Homepagina » Archeologie » Is Stonehenge van het Midden-Oosten de plek waar Atlantis ligt? Bijbelonderzoeker doet opvallende uitspraken over Nephilim
Is Stonehenge van het Midden-Oosten de plek waar Atlantis ligt? Bijbelonderzoeker doet opvallende uitspraken over Nephilim
Foto: Hebrew Wikipedia אסף.צ

Is Stonehenge van het Midden-Oosten de plek waar Atlantis ligt? Bijbelonderzoeker doet opvallende uitspraken over Nephilim

Een bijbelonderzoeker en schrijver meent dat de gezonken stad Atlantis nooit is verdwenen en dat de resten ervan in Israël kunnen worden gevonden. Dat schrijft persbureau Sputnik.

Ryan Pitterson claimt dat er veel overeenkomsten zijn tussen Plato’s verhalen over de verloren stad Atlantis en verhalen over reuzen in de Bijbel, ook wel Nephilim genoemd.

De Nephilim waren de nazaten van de ‘zonen Gods’ en de ‘dochters der mensen’.

Reuzenras

Het verhaal over de Nephilim komt precies overeen met dat over de Griekse god Poseidon, die kinderen zou hebben gekregen in Atlantis, zei Pitterson op de Amerikaanse radio.

De onderzoeker is ervan overtuigd dat Plato’s beschrijving van Atlantis overeenkomt met de bijbelse verhalen over Gilgal Refaim, een mysterieuze steencirkel op de Golanhoogten.

Gilgal betekent ‘wiel’ en Refaim heeft betrekking op een reuzenras dat volgens de Tenach in de regio leefde.

Stonehenge

De steencirkel zou dateren van 3000 voor Christus en wordt ook wel het Stonehenge van het Midden-Oosten genoemd.

Atlantis bestond volgens Plato net als Gilgal Refaim uit een aantal concentrische cirkels.

Gevallen engel

Pitterson zei dat Plato’s beschrijving van de stad erg doet denken aan Ezechiël 31, waarin wordt gesproken over een gevallen engel die veel nakomelingen krijgt en een koninkrijk opbouwt, dat uiteindelijk uit elkaar valt.

In het verhaal van Plato wordt de god Poseidon verliefd op een vrouw en krijgt hij kinderen met haar, aldus de onderzoeker.

[Sputniknews]


Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Als ik aan Atantis denk, denk ik aan de vele nutteloze miljoenen die gestoken zijn in iets wat we nooit zullen vinden; denk ik aan de vele mensen, die daar van hadden kunnen eten die nu verhongert zijn. En zou ik dan ongelijk krijgen en ze vinden het toch, denk ik aan de vele leugens die erop volgen.

  4 likes
 2. Atlantis was een elanden rijk voor bij de torens van hercules die of vanaf Malta begonnen of van af Gibraltar.
  en was grote dan libie en azie en is door een ramp vernietigt en had contact met Egypte,Griekenland,eigelijk met iedereen in het midden oosten en over de hele wereld een van de eerste groothandels naties in grondstoffen e.d.Met een topklasse van grote mensen met een grotere hersenmassa die genetica uit het midden oosten zwarte zee gebied bezaten en wiens resten en dna overal op de wereld worden terug gevonden en heel vaak op eilanden tot New Zeeland aan toe .Roodharige en blonde reuzen waarvan sommige een andere schedel vorm hadden met een bijna halve liter meer hersenen .Bij diegene die dat niet bij geboorte van hun eigen hadden werd het hoofd vervormt om op de afwijking te lijken en soms met dubbele rijen tanden met soms zes vingers die als eten onder weg behalve dieren ook rustig mensen jaagten voor proviand en zo te zien bouwkundige hoogstandjes over de hele wereld maakte volgens reken en wiskundige formules die steeds blijken te kloppen.
  Kortom geen buurtschap in Irael maar ongeveer de rest van de wereld heel lang geleden rond de twaalf duizend geleden teloor gegaan volgens de Egyptenaren die ook al een meer dan dertig duizend jarige geschiedenis van rijken en koningen op geschreven hebben.En ooit de grootste bibliotheek ter wereld bezaten.De rest van de info komt uit sages en legendes van over de hele wereld.
  Mvrg,Marcel

