ons lichaam dan meer licht en energie is.
  Het is dus niet toevallig dat juist nu Willem Glaudemans met zijn boek komt, nu is het toegestaan, nu mogen wij alles weten.
  Welkom in het nieuwe tijdperk, welkom op de nieuwe aarde 🙂

  40 likes
  • Kalki schreef:

   @Mimi; wanneer heeft de Aarde haar reis naar 5e en 6e dimensie afgerond; hoelang kan dit nog duren?

   8 likes
   • Mimi schreef:

    Dat is een hele goede vraag Kalki, daar zijn ze in het Hierbuiten heel vaag over. Wat ze wel zeggen is dat we ons daar niet mee bezig hoeven te houden met de vraag wanneer en hoe, alles bevindt zich in het Nu moment en daar moet je ook zitten met je gedachtes. Ze zeggen dat de echte dimensie shift zich in jezelf gebeurt, dus als je wilt weten in hoeverre de Shift naar een hogere dimensie verloopt kijk en voel dan eerst aan jezelf. Iedereen ervaart deze aardse shift ook anders en op een ander moment in het Nu. Eigenlijk is de aarde al reeds in de 5/6e dimensie alleen moeten wij mensen onze frequentie er nog op aanpassen. Zodra jij jouw frequentie verhoogd gaat de poort naar die hogere dimensie vanzelf open. Er zijn ook mensen die op zielenniveau hebben bepaald dat ze voorlopig nog niet de Shift maken in dit leven, die blijven dus achter in de lagere dimensie. Wat verder prima is, alles gaat in fases.
    Het bijzondere aan dit proces is dat dus 2 dimensies door elkaar lopen namelijk zij die de Shift hebben gemaakt en zij die nog in de derde dimensie zitten. Het bijzondere is dat deze elkaar niet meer kunnen beïnvloeden, op geen enkele manier. Je observeert elkaar als het ware.
    Maar uiteindelijk gaat iedereen de sprong maken, alle mensen gaan mee, er zijn geen uitzonderingen. De hele planeet gaat een octaaf omhoog dus ook alles wat er op haar leeft. En dat is opzicht ook weer zeer uniek in de geschiedenis van dit universum dat een hele planeet inclusief alles wat er op haar leeft een sprong maakt naar een hogere dimensie.

    Leef van het moment want in het moment ben je er vol bewust van.
    Geniet van de ontwakening van jezelf en je omgeving.
    Zie het als een ritje in een achtbaan, je gaat niet zitten en je dan afvragen of je er al bent, nee, je gaat zitten en je geniet van het ritje… zie jouw leven ook zo, als een achtbaan ritje. Alles is gewoon in orde en alles gaat zoals het moet gaan.

    14 likes
    • Yeah right schreef:

     @Mimi

     Wat heb je dat mooi beschreven. Inderdaad, we beleven deze shift persoonlijk en iedereen kan/gaat mee. Men heeft keuzevrijheid en niets word opgedrongen. Het enige wat overblijft is dat elk mens verantwoordelijkheid draagt voor zijn eigen keuzes.

     Nogmaals dank voor jouw prachtige beschrijving. Ik heb ervan genoten!

     3 likes
    • djunior booy schreef:

     heel mooi uit gelegt zo zie ik het zeker allemaal maar kan me eigen daar niet zo mooi in verworden zo als ij dat doet .wat een helderheid heb je

     0 likes
  • Jos Ripken schreef:

   De beroemde of beruchte 21 gram die kennelijk meetbaar verdwijnt als je de laatste adem uitblaast en veelvuldig besproken word is toch een eigenaardig fenomeen, en net als eigenlijk alles in het heelal een vorm van massa heeft zal dat er ook wel iets mee van doen hebben.
   Maar stel dat het zo is dat je ziel terugkomt….dan zeg ik….dan kun je er maar beter NU wat positiefs, menslievend, of wat dan ook mee doen, …het positieve in dit leven NU nastreven, want dan heb je in een volgende fase minder ballast bij je…..en als iemand meent te weten dat het definitief ophoud na de laatste adem….ook dan moet je er in dit leven naar streven dat je medemens sympathie voor je heeft door je daden en doen…want in wezen wil ieder mens aardig gevonden worden !

