
Wat gebeurt er met de ziel nadat we sterven? Hoe ziet de wereld achter de sluier van de dood eruit? Willem Glaudemans beschrijft in zijn boek van het eeuwige leven – een cursus in sterven het hele proces van het vertrek van de ziel uit het lichaam en haar reis door de verschillende lichtsferen tot aan de terugkeer naar de bron.
Glaudemans, die van jongs af aan al geïnteresseerd was in leven na de dood, baseert zich op bijna-doodervaringen, oude culturele overleveringen, mystieke en esoterische geschriften, modern wetenschappelijk bewustzijnsonderzoek, hypnotherapie en uittredingservaringen.

Hij is van mening dat we in onze samenleving de kunst van het sterven zijn verleerd. “Doordat we niet weten wat ons in het hiernamaals te wachten staat, bereiden we ons er niet op voor,” aldus Glaudemans. Zijn boek is dan ook een reisgids voor gene zijde. Want weten wat er hierna komt, heeft een zuiverende invloed op hoe je nú leeft, zegt hij.
Glaudemans bedacht ook het concept van de levensschouw: hoe de ziel aan gene zijde terugkijkt op haar leven, waar ze tekortschoot en wat ze met liefde heeft gedaan. Voor mensen die met stervenden en hun dierbaren werken is dit volgens hem belangrijke informatie.
Willem Glaudemans studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en promoveerde in 1990 op een proefschrift over de literatuuropvattingen van Willem Frederik Hermans. Hij was medevertaler van de Nag Hammadigeschriften en eindredacteur van ‘Een cursus in wonderen’.
Bekijk de boeken van Glaudemans hier in de webwinkel van NineForNews.
Britse koninklijke familie heeft mogelijk geen koninklijk bloed
Mannen in donkere pakken besturen de VS. Poetin vertelt in dit interview de ongemakkelijke waarheid
11 gekke dingen waarvan mensen dachten dat ze gezond waren
Verkoudheid wordt veroorzaakt door conflicten
Het AD wil weten welke bizarre coronagebeurtenis jou is bijgebleven: een paar in het oog springende reacties
Knuppelbrigade treedt op tegen Koningsdagvierders: ‘Hier krijg je toch rillingen van’
Er staat iets groots te gebeuren op de zon
Oversterfte in overdrive: ‘Het gaat echt hard de laatste weken’
Klaus Schwab roept op tot ‘wereldwijde samenwerking’ om ‘desinformatie’ te bestrijden