Buitenland

Terreurgroep IS verontschuldigt zich. Realiseren zij zich dat ze hiermee te ver zijn gegaan?

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft zich ‘verontschuldigd’ aan Israël, nadat leden van de groep een aanval hadden uitgevoerd op Israëlische soldaten. Dat heeft een voormalig minister van Defensie van het land gezegd.

Moshe Ya’alon verwees naar een incident in november vorig jaar waarbij een groep IS-strijders in de Golanhoogten het vuur opende op Israëlische militairen.

Het heuvelachtige gebied werd gedurende de Zesdaagse Oorlog van 1967 door Israël veroverd op Syrië en later geannexeerd.

Verontschuldigd

“Er was recentelijk een geval waarbij IS het vuur heeft geopend en zich daarna heeft verontschuldigd,” zei Ya’alon tijdens een bijeenkomst in de stad Afula.

Na een kort vuurgevecht bestookte het Israëlische leger de terroristen van jihadistengroep Khalid ibn al-Walid vanuit de lucht en met tanks.

De terreurgroep sloot zich in mei 2016 aan bij IS en heeft sindsdien meerdere plaatsen langs de Syrische grens met Israël ingenomen.

Niets zeggen

Een woordvoerder van Ya’alon wilde niet zeggen hoe IS zich heeft verontschuldigd. Ook het Israëlische leger houdt de kaken stijf op elkaar.

Israël heeft al meerdere keren doelen in Syrië aangevallen. Enkele dagen terug voerde het Israëlische leger nog een aanval uit op de stad Quneitra in het zuiden van Syrië.

Helpen

De actie was gericht tegen een militie die de Syrische president Bashar al-Assad steunt.

Eerder deze maand beschuldigde Assad Israël van het helpen van de militanten die zijn land terroriseren. “Deze terroristen strijden voor Israël,” zei hij.

“Israël helpt de terroristen overal waar het Syrische leger vooruitgang boekt,” voegde de Syrische leider toe.

[Times of Israel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Cisco
Cisco
5 jaren geleden

Nu wel duidelijk wie IS steunt, stelletje mongolen..

Mammon
Mammon
5 jaren geleden

Tja, en niemand in de wereld vraagt zich of waarom IS met de aller grootste boog mogelijk om Israel heen -werkt- ….
Zionistisch Tyfus Rijk !!

exegese
exegese
5 jaren geleden

Groot-Brittannië, Amerika, Israël en Saoedi-Arabië vormen een ‘as van het kwaad’ die landen in het Midden-Oosten probeert te vernietigen. Zij zijn het die IS uit de grond hebben gestampt. Alle afgrijselijke misdaden gepleegd door deze terreurgroep komen op hun conto, dat moge inmiddels wel duidelijk zijn. De vraag is wanneer gaat de grote meute nu eens inzien wat er waarom gebeurt ? En wanneer stoppen wij eindelijk eens hen medewerking te verlenen om deze wandaden tot stand te laten komen ?

Wim
Wim
5 jaren geleden

Gisteren hoorde ik, dat hun een paar wilde zwijnen wouden wegjagen maar, die zich tegen hun keerden en een paar doodden. Dit moet in de geschiedenis boeken gaan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x