Homepagina » Binnenland » Storm van kritiek op binnenlands vaccinatiepaspoort: ‘Medische apartheid wordt realiteit’
vaccinatiepaspoort
Foto: Pixabay

Storm van kritiek op binnenlands vaccinatiepaspoort: ‘Medische apartheid wordt realiteit’

Als het aan het demissionaire kabinet ligt, gaat het vaccinatiepaspoort niet alleen gelden als toegangsbewijs voor buitenlandse vakanties, maar ook voor evenementen in het binnenland, schrijft De Telegraaf. Men is van plan om eind juni een Europese versie van dit paspoort, het zogeheten Digital Green Certificate, in te voeren.

“Gezien het begin van de zomervakanties, vrij snel na 21 juni, acht ik het van belang geen tijd te verliezen en van start te gaan zodra het medisch verantwoord is,” zei coronaminister Hugo de Jonge.

De meeste mensen zitten helemaal niet te wachten op zo’n vaccinatiepaspoort. Ook vinden ze het opmerkelijk dat de maatregel uitgerekend nu wordt aangekondigd. ‘Een binnenlands vaccinatiepaspoort aankondigen op 4/5 mei, dat is toch cynisch en hoe durven ze?’ Juist dan. De minachting voor vrijheid kunnen ze niet genoeg over de toonbank smijten. Alsof het niets is, twittert publicist en vlogger Sietske Bergsma.

Onze grondrechten en vrijheid zijn van ons!

“De medische apartheid waar velen al maanden voor waarschuwden, wordt realiteit. Onder het mom van de volksgezondheid worden onze vrijheden en grondrechten afgeserveerd. De burger die voor deze vrijheden opkomt, wordt gedemoniseerd als ‘wappie’ of erger,” schrijft Carola Dieudonné.

Singer-songwriter Nicky Monreau reageert: “Waarom is er nu ineens een vaccinatiepaspoort nodig voor zaken die altijd en nog steeds vanzelfsprekend zijn, zoals op vakantie gaan, uit eten of naar het theater of de bios gaan? Onze grondrechten en vrijheid zijn van ons! Die laten we ons niet afnemen!”

Geen complottheorie dus

FVD-Kamerlid Wybren van Haga retweette een bericht van gezondheidswetenschapper Yvonne Simons: “Geen complottheorie dus. Gewoon een voldongen feit.”

Ook bij onze oosterburen zijn ze van plan om snel een vaccinatiepaspoort in te voeren, dat ‘zal leiden tot ongelijkheid’. Judith van de Hulsbeek van de NOS licht toe: “Die ongelijkheid gaat er zijn, maar eigenlijk zeggen ze hier: het gaat niet om het geven van privileges aan gevaccineerden, maar het gaat hier over het teruggeven van grondrechten.” In ruil voor een spuit krijg je je grondrechten terug. Laat dat even bezinken.

4.6 68 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
204 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boulie
Boulie
6 maanden geleden

Wappies, houdt jullie poot stijf. We moeten even door de zure appel heen bijten. En tegengas blijven geven.

Marije
Marije
6 maanden geleden

Hoe kunnen ze een vaccine paspoort eisen als het vacine nog een in een test fase is . Denk na voordat je (het) laat inspuiten .

jolien
jolien
6 maanden geleden

Oh jeetje het komt dichterbij er moet echt snel stoppen.

Loeske
Loeske
6 maanden geleden

Aangifte doen tegen Rutte en consorten, massaal. Nationale bond voor overheidszaken, kost je €17,50 maar zij doen het voor je.

x

Check Also

radioloog

Deze radioloog zegt dat de vaccins voor meer coronavarianten zorgen

In zuidelijk Afrika is een nieuwe variant ...

grapperhaus

Grapperhaus dreigt met nieuwe avondklok als mensen niet naar kabinet luisteren: ‘Totaal absurd en ongepast’

Om het coronavirus in te dammen kan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

204
0
We lezen graag je reactie!x