Natuur en Milieu

Superstorm in de vorm van UFO gefotografeerd boven Roswell

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de lucht boven Roswell in de staat New Mexico is een donderwolk vastgelegd in de vorm van een UFO. Fotograaf Jody Miller (63), iemand die altijd op zoek is naar extreme weersomstandigheden, pakte gelijk haar fototoestel toen ze deze enorme wolk in de vorm van een vliegende schotel boven Roswell zag. De plaats werd in 1947 wereldberoemd toen er volgens velen een buitenaards ruimteschip is neergestort.

Miller begon foto’s te maken terwijl de supercel steeds onheilspellender werd. Een supercel is het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen. Deze buitengewoon grote onweersbui heeft een lange levensduur door de zeer effectieve energievoorziening.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Supercellen gaan vaak gepaard met zware neerslag, windstoten en veel bliksem. Een supercel wordt ook wel een mesocycloon genoemd. Ze kunnen hagelbuien, overstromingen en tornado’s veroorzaken. Het Belgische zomerfestival Pukkelpop werd in 2011 overvallen en zwaar getroffen door een supercel.

Superstorm in de vorm van UFO gefotografeerd boven Roswell
Een enorme supercel in de vorm van een UFO hangt boven Roswell (Jody Miller)

“Iedereen denkt dat stormjagen eng is,” zei Miller. “Maar in gezelschap van een meteoroloog ben je altijd in goede handen. Ik heb nooit gevaar gevoeld. Hoewel het lijkt alsof we recht onder de storm staan, zijn de wolken nog altijd kilometers van ons verwijderd.”

Jody is al twee jaar een stormjager. Ze zei dat je nooit alleen moet gaan en altijd moet vertrouwen op een goede meteoroloog. Dergelijke stormen kunnen grote schade aanrichten in gebieden waar ze ontstaan. “De meeste van deze stormen trekken over onbewoonde gebieden, maar als ze steden raken zijn de gevolgen meestal niet te overzien.”

[Mail Online]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
enkidoe
enkidoe
10 jaren geleden

dat zijn gewoon chemtrails…

Henk
Henk
10 jaren geleden

Tijdens de vliegreis ( juli-aug ’92) maakte de piloot een omweg vanwege een groot onweder.
Het leek hem het beste om met een boog een ruime afstand te nemen, betekend dus van de originele vliegroute af te wijken.
Het was aan de uiterste oost grens van Frankrijk, mijn eindbestemming was Cyprus.

Het viel me op dat het Aanbeeld een sterke rotatie had, indrukwekkend, ik hield daarbij rekening met de snelheid van het vliegtuig zover het mogelijk was.
De top van de onweder was hoger dan ‘onze’ vlieghoogte.

Op deze foto, zie je duidelijk dat de laaghangende wolk de rotatie krijgt van het aanbeeld!

Marcel
Marcel
10 jaren geleden

Dat is een zogenaamde “mothership”. Is een mesocycloon (roterende kern van een supercel). Soms vormen zich onder die mesocycloon een wallcloud waar dan weer een tornado uit kan ontstaan!

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x