Bewustzijn

Wat gebeurt er na de dood met de ziel?

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wat gebeurt er met de ziel nadat we sterven? Hoe ziet de wereld achter de sluier van de dood eruit? Willem Glaudemans beschrijft in zijn boek van het eeuwige leven – een cursus in sterven het hele proces van het vertrek van de ziel uit het lichaam en haar reis door de verschillende lichtsferen tot aan de terugkeer naar de bron.

Glaudemans, die van jongs af aan al geïnteresseerd was in leven na de dood, baseert zich op bijna-doodervaringen, oude culturele overleveringen, mystieke en esoterische geschriften, modern wetenschappelijk bewustzijnsonderzoek, hypnotherapie en uittredingservaringen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Wat gebeurt er na de dood met de ziel?
Willem Glaudemans

Hij is van mening dat we in onze samenleving de kunst van het sterven zijn verleerd. “Doordat we niet weten wat ons in het hiernamaals te wachten staat, bereiden we ons er niet op voor,” aldus Glaudemans. Zijn boek is dan ook een reisgids voor gene zijde. Want weten wat er hierna komt, heeft een zuiverende invloed op hoe je nú leeft, zegt hij.

Glaudemans bedacht ook het concept van de levensschouw: hoe de ziel aan gene zijde terugkijkt op haar leven, waar ze tekortschoot en wat ze met liefde heeft gedaan. Voor mensen die met stervenden en hun dierbaren werken is dit volgens hem belangrijke informatie.

Willem Glaudemans studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en promoveerde in 1990 op een proefschrift over de literatuuropvattingen van Willem Frederik Hermans. Hij was medevertaler van de Nag Hammadigeschriften en eindredacteur van ‘Een cursus in wonderen’.

Bekijk de boeken van Glaudemans hier in de webwinkel van NineForNews.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Je software (ziel) keert terug naar Alnilam de Server die hem weer uitgeeft voor een nieuwe drager (baby).

doler
doler
9 jaren geleden

tja, lastige vraag hoor, want wie weet nog wat de ziel is of inhoud. We leven ernaast, en het interesseert ons niet wat de ziel is, volgens mij weet 95% van de bevolking niet meer wat de ziel inhoud laat staan dat ze naar gaan zoeken. Wat dat betreft heeft de beschaving ons een heel andere weg op laten gaan als eigenlijk de bedoeling van het leven is.
We zijn werkers geworden, moderne slaven die alleen maar bezig zijn om te overleven, werken, geld verdienen en de rekeningen betalen meer houd het leven niet meer in. Iedereen heeft het over genieten, liefde, je eigen leven in de hand nemen, loslaten en vooral positief zijn , maar de mens weet echt niet meer wat echt genieten is dat is kunstmatig geworden omdat het moet en liefde is verkwanseld als een weg gooi artikel.
de ziel vertel je wie je echt bent, niet je mens zijn

Mimi
Mimi
9 jaren geleden

Het was nooit de bedoeling vanuit het Hierbuiten dat wij mensen wisten wat er gebeurt na de dood. Als ziel ben je volledig bekend met sterven aangezien iedereen al vele duizenden of meer incarnaties hebben gehad in verschillende realiteiten en dimensies. Vanuit het Hierbuiten is de dood niks meer dan een illusie, in principe gaat er nooit iemand dood. Alleen op aarde hebben wij tijdelijk geheugenverlies omdat dat onderdeel is van het aardse lessenpakket namelijk afgesloten zijn van alle kosmische kennis en informatie. Daardoor sta jij tijdelijk los van het licht en leren wij het tegenovergestelde te ervaren van wat wij werkelijk Zijn en kunnen.
Hierbuiten zijn wij licht en zijn wij ongelimiteerd in alles wat wij doen en willen.
Maar we zitten reeds in een nieuw tijdperk want het oude spel (verstoppertje in het donker) is voorbij en worden wij mensen langzaam weer herenigd met ons ware Zelf en alle kosmische kennis en zelfs mogelijkheden als telepathie komen weer online. En als de aarde haar reis naar de 5e / 6e dimensie heeft afgerond is teleportatie ook weer beschikbaar omdat ons lichaam dan meer licht en energie is.
Het is dus niet toevallig dat juist nu Willem Glaudemans met zijn boek komt, nu is het toegestaan, nu mogen wij alles weten.
Welkom in het nieuwe tijdperk, welkom op de nieuwe aarde 🙂

Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Na mijn bijna doodervaring in 2004 kan ik nog maar EEN conclusie voor mezelf trekken:
Zielen bestaan niet, ik heb geen ziel die anders is dan de ziel van een ander….
“Ik BEN” (in de gnostiek de LOGOS genoemd)=ZIEL
Er is maar EEN ziel, en daar zijn we allemaal een levende uitdrukking van…zo zie ik het
Waarom zou ik me druk maken om wat er met mijn ziel gebeurd na dit leven, als die ziel sowieso überhaupt nooit heeft bestaan ?
We zijn geen ziel, we zijn geen geest, we ZIJN…HIER en NU
We zijn verleden/heden /toekomst…Alles wat we zien: Ook dat zijn we
Al die slechteriken waar we ons zo aan ergeren? Ook die zijn we ZELF
Niet de een is hoger in trilling dan de ander, OOK DAT is een illusie voortgebracht door onze ratio, die nu eenmaal alles in hokjes wil plaatsen…ook nep dus…ook illusie!
De ene ziel gaat dus niet naar de hemel, en de ander naar de hel….ook visioenen die mensen hierover hebben zijn niets anders dan onze collectieve overtuigingen over het bestaan van een hemel en hel die ze voor zichzelf tijdens zo’n uittreding geprojecteerd zien, en daarom zijn gaan geloven dat ze echt zijn…hemel en hel zijn geprojecteerde illusies die al duizenden jaren oud zijn, en daarom zo krachtig en echt lijken voor degenen die ze tijdens een visioen “zien”.
Het is de ratio die al deze werelden verzint, en ervoor zorgt dat we ze dus ook gaan zien, in feite belazeren we onszelf door ons zelf ervan te overtuigen dat het ECHT is.

We zien onze eigen illusie, we dromen deze werkelijkheid en zijn dat vergeten

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x