   9 likes
   • wolfje schreef:

    @ jos ripken: ‘in wezen wil ieder mens aardig gevonden worden’. aardig gevonden worden door wie? en naar aanleiding waarvan? je bent die je bent. wie kent jou echt? jijzelf misschien? mijn mening: het interesseert mij geen ene moer of iemand mij aardig vindt of niet. ook niet een klein beetje. groetjes

    2 likes
  • Hawks schreef:

   Als ik ooit dood ga, en mijn ziel maakt die reis, dan ga ik mijn ervaringen expliciet delen met mijn geliefden. Aangenomen dat van de heel erg veel mensen die ooit gestorven zijn er slechts een fractie van hen hetzelfde voornemen hadden, waarom moeten wij dan nog steeds gissen? Waarom hebben wij dan uberhaupt deze vragen?

   1 likes
  • koen schreef:

   Ik ben erg geinteresseert in dit soort zaken. Ook al
   ben ik noch maar net zestien ben ik wel vaker op zoek naar dit soort info. Helaas is mijn geliefde Opa twee maanden geleden overleden. Hij was een goed man en altijd positief en vrolijk. Ik zou graag willen weten of hij nu op een mooie plek zou zijn en of ik hem ooit weer tegen zou komen.
   als ik hem ooit weer tegen zou komen wat moet ik er dan voor doen?

   Ik hoop dat u zo snel mogenlijk antwoord kan geven. Alvast bedankt.

   0 likes
 • Kalki schreef:

  De ZIEL komt na de dood voor een keuze te staan, die van zich voor te bereiden op een nieuwe incarnatie of de keuze van het definitief verlaten van de ‘Rad Van Wedergeboorte’ .

  9 likes
  • Kalki schreef:

   De ZIEL lost KARMA af; alles hangt dus af van je goede en slechte daden. Heb je geen slecht KARMA meer, dan kan je inderdaad het ‘ Rad van Wedergeboortge ‘ verlaten en hoef je niet meer terug te komen en ga je het Maha-Nirwana binnen.

   6 likes
   • LFME schreef:

    Beste Kalki,

    In mijn belevenis bestaat er geen karma , geen goed en geen slecht. Iedereen heeft een lichaam wat beperkt is. Het DNA , opvoeding , sterrenbeeld e.d. zorgen ervoor wie je bent en hoe je omgaat en reageert met en op situaties. Stelen is een zonde maar voor iemand die rijk is is het natuurlijk veel eenvoudiger om niet te stelen dan voor iemand die zijn kinderen geen eten kan geven. Goed en slecht gaan samen, zonder slechte dingen kunnen er geen goede dingen bestaan. Als je je nooit slecht voelt kun je je ook niet gelukkig voelen. Zonder duisternis geen licht. Iemand die lichamelijk beperkt is en de brein geen empathie kan doorgeven aangezien er te veel testosteron ipv oestrogeen in zijn lichaam heeft zal zich niet snel bekommeren om anderen, dat wil niet zeggen dat de persoon slecht is maar dat hij deze mogelijkheid gewoon niet heef. Volgens mij is alles gewoon wat het is, je leven is een ervaring, de goede dingen en de slechte dingen. Iedere baby die geboren word heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen, niemand is gelijk.
    Ik weet dat niemand alles weet en dat we met zijn allen zoekende zijn naar onze eigen waarheid. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar Karma aangezien ik het niet zo goed begrijp, zou jij mij kunnen uitleggen wat Karma dan precies is en hoe het werkt? Ik zou het zeer op prijs stellen. Bedankt.

    4 likes
    • Kalki schreef:

     Voor zo ver ik het zie bouw je KARMA op middels daden, wat dus per individu verschillend is en daar de 1 beperkter is dan de ander. Mocht je dus in staat zijn om goed KARMA te scheppen, dan kan je dit aflossen met het stoppen van het wedergeboren te worden. Sorry, maar zo simple zie ik het.

     2 likes
     • LFME schreef:

      Bedankt, kalki, voor de reactie. Het mooie is dat niemand weet maar dat iedereen zijn eigen gevoel erbij heeft. Het is ook leuk om zo te zien hoe andere over deze situatie denken. Fijne dag gewenst.

      2 likes
     • doler schreef:

      karma bestaat niet, waarom zou het bestaan?
      is wel makkelijk om te zeggen ja een vorig leven heb ik dat gedaan jammer maar dat was toen
      en nu leef ik en krijg ik weer andere mogelijkheden, misschien dat ze er op lijken wie zal het zeggen
      zolang niemand echt alles weet over vorige levens roepen we maar het is karma, tja…

      1 likes
  • Kalki schreef:

   De ZIEL lost KARMA af; alles hangt dus af van je goede en slechte daden. Heb je geen slecht KARMA meer, dan kan je inderdaad het ‘ Rad van Wedergeboorte ‘ verlaten en hoef je niet meer terug te komen en ga je het Maha-Nirwana binnen.

   3 likes
   • Edwin schreef:

    Jouw ZIEL bestaat niet Kalki, “mijn” ziel evenmin!!

    Wat echter WEl bestaat, Kalki, is de OVERTUIGING dat we een ziel hebben…DIE bestaat WEl.
    Onze overtuigingen zijn echt, en die creëren onze werkelijkheid, zodra onze overtuigingen aangaande de werkelijkheid veranderen, zal in die zelfde mate onze werkelijkheid mee veranderen, simpeler als dat kan ik het niet zeggen.
    Daarom zijn alle discussies aangaande wat WEl of NIET echt is, in feite nutteloos.

    De enige die voor ons kan bepalen wat ECHT is of niet, zijn we zelf.

    2 likes
 • Edwin schreef:

  Na mijn bijna doodervaring in 2004 kan ik nog maar EEN conclusie voor mezelf trekken:
  Zielen bestaan niet, ik heb geen ziel die anders is dan de ziel van een ander….
  “Ik BEN” (in de gnostiek de LOGOS genoemd)=ZIEL
  Er is maar EEN ziel, en daar zijn we allemaal een levende uitdrukking van…zo zie ik het
  Waarom zou ik me druk maken om wat er met mijn ziel gebeurd na dit leven, als die ziel sowieso überhaupt nooit heeft bestaan ?
  We zijn geen ziel, we zijn geen geest, we ZIJN…HIER en NU
  We zijn verleden/heden /toekomst…Alles wat we zien: Ook dat zijn we
  Al die slechteriken waar we ons zo aan ergeren? Ook die zijn we ZELF
  Niet de een is hoger in trilling dan de ander, OOK DAT is een illusie voortgebracht door onze ratio, die nu eenmaal alles in hokjes wil plaatsen…ook nep dus…ook illusie!
  De ene ziel gaat dus niet naar de hemel, en de ander naar de hel….ook visioenen die mensen hierover hebben zijn niets anders dan onze collectieve overtuigingen over het bestaan van een hemel en hel die ze voor zichzelf tijdens zo’n uittreding geprojecteerd zien, en daarom zijn gaan geloven dat ze echt zijn…hemel en hel zijn geprojecteerde illusies die al duizenden jaren oud zijn, en daarom zo krachtig en echt lijken voor degenen die ze tijdens een visioen “zien”.
  Het is de ratio die al deze werelden verzint, en ervoor zorgt dat we ze dus ook gaan zien, in feite belazeren we onszelf door ons zelf ervan te overtuigen dat het ECHT is.

  We zien onze eigen illusie, we dromen deze werkelijkheid en zijn dat vergeten

  14 likes
  • Mimi schreef:

   Wij zijn eigenlijk alleen bewustzijn, zoals jij zegt Edwin ZIJN we alleen maar. Dat klopt helemaal.
   We zijn allemaal aspecten van dezelfde Bron van het oneindige Zijn en deze Bron is pure bewustzijn.
   Deze Bron gebruikt de energie van zijn/haar gedachte om alles te creeeren. Eigenlijk is alles alleen maar gedachte en bewustzijn.
   En meer is het niet, de rest is illusie. En daarom komt alles altijd eerst voort uit een gedachte. Een (liefdevolle) gedachte is dus het aller krachtigste wat er is want dat is namelijk Alles wat er IS. Mooi gezegt Edwin 🙂

   7 likes
   • Edwin schreef:

    Het is jouw eigen schoonheid die je in een ander ziet,
    het is onze eigen goddelijkheid die de goddelijkheid in onze medemens laat zien

    Het leven is echt niet zo moeilijk als het lijkt, we doen er alleen zo moeilijk over

    Van kinderen kunnen we nog heel wat leren.

    Jouw teksten vindt ik trouwens ook heel fijn om te lezen lieve Mimi

    Mensen kunnen hier elkaar beter opbouwen dan afbreken…er is al ellende genoeg (helaas pindakaas)

    3 likes
  • Peter C. schreef:

   Ja, er is zoiets als ‘n collectif bewustzijn want hoe verklaar je anders dat gelijkaardige uitvindingen terzelfdertijd gedaan worden in twee verschillende werelddelen?
   Hel, hemel, vagevuur, paradijs en dergelijke zijn uitgevonden door de religieuse leiders en niet door Jezus want als hij sprak van ‘onze vader in de hemelen’ dan bedoelde hij gewoon de andere dimensie.
   Maar er zijn positieve en negatieve BDE’s al naargelang hoe hoog iemand’s bewustzijn gerangschikt is, met andere woorden: een aap zal niet hezelfde geprojecteerd zien als Eistein.

   2 likes
   • Hawks schreef:

    ‘want hoe verklaar je anders dat gelijkaardige uitvindingen terzelfdertijd gedaan worden in twee verschillende werelddelen?’

    Een verklaring kan zijn omdat er meer mensen zijn? Als er twee mensen op de wereld wonen is de kans klein dat wanneer zijn allebei een getal onder de 100 opschrijven, deze hetzelfde is. Wanneer er 100.000 mensen op de wereld wonen en we herhalen deze exercitie is het vrijwel onmogelijk dat niet tenminste 2 mensen hetzelfde getal opschrijven.

    0 likes
  • simpel schreef:

   Wij zijn spirituele wezens, leven in een fysiek universum waar het leven maar tijdelijk is. Op het spirituele niveau zijn we met zijn allen ÉÉN.

   Om te kunnen begrijpen wat God doet in onze wereld, moet je kunnen begrijpen wat God aan het doen is in de hele Universum, binnenin de Grotere Gemeenschap van alle werelden.

   Quote about: Creation and Destiny, chapter12 “The reality and spirituality of LIFE IN THE UNIVERSE” by Marshall Vian Summers.
   The physical universe began with the separation long ago, even before the beginnings of the physical manifestation of the universe itself. The separation represents part of God’s Creation that has disassociated itself, seeking a separate existence. So the Creator of all life set into motion all of the forces, the geologic forces, to establish a great physical environment in which the separated could evolve and live. The creator of all life established the processes of evolution and random selection so that the forms of life could evolve on interaction with the environments, the multiple the environments that would be produced, and so that the universe essentially would be run itself mechanically according to these laws.

   All the laws of nature were set in motion. All the law of physics and chemistry were set in motion so the universe–the physical universe, the manifest universe –could be self-maintaining, self sustaining and run upon its own so that God would not have to hold everything in the balance. Here the universe would expand, leading to unique opportunities for life to emerge and to exits in primitive forms for long periods until such time as more advanced levels of life could be established, where the separated could enter into these life forms and live in habitable worlds surrounded by other forms of intelligent life.

