Archeologie

Is Stonehenge van het Midden-Oosten de plek waar Atlantis ligt? Bijbelonderzoeker doet opvallende uitspraken over Nephilim

Help mee door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een bijbelonderzoeker en schrijver meent dat de gezonken stad Atlantis nooit is verdwenen en dat de resten ervan in Israël kunnen worden gevonden. Dat schrijft persbureau Sputnik.

Ryan Pitterson claimt dat er veel overeenkomsten zijn tussen Plato’s verhalen over de verloren stad Atlantis en verhalen over reuzen in de Bijbel, ook wel Nephilim genoemd.

De Nephilim waren de nazaten van de ‘zonen Gods’ en de ‘dochters der mensen’.

Reuzenras

Het verhaal over de Nephilim komt precies overeen met dat over de Griekse god Poseidon, die kinderen zou hebben gekregen in Atlantis, zei Pitterson op de Amerikaanse radio.

De onderzoeker is ervan overtuigd dat Plato’s beschrijving van Atlantis overeenkomt met de bijbelse verhalen over Gilgal Refaim, een mysterieuze steencirkel op de Golanhoogten.

Gilgal betekent ‘wiel’ en Refaim heeft betrekking op een reuzenras dat volgens de Tenach in de regio leefde.

Stonehenge

De steencirkel zou dateren van 3000 voor Christus en wordt ook wel het Stonehenge van het Midden-Oosten genoemd.

Atlantis bestond volgens Plato net als Gilgal Refaim uit een aantal concentrische cirkels.

Gevallen engel

Pitterson zei dat Plato’s beschrijving van de stad erg doet denken aan Ezechiël 31, waarin wordt gesproken over een gevallen engel die veel nakomelingen krijgt en een koninkrijk opbouwt, dat uiteindelijk uit elkaar valt.

In het verhaal van Plato wordt de god Poseidon verliefd op een vrouw en krijgt hij kinderen met haar, aldus de onderzoeker.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ikzelfzelf
ikzelfzelf
3 jaren geleden

Er zijn meerdere tijdperken van Atlantis geweest, maar de hoofdstad van het laatste Atlantis ligt in Mauritanië.

https://youtu.be/U5kEzxOb-3c

marcel koningen
marcel koningen
3 jaren geleden

Atlantis was een elanden rijk voor bij de torens van hercules die of vanaf Malta begonnen of van af Gibraltar.
en was grote dan libie en azie en is door een ramp vernietigt en had contact met Egypte,Griekenland,eigelijk met iedereen in het midden oosten en over de hele wereld een van de eerste groothandels naties in grondstoffen e.d.Met een topklasse van grote mensen met een grotere hersenmassa die genetica uit het midden oosten zwarte zee gebied bezaten en wiens resten en dna overal op de wereld worden terug gevonden en heel vaak op eilanden tot New Zeeland aan toe .Roodharige en blonde reuzen waarvan sommige een andere schedel vorm hadden met een bijna halve liter meer hersenen .Bij diegene die dat niet bij geboorte van hun eigen hadden werd het hoofd vervormt om op de afwijking te lijken en soms met dubbele rijen tanden met soms zes vingers die als eten onder weg behalve dieren ook rustig mensen jaagten voor proviand en zo te zien bouwkundige hoogstandjes over de hele wereld maakte volgens reken en wiskundige formules die steeds blijken te kloppen.
Kortom geen buurtschap in Irael maar ongeveer de rest van de wereld heel lang geleden rond de twaalf duizend geleden teloor gegaan volgens de Egyptenaren die ook al een meer dan dertig duizend jarige geschiedenis van rijken en koningen op geschreven hebben.En ooit de grootste bibliotheek ter wereld bezaten.De rest van de info komt uit sages en legendes van over de hele wereld.
Mvrg,Marcel

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Als ik aan Atantis denk, denk ik aan de vele nutteloze miljoenen die gestoken zijn in iets wat we nooit zullen vinden; denk ik aan de vele mensen, die daar van hadden kunnen eten die nu verhongert zijn. En zou ik dan ongelijk krijgen en ze vinden het toch, denk ik aan de vele leugens die erop volgen.

salvar
salvar
3 jaren geleden

he he eindelijk weet ik nu waar atlantis ligt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x