  3 likes
  • p.s het was een komeet die in stukken is ingeslagen in de noordelijke ijskap en die energie zorgde voor smelten en dat zorgte voor snelle drukverschilen in de aardmantel die ging stijgen daar en waarschijnlijk daalde in b.v het caribisch gebied waar pramiden liggen op 600 meterdiepte . Maar normaal gesproken is het water nooit nog minder dan maximaal 200 meter wereld wijd geweest.Dit allemaal in de tijd dat er in america vier verschilende soorten olifant achtige leeften die beschreven worden in verhalen over atlantis ,waarschijnlijk was america een van hun grootste eilanden er werd daar koper gemijnd en in florida verwerkt en dan in het midden oosten verkocht.Ook werd er in tabak en cocaine gehandelt met Egypte.

   1 likes
 3. Er zijn heel veel verschillende speculaties en theorieën over Atlantis, wetenschap en zo ook in deze zaak, blijven in veel gevallen vaag op Aarde.

  3 likes
 4. Er zijn meerdere tijdperken van Atlantis geweest, maar de hoofdstad van het laatste Atlantis ligt in Mauritanië.

  https://youtu.be/U5kEzxOb-3c

  2 likes
 5. Misschien was Atlantis ooit wel het lab van de Anunnaki, dus het hof van Eden

  2 likes
 6. he he eindelijk weet ik nu waar atlantis ligt.

  1 likes
 7. Neen, Atlantis is onder water gezonken doordat ze technologie die ze van hogere beschavingen gekregen hadden voor verkeerde doeleinden aangewend hadden.

  En Stonehenge was een portaal naar een andere dimensie dat op bepaalde datums (maancyclussen en zonnewendes) open ging. Verwoest door de vikings nadat ze het ganse dorp uitgemoord hadden en de geestelijken midden in de cirkel afgeslacht hadden en op die manier negativiteit over de wereld uitgestort hebben waar we vandaag de dag nog de “vruchten” van plukken…

  1 likes
 8. Ik word ziek van de eeuwige speculatie over waar Atlantis zou hebben gelegen! Is het niet al lang duidelijk dat Atlantis letterlijk onze hele wereld betrof?! Piramides overal!

  1 likes
  • Precies,jij hebt ook het licht gezien! Met mannen die zonder vrouwen uitvaren zijn zij overal vermengt met de plaatselijke bevolking volgens het principe eet mannen op en neem de vrouwen als slavin een proces wat is gaan versnellen na de ondergang van hun hoofd struktuur 12000 jaar geleden .En de nazaten daarvan vormde van daaruit al die gedeeltelijk overlappende culturele bouwwerken over de hele wereld.Met dezelfde legendes en gegevens. Dat grote hoofd was waarschijnlijk niet dominant en is langzaam teloor gegaan zie b,v Egyptische afbeeldingen van de heersende klasse en daarmee ook de waanzinnige kennis die men kan hebben en ontwikkelen met een halve liter meer hersenen.Die gasten hebben de lichtsnelheid in formules achtergelaten in de piramides van Egypte.Plus alle maten die wij op en van de aarde hebben.Mvrg,Marcel

   0 likes
 9. Ze smelten Antartica om, zg klimaat change… die ze zelf veroorzaken dus.
  Moeten wij betalen met zijn allen.
  Waarom Antartica omdat daar veel geheimen verborgen liggen.
  Waarschijnlijk Atlantis, als dat al niet op een andere planeet plaatsvond, en veel engelen spul, Anunnaki, buitenaardsen en dus vast veel goud 😉

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Amerika zette 9/11-aanslagen in scène om Irak en andere landen in het Midden-Oosten te verzwakken. Analist windt er geen doekjes om

Amerika zette 9/11-aanslagen in scène om Irak en andere landen in het Midden-Oosten te verzwakken. Analist windt er geen doekjes om

De Verenigde Staten zijn verantwoordelijk voor de huidige ...

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Vergeet Atlantis. Er ligt een verloren continent verborgen onder Europa

Wetenschappers hebben onder Europa een verloren continent ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.