   The universe then is a environment in which life evolves and can exit in many places, in many forms and in many expressions. That part of God’s Creation of life now seeking to distinguish itself and to take separate forms would have a great environment in which to live and to grow; to face the reality of change, growth and decay; and to have the law of nature to establish the parameters of life and the vast evolution of life so that many Earths that will be habitable could be filled with a variety of creatures, plants and natural environments.

   Life in this physical universe would be temporary. One could not sustain one’s life in the manifest form forever. And those who are separated who seek to remain separated would be bound to this reality, would have to function within this reality, would be able to be creative in this reality up to a point, would have to seek resources and would have to face the dilemma of living in separation from God.

   “The reality and spirituality of LIFE IN THE UNIVERSE”. You can download it for free at http://www.newmessage.us1.list-manage1.com/subscribe?u=b62a83aa674e68545ee781bae&id=dcad5d2980 http://www.NewMessage.org

   1 likes
  • Remco schreef:

   Iedereen heeft een eigen ziel en dat is omdat je uit je eigen ogen kijkt en niet uit een ander zijn ogen

   1 likes
 • doler schreef:

  tja, lastige vraag hoor, want wie weet nog wat de ziel is of inhoud. We leven ernaast, en het interesseert ons niet wat de ziel is, volgens mij weet 95% van de bevolking niet meer wat de ziel inhoud laat staan dat ze naar gaan zoeken. Wat dat betreft heeft de beschaving ons een heel andere weg op laten gaan als eigenlijk de bedoeling van het leven is.
  We zijn werkers geworden, moderne slaven die alleen maar bezig zijn om te overleven, werken, geld verdienen en de rekeningen betalen meer houd het leven niet meer in. Iedereen heeft het over genieten, liefde, je eigen leven in de hand nemen, loslaten en vooral positief zijn , maar de mens weet echt niet meer wat echt genieten is dat is kunstmatig geworden omdat het moet en liefde is verkwanseld als een weg gooi artikel.
  de ziel vertel je wie je echt bent, niet je mens zijn

  19 likes
 • biko schreef:

  Voor het gemak gaat men er in dit artikel maar even vanuit dat er zoiets als een ziel bestaat?

  6 likes
  • Edwin schreef:

   Ja, precies!!
   Dat hele verhaal over zielen zal wel uit de koker komen van religieuze bobo’s die je bang willen maken.
   Zodra men de overtuiging heeft dat men een ziel heeft die na dit leven eventueel gestraft zou kunnen worden,
   wordt men angstig en danst men naar de pijpen van meneer de pastoor

   Bange mensen geloven dat ze een ziel hebben die beschermd moet worden.
   Echte goden hebben letterlijk schijt aan al die truttige gedachteconstructies van “zielen/hemel/hel/nirvana/walhalla”, die doen gewoon wat ze willen doen, en staan er zelfs niet bij stil wanneer en hoe ze komen te overlijden..
   Kijk! Da’s pas ECHTE vrijheid.

   Ik loop niet met m’n ziel onder mijn arm, omdat ik geen ziel heb!!
   Domme religieuze poespas…zielen, hoe dom moet een mens wel niet zijn om daarin te gaan geloven??
   Vrije mensen zijn ook vrij van een ziel, die leven pas echt!!

   6 likes
 • CB Interactive schreef:

  Kort door de bocht:
  In principe is een ziel niks anders dan een bepaalde vorm van energie.
  Zodra een ziel in het menselijk lichaam zit, is het zich bewust van het menselijk lichaam met alle daarbij behorende beperkingen veroorzaakt door de hersenen.
  Verlaat de ziel het lichaam, dan lost het op in een alles omvattend energiek veld en wordt je daarvan bewust(tijd, ruimte, vormen, gevoelens, gedachten… werkelijk alles komt in een totaal ander perspectief te staan). Dankzij dit mechanisme ervaren wij na onze dood het ‘hiernamaals’ ipv ‘het niets’

