Binnenland

Urk heeft opvallend lage besmettingscijfers ondanks lage vaccinatiegraad, hoe kan dit?

Help door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Staphorst en Urk, waar relatief weinig mensen gevaccineerd zijn, kelderen de besmettingscijfers. Beide gemeentes kleurden dinsdag bijna wit, schrijven de media. In Staphorst waren die dag twee positieve testen te melden, in het vissersdorp vier.

Zutphen en Brummen, waar bijna 90 procent van de mensen ingeënt is, kleurden juist rood. Ