Archeologie

Stammen de indianenvolken in Noord-Amerika af van de oude Egyptenaren?

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse geneticus Donald Yates heeft onderzoek gedaan naar het DNA van de Cherokee, een groep indianen in Noord-Amerika. Onregelmatigheden in het DNA worden vaak toegeschreven aan de rassenvermenging tijdens de Europese kolonisatie.

Dr. Yates richtte zijn onderzoek op het DNA dat enkel wordt doorgegeven via de moeder. Hij combineerde het onderzoek met genealogische gegevens. Er is volgens hem sterk bewijs dat de voorouders van de Cherokee-indianen uit het Midden-Oosten komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De inheemse Amerikanen zijn ingedeeld in een klein aantal haplogroepen, groepen individuen die geclassificeerd worden aan de hand van het haploïde DNA. Haplogroep T valt daar niet onder, maar toch ontdekte Yates dat de meeste Cherokee-indianen al een hele lange tijd tot deze haplogroep behoren.

In zijn rapport schrijft hij: “T is de dominante haplogroep (23,1 procent), wat vergelijkbaar is met de Egyptenaren (23,4 procent) en Arabieren (24,4 procent). T is bepalend voor de herkomst van de Cherokee. We kunnen de recente rassenvermenging tijdens de Europese kolonisatie uitsluiten.”

Dr. Yates gebruikte Kathleen Rogalla uit Panama-Stad als voorbeeld. Ze stamt af van Deborah Cook(e), de vrouw van William Chisholm (in 1720 geboren in Amelia County, Virginia). De moeder van Cook heette Amy of Annie. “Het is onwaarschijnlijk dat Amy of Annie de dochter was van een Britse vrouw,” schreef Yates. De Chisholms en hun huwelijkspartners waren vanaf 1760 bekend bij de indianenleiders.

Rogalla liet DNA-onderzoek doen toen ze geïnteresseerd begon te raken in haar inheemse afkomst. Het bedrijf waar ze het onderzoek liet doen vertelde haar dat haar voorouders zonder twijfel uit Europa kwamen. Toen Yates Rogalla onderzocht, ontdekte hij dat haar DNA deel uitmaakt van haplogroep T.

Dr. Yates theoretiseert dat een aantal Egyptenaren in de Ptolemaïsche periode (derde eeuw voor Christus) de oversteek hebben gemaakt naar Noord-Amerika om zich daar te vestigen. Dat zou betekenen dat de Cherokee afstammen van de oude Eypgtenaren.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Egypte ligt in Afrika, dus Egyptenaren zijn OOK Afrikanen.
We hebben dus WEER een nieuwe out-of-Africa theorie !

Carlij
Carlij
9 jaren geleden

Vele indianen zijn afstammelingen van humanoid extra-terrestrials.
Tenminste dat heb ik ze zelf wel eens horen zeggen.
Veel oude stammen waren op de hoogte van hun sterrenafkomst, zoals de Inca’s en Maya’s.
Daarom wisten zo zoveel over sterrenkunde en werden ze regelmatig bezocht door hun sterrenvriendjes.
Veel Inca’s en andere stammen zijn verdwenen omdat ze mee terug gegaan zijn naar hun thuisplaneet.
Ze waren hier o.a. om kennis te vergaren over deze planeet.
De meeste indianen in noord-amerika hebben hun roots van een andere planeet en eigenlijk alle mensen hebben een connectie met extra terrastrials.

Tja, geloof het of niet, het is DE reden waarom ze ons een geschiedenis hebben voorgeschreven wat kant nog wal slaat. Ze willen niet dat wij weten dat wij mensen van kosmische afkomst zijn, want anders kom je alles te weten over jezelf en hebben ze geen controle meer over ons. Dat is eigenlijk Het Grote Geheim van de mensheid. Bovenop het feit dat wij mensen van oorsprong super geavanceerde wezens van pure Licht zijn. Wij zijn niet zomaar extraterrestrials, wij zijn SUPER WEZENS van evolutie. Wij evolueren razendsnel en dat is waar heel veel ET’s stinkend jaloers op zijn, die doen er miljoenen jaren over terwijl wij mensen er maar 1000 jaar over doen. Daarom willen ze ons DNA hebben en gebruiken, dat is DE reden van al die ontvoeringen door ET’s.. ZIJ WILLEN WAT WIJ HEBBEN!

Helaas voor hen, moeten ze nog eens miljoenen jaren wachten aangezien ze eerst nog wat Karma hebben te vereffen 😉

JRO
JRO
9 jaren geleden

Dit onderzoek lijkt enigszins de juistheid van de Mormonen Bijbel te ondersteunen, waarin gesproken wordt over immigratie van verloren stammen van Israël in Noord Amerika.
En ook de weggemoffelde ontdekkingen van oud Egyptische vondsten o.a. in de Grand Canyon, verwijzen naar Midden Oosterse invloeden en hun mogelijke vermenging met de plaatselijke bevolking daar.
Overigens lijkt er in de voor Christelijke oudheid ook Europese en Chinese immigratie in Noord Amerika te zijn geweest.

Bataaf
Bataaf
9 jaren geleden

Eindelijk een kleine doorbraak.Echter vergeet men alle bewijs (ligt in het Smithsonian)over het volk dat Noord Amerika voor de indianen bevolkte.Evengoed als de DNA en GEN onderzoeken op de Egyptische mummies waar men geen aandacht aan schenkt.De mummies hebben haplo groep r1b2 wat veel voorkomt in west europa.Stammen de indianen van de oude Egyptenaren af?Bekend is dat veel indianen genetische vergelijkingen hebben met de huidige europeanen.Ik denk dat als men grondig ALLE bewijzen meeneemt komt men tot de conclusie dat de indianen gemixt zijn (voor een deel) met deze oude bewoners in noord Amerika wat wel afstammelingen van Atlantis zijn en dus ook Egypte.Eenzelfde cultuur met dominante genetica.Chronologie is wel belangrijk bij dit soort onderzoek.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x