  3 likes
  • Ellen schreef:

   Ik heb zelf een ervaring gehad en ging over in wit/licht blauwe energie met de schittering als van prachtige kristallen. Maar in feite kan ik dit licht niet beschrijven met onze woorden. Het vreemde is dat ik springlevend was. Dus geen BDE in die zin. Het licht kwam in golven van steeds groter wordende cirkels uit de diepte van de kosmos naar mij toe en ik werd er één mee! Mijn lichaam was er niet meer maar mijn ik-persoon wel. De aarde zag ik als een kleine gekleurde bol rechts onder mi,j heel ver weg, en de gedachte kwam in mij op dat ik me over de aarde en alles wat er op leeft, zo ook igv mijn familie en vrienden, geen zorgen hoefde te maken. Het komt met iedereen goed dacht ik. En ik liet de aarde volledig los. Ik wist op de een of andere manier dat ik weer terug zou gaan. Ik heb eigenlijk dagelijks pjjn. Al jaren. 24 uur per dag. Maar daar was alle pijn weg. Ziekte was er ook niet constateerde ik. Dit gebeurde vroeg in de ochtend en ik was klaarwakker. Ik heb genoten van de energie en het licht en de bevrijding van pijn. Het was geweldig. En plots was ik terug in mijn lichaam. 24 uur lang heb ik daarna energie gehad als nooit tevoren en was ik vrij van pijn! Iets of iemand heeft mij dit geschonken! Afkomstig van wat wij God noemen? Dat weet ik niet. Een intelligentie. Het Al. In ieder geval was het geweldig en er is dus leven na de dood in energetische vorm. Voor mij werd helder, of toch in ieder geval in de dimensie waar ik was, dat ondanks mijn puur energetische vorm, ik nog steeds wist wie ik was, én dat ik dus in zekere zin nog steeds afgescheiden was. Dit terwijl ik toch in het geheel/Al opging. Misschien kwam dat omdat ik daar niet zou blijven!? Of het kwam omdat wij toch een ziel hebben! Ik heb veel over de gebeurtenis nagedacht. Waarom werd mij dit gegeven? Voor welke bewustwoording ontving ik dit? Ik denk het volgende. Wanneer wij bevrijd zouden zijn van blokkades in onze energiestroom en zowel verbonden zijn met ‘hemel en vooral ook met de aarde’ waar wij nu op leven, en ook moeten willen zijn om goed geaard te zijn, ons niet laten meeslepen door onze emoties (zowel positieve en negatieve) die weer voortkomen uit onze gedachtes, die weer te maken hebben met onze dagelijkse ervaringen, kan energie stromen als nooit tevoren. Essentieel daarbij is aarding. Zie hemel en gaarde als een + en – pool waartussen de energiestroom op gang komt. Wij moeten dus leren omgaan met de gebeurtenissen op aarde en in balans blijven. Dat zou leiden tot vrijheid van ziekte en pijn, maar ook leiden tot ongekende mogelijkheden, denk ik, gewoon hier op aarde.Wij kunnen hier alles al weten en toegang hebben tot alle kennis denk ik, echter niet wanneer we geblokkeerd zijn in onze energie. Wellicht is dat de les welke wij moeten leren??? Wat mij is overkomen, zie ik als een geschenk van God!

   6 likes
 • Pascal schreef:

  Je software (ziel) keert terug naar Alnilam de Server die hem weer uitgeeft voor een nieuwe drager (baby).

  2 likes
  • Jan schreef:

   Ik ben ook zoals vele van ons op zoek naar antwoorden. De angst om dood te gaan of wat er gaat gebeuren. .
   Is gelloof of ergens in geloven geen manier om rust te vinden, om antwoorden te vinden.

   Ik ben eerlijk gezegd af en toe wel jaloers op mensen die geloven omdat ze op hun manier
   wel hun weg hebben gevonden of die nu waar is of niet!

