Gezondheid

Schokkende cijfers: 40 procent van de Fransen is tegen vaccins, 60 procent van de artsen betwijfelt of ze nut hebben

Help ons door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer Fransen staan sceptisch tegenover de veiligheid en effectiviteit van vaccins. De Franse minister van Volksgezondheid Marisol Touraine is opgetrommeld om deze herfst een nationaal debat te houden over de toekomst van vaccinatie in Frankrijk. Touraine lijkt erop gebrand te zijn zo snel mogelijk een einde te maken aan het debat, dat volgens haar meer wordt gedreven door geruchten dan door wetenschap. Dat valt te lezen in een opmerkelijke publicatie van The Vaccine Reaction.

Het Europese parlementslid Michèle Rivasi zei onlangs tijdens een presentatie dat ‘er in Frankrijk wordt getwijfeld aan de veiligheid van vaccins’. Verder zei ze dat het deel van de Franse bevolking dat voor vaccinatie is tussen 2005 en 2010 was gedaald van 90 procent naar 60 procent. Het deel van de Fransen tussen 18 en 75 jaar dat tegen vaccins is groeide van 8,5 procent in 2005 naar 38,2 procent in 2010.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Ook de artsen draaien bij

Daarnaast twijfelde 58 procent van alle artsen in 2005 aan het nut van het vaccineren van baby’s, terwijl 31 procent van de artsen twijfels had over de veiligheid van vaccins. Rivasi denkt dat er sindsdien alleen maar meer mensen zijn bijgekomen die tegen vaccins zijn.

In april meldden de Franse media dat twee baby’s waren gestorven nadat ze de vaccins Rotarix en RotaTeq hadden gekregen. De vaccins, die worden gemaakt door GlaxoSmithKline en Merck, hebben ook geleid tot 500 bijwerkingen, waarvan 200 ernstig zijn.

Schokkende cijfers: 40 procent van de Fransen is tegen vaccins, 60 procent van de artsen betwijfelt of ze nut hebben
Marisol Touraine (AFP)

Touraine meent dat de Fransen eens goed moeten worden voorgelicht over het belang van vaccinaties. “Transparantie is het beste medicijn om ongefundeerde wetenschappelijke argumenten te behandelen,” zei ze.

Touraine werkte voor haar ministerschap voor een farmaceutische lobbyclub…

Het is echter onduidelijk hoe transparant het debat zal zijn, aangezien Touraine gelooft dat vaccins ‘van absoluut fundamenteel belang zijn om ziektes te voorkomen’. Ze heeft ook gezegd dat ‘vrijheid ophoudt waar volksgezondheid begint’. Daarnaast werkte ze voor haar ministerschap voor de farmaceutische lobbygroep Club Avenir de la Santé, die wordt gefinancierd door GlaxoSmithKline.

Het debat zal naar alle waarschijnlijkheid dus meer een monoloog worden. Resumerend: 40 procent van de Fransen is tegen vaccins, bijna 60 procent van de Franse artsen vindt het vaccineren van baby’s onnodig en een derde van de artsen twijfelt aan de veiligheid van vaccins. Vind je dat er een eerlijk debat moet komen over de veiligheid en effectiviteit van vaccins? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[The Vaccine Reaction]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x