Propaganda

Propagandabedrijf voerde lastercampagne tegen journalisten

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Amerikaanse militaire aannemer voerde een lastercampagne tegen twee journalisten van USA Today in een poging de geloofwaardigheid van het tweetal aan te tasten.

Dat heeft mede-eigenaar van het bedrijf Camille Chidiac in een verklaring toegegeven, meldt Raw Story.

Onder meer werden discussiefora geopend waarop artikelen van de twee journalisten van USA Today verschenen. “Ik betreur het ten zeerste dat ik door mijn acties zowel Leonie Industries als het Amerikaanse leger in problemen heb gebracht. Dat is nooit mijn bedoeling geweest,” zei Chidiac. De oud-directeur van het bedrijf heeft aangegeven zijn minderheidsbelang in Leonie Industrie te zullen verkopen.

Dubieuze en prijzige propagandacampagnes

Tom Vanden Brook en Ray Locker deden in februari verslag van ‘dubieuze en prijzige’ propagandacampagnes die worden gevoerd door militaire aannemers in Irak en Afghanistan. De journalisten onthulden dat het Amerikaanse leger een defensiecontract toekende aan Leonie Industries terwijl de eigenaren van het bedrijf tenminste vier miljoen dollar belastingschuld hadden.

Leonie Industries is een relatief klein bedrijf dat zich specialiseert in cyberoperaties, inlichtingenanalyse en psychologische operaties. De firma liet weten vanwege financiële problemen van de eigenaar niet in staat te zijn persoonlijke belastingverplichtingen op tijd na te komen, maar dat daar inmiddels een oplossing voor is gekomen.

Taliban

Nadat ze berichtten over het bedrijf werden de twee journalisten bestookt met een desinformatie-campagne die erop was gericht hun reputatie te vernietigen. Er werden Facebook- en Twitter-accounts gecreëerd met hun eigen naam. Daarnaast werden er websites gemaakt die op naam van de journalisten stonden en ogenschijnlijk ook door het tweetal werden bijgehouden.

Overal verschenen plotseling reacties, van Yahoo! answers tot Wikipedia, en blogs begonnen de journalisten te bekritiseren voor hun reportage over Leonie Industries. Sommigen stelden zelfs dat het tweetal voor de Taliban zou werken.

Maatregelen

Volgens Leonie Industries zijn er geen federale gelden gebruikt voor de lastercampagne en zou Chidiac alleen hebben gehandeld. De Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta heeft zijn ministerie opgedragen de zaak te bekijken en indien nodig maatregelen te nemen, aldus een woordvoerder van het Pentagon.

“Ik ben blij dat we nu weten wie verantwoordelijk was voor de aanvallen op Tom Vanden Brook, Ray Locker en USA Today,” zei hoofdredacteur van USA Today Susan Weiss. “We staan achter onze journalisten en onze berichten.”

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x