   2 likes
 • Split schreef:

  In ZEN zeggen ze dat je niet geboren ben, dus sterf je ook niet. Heel diepzinnig en moeilijk te begrijpen. Misschien bedoelen ze dat de ziel nooit geboren is, en zal nimmer sterven, terwijl het lichaam geboren is en dood gaat. Wie het weet mag het zeggen! Dank!
  Groetjes !

  4 likes
 • Huisheks schreef:

  Als je zegt dat je geen ziel hebt, is dat hetzelfde als te zeggen dat je wel een ziel hebt.
  Ergo: beide stellingen zijn niet te bewijzen, dus van nul en generlei waarde.

  Als je zegt dat je bezig bent met goede en slechte daden en dus gelooft in Karma, geloof je dus in wedergeboorte. Ook dat is nog steeds niet expliciet bewezen. Blijft dus nog steeds de vraag open ; wat gebeurt er na het sterven ?

  Kortom hoe kun je een reisgids samenstellen op basis van lucht ?
  Het is misschien leuk lezen, maar je hebt er in feite niks aan.

  4 likes
 • thijsse schreef:

  Tja, moeilijk allemaal. We zijn hulpeloze, beperkte , wezens die toevallig “bewust” zijn van ons bestaan en zelfs dat zijn de meesten niet. De sterken dollen met de zwakken. Ik heb moeite om het hoe en waarom van het bestaan te begrijpen. Ben je arm, of ben je als kind in een concentratiekamp terecht gekomen of wordt je , zoals heden met straling bedreigd , tja wie kan hier nog over filosoferen ? We zijn in het grote geheel te onbeduidend en ik laat het maar over me heen komen.

  4 likes
 • Faith schreef:

  Kan me nauwelijks voorstellen dat er niets meer boven onze 3D Masters of the Universe bestaat. Wat een klunzen. En hoe verklaart men UFO’s dan? Die bestuurders zijn echt veel hoger ontwikkeld en hebben misschien ook ooit eens hier als mens rondgelopen. Wij zitten nog maar in de begin fase. The best is yet to come!

  3 likes
 • mozlan schreef:

  Feit is dat niemand weet wat en hoe de ziel is. De wetenschap is nog niet zo ver om de hoedanigheid van de ziel te meten. We weten allemaal van ons bewust zijn wat voor ieder vrij uniek is en daarom misschien ook te complex voor de wetenschap om daar vat op te krijgen. Ik geloof dat in onze dromen onze zielen in hun zuiverste vorm zijn. Ook een wereld waar de wetenschap geen grip op kan krijgen. Soms vraag ik mij af waar de bron ligt van al die emoties die wij voelen als vreugde, verdriet en angst. Maar feit blijft dat de mensheid weinig tot niets weet over de ziel en daarom kan je ook weinig zeggen van de herkomst en bestemming van de ziel.

  3 likes
 • GianlucaM schreef:

  @mimi
  Allemaal mooi gezegd.
  maar hoe weet je dit allemaal zo zeker?
  Ik heb ook mijn theorieën van hoe het volgens mij in elkaar zit, maar dat zijn theorieën, ik kan dit onmogelijk weten en volgens mij kan jij dit ook onmogelijk weten, tenzij jij dan toevallig iemand bent die alles gewoon weet, maar eigenlijk denk ik dat dit de woorden zijn die je ook van iemand anders hebt gehoord of ergens hebt gelezen of gewoon hebt verzonnen, en ons nu verteld dat het zo is. Een beetje hetzelfde wat de kerk doet.
  Begrijp mij niet verkeerd, ik beweer niet dat wat jij zegt niet kan, ik denk alleen dat alles mogelijk is.

  3 likes
 • Einstein schreef:

  Ik raad iedereen om de zohar te lezen. Ouder dan de Bijbel/Koran etc. en er staan feiten die men pas heeft ontdekt. Zoals alles is een illusie.

  2 likes
 • Hawks schreef:

  Okee, dus wat is een ziel? En hebben we een ziel, alleen maar omdat we beredeneren dat we een ziel kunnen, en dus moeten, hebben?

