Buitenland

Turkse klokkenluider: “Turkije plande neerschieten Russisch gevechtsvliegtuig zes weken van tevoren”

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan plande het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig al zes weken voor het incident met de SU-24. Dat heeft een bekende Turkse klokkenluider op Twitter geschreven.

“Erdogan is bezorgd over de uitkomst van de aanstaande verkiezingen en overweegt een Russisch vliegtuig neer te halen,” schreef Fuat Avni op 11 oktober. WikiLeaks retweette een link naar een artikel waarin de tweet van Fuat Avni wordt aangehaald.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De klokkenluider, die vaker insiderinformatie deelt, claimde naar verluidt dat Erdogan opdracht heeft gegeven om de Russische bommenwerper boven Syrië neer te schieten onder het valse voorwendsel van schending van het Turkse luchtruim.

Spanningen laten escaleren

Volgens informatie die WikiLeaks heeft gedeeld op Twitter, had Erdogan geprobeerd de verkiezingen van 1 november naar zijn hand te zetten door spanningen met Rusland te laten escaleren.

Op die dag veroverde hij met zijn partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK) een absolute meerderheid in het parlement. De AK verloor in juni voor het eerst in 13 jaar de absolute meerderheid. Erdogan stuurt aan op een nieuwe grondwet die hem meer macht moet geven.

Niet gewaarschuwd

Op 24 november schoot een Turkse F-16 een Russische SU-24 neer boven Syrië. Ankara beweerde dat het vliegtuig het Turkse luchtruim had geschonden. Russische functionarissen lieten videobeelden zien die zouden aantonen dat het toestel nooit boven Turkije heeft gevlogen.

De piloot die de crash overleefde zei dat hij het Turkse luchtruim niet had geschonden. Bovendien werd de bemanning volgens de piloot niet gewaarschuwd.


[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
8 jaren geleden

Ik vertrouw die Turken voor geen cent!

Bataaf
Bataaf
8 jaren geleden

Een vliegtuig neerhalen en daarbij inmiddels grondtroepen in Noord west Syrie en Noord Irak.
Ruim 1500 man en materiaal.(bijde landen zijn soeverein en hebben niet om troepen gevraagd)

Tja, ik hoop dat Turkije weer de ‘geest’ van Ataturk terug mag krijgen en die van een ottomaanse sultan spoedig los zal laten.
Ruim 80 miljoen mensen waarvan lang niet iedereen blij is met de huidige ontwikkelingen.

Typhoon
Typhoon
8 jaren geleden

Beste Leonard Lariekoek. Door 1 artikel te lezen zo een reactie schrijven is wel erg goedkoop! Als je goed leest staat er aldus russische bronnen. NATO gaf Turkije gelijk en steun. Dit betekent dat jij anti-NATO en pro-russisch bent. Verander dan ook je naam in igor, putin of puta…Maar schrijf vooral geen lariekoek..

An
An
8 jaren geleden

Werkelijk elke dag dat het langer duurt voor de nederlandse regering om toe te geven dat Erdogan en zijn familie een stel isis misdadigers zijn, en elke dag dat Rusland nog langer wordt beschuldigd van MH17, zonder enig bewijs, is een teken van totale minachting voor het intellect van de Nederlandse burger.
Er is werkelijk geen enkel onderwerp waarover de regering niet volluit liegt. Het is werkelijk ongelofelijk dat iemand zichzelf nog zo voor de gek kan houden dat ie gaat stemmen op een politieke partij.
Het is ook met de beste wil van de wereld niet meer mogelijk om, na decennia structureel het volk toegelogen te hebben zodra hun vieze lipjes heen en weer flapperden, nog iets van geloofwaardigheid uit te stralen.
Dat doen ze dan ook niet.

Ik meen het uit de grond van mijn hart als ik zeg dat het betalen van belasting tegenwoordig een misdaad is die een crimineel satanistisch systeem in stand houdt.
Het enige waarmee ze nog aan komen kakken is met hun gore geweld. En geloof me, ze schieten je liever dood dan dat ze een rechtzaak beginnen waarbij je een platform krijgt om je standpunten uiteen te zetten.

Onthou maar dat ALLE overheids personeel dagelijks meewerkt aan het in stand houden van een mensonterend crimineel onderdrukkingsmechanisme.
En dat vergeef ik ze op individueel niveau niet.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x