Uit recente studies is gebleken dat waterkers en broccoli, twee kruisbloemige groenten, het risico op verschillende kankersoorten verlagen door de concentratie antioxidanten in het bloed te laten toenemen.
Waterkers blijkt daarnaast het lichaam te beschermen tegen DNA-schade. De twee groenten verlagen de kans op darm-, borst- en prostaatkanker. Ze bevatten glucosinolaten, fytonutriënten die isothiocyanaten produceren. Die geven de groenten hun antikankerwerking.
In waterkers zijn stofjes gevonden die het signaal blokkeren dat tumoren aan weefsel in het lichaam geven, waardoor ze niet verder kunnen groeien.
Kankerstamcellen
Waterkers en broccoli bevatten van nature fenethylisothiocyanaat. Dit stofje gaat de strijd aan met kanker. Mensen die chemotherapie ondergaan denken dat kanker uit hun lichaam zal verdwijnen. In werkelijkheid verdwijnt alleen de tumor. De kankerstamcellen blijven intact. Dit is de reden waarom kanker na verloop van tijd kan terugkomen.
Kankerstamcellen die worden behandeld met fenethylisothiocyanaat sterven binnen 24 uur af. Het kan dus zeker geen kwaad om meer broccoli en waterkers te eten. Zorg ervoor dat je lichaam genoeg kankerwerende voedingsstoffen krijgt.
Er waren meerdere schutters. Man die in de kamer naast Stephen Paddock verbleef spreekt zich uit
Burgemeester van Antwerpen: ‘Dit is natuurlijk geen crisis die Poetin heeft veroorzaakt’
Pfizer stuurt ‘meest zieke tweet van de 21e eeuw’ de wereld in
Advocaat uit Seattle moest tijdmachines testen voor de overheid (video)
Vrije energie zou olie-industrie volledig ruïneren. Is dit de echte reden dat het bestaan van aliens verborgen wordt gehouden?
Schimmige praktijken in Oekraïne: ‘Rode Kruis houdt lijst bij van kinderen met gezonde organen’
Erin haalde het HPV-vaccin tegen baarmoederhalskanker… en kreeg baarmoederhalskanker. Hier vertelt ze haar aangrijpende verhaal
Fleur Agema zet GroenLinks-PvdA-Kamerlid keihard op haar plek: ‘Doe ff normaal joh, dramaqueen’
Volgens Britse wetenschappers bewijst deze foto dat buitenaards leven bestaat