  Persoonlijk heb ik nog nooit een ziel gezien, gehoord, gevoeld of gesproken, Wel mensen, uiteraard.

  En, in alle ernst: zijn boek is dan ook een reisgids, enzovoorts. Als ik ooit dood ga, en mijn ziel maakt die reis, nou, dan zou ik mijn ervaringen expliciet delen met mijn geliefden. Aangenomen dat van de heel erg veel mensen die ooit gestorven zijn er slechts een fractie van hen hetzelfde voornemen hadden, waarom moeten wij dan nog steeds gissen?

  Ziel? Flauwekul, en wishful thinking.

  1 likes
 • Faith schreef:

  Als een mens sterft, schijnt er een zilveren draad uit het lichaam te komen. Daarna ben je definitief dood. Dat zou de ziel kunnen zijn die dan weer terugkeert naar je Hoger Zelf want die gaat niet dood, die is onsterfelijk. ( een soort ET dus? ) Door diezelfde zilveren draad ben je gedurende je leven dus verbonden met dat Hoger Zelf. Die ET die boodschappen ingeeft. Daar komt het woord ingeving vandaan. Als je mediteert en je intuitie goed gebruikt is het hele leven dus een grote game. Who is the fool, who is the clown.
  Je gaat meer buitenstaander en observator worden. Maar vooral blijven genieten. Dat is mijn overtuiging.

  1 likes
 • S0M30N3 schreef:

  Niemand weet het wat er gebeurd en niemand zal het ook vertellen, omdat degene zijn lichaam heeft verlaten… Als er een keus is tussen terug naar de bron of wedergeboorte, dan weet ik het al DOEI haha..

  We zullen het wel weten als het ons tijd is, voor de rest kan ik hier niets over kwijt.

  1 likes
 • herman de graaf schreef:

  Gelukkig leeft dit onderwerp nog op deze website.
  Het “zweverige” van de website was een beetje naar de achtergrond verdrongen.
  Gezien de reacties blijken de lezers nog steeds graag te reageren op dit soort onderwerpen.
  Na de Salusa en de Galactische Federatie werd het stiller en stiller.

  0 likes
 • Klemens schreef:

  There are only two options:
  Hell or heaven!
  You just have to check which is the most antagonist of the NWO!
  That was the catholic church!
  The true catholic church is nearly down.
  http://www.amsterdamapparitions.com/

  0 likes
 • jimmy schreef:

  Ik wil wel een gesprek met Willem Glaudemans van man tot man om hem mijn visie te presenteren.

  0 likes
 • Hendrik schreef:

  De vraag is op zich misschien niet erg zinnig.

  Je kunt ook vragen hoe de wereld van het atoom eruitziet. Daar valt weinig bij voor te stellen en iedere poging om die vraag te beantwoorden zal nooit een eenduidig antwoord opleveren. Het is duidelijk dat het model zoals dat op school wordt geleerd weinig of niets te maken heeft met de echte “werkelijkheid”. De kwantummechanische voorstellingen zijn voor de meeste mensen ook niet bepaald toegankelijk. Wat moet je je voorstellen bij verdelingen van waarschijnlijkheden?

  Het ziet eruit zoals je wilt of verwacht dat het eruitziet. Het is niet te beschrijven door gebruik te maken van taalkundige conceptualisaties die ontstaan zijn in een dimensie die compleet anders werkt dan de dimensie waarover we hier praten.

  0 likes
 • tanja schreef:

  als ik dood ga ga ik met hugh laurie mee ik heb een uittreding meegemaakt hij is ook mijn tweelingziel

  0 likes
 • x

  Check Also

  Nooit gezien zoiets: ik zag in de badkamer mijn overleden oma zitten. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Nooit gezien zoiets: in de badkamer zat mijn overleden oma. Hartpatiënt vertelt openlijk over bijna-doodervaring

  Catja de Rijk is al 15 jaar ...

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

  Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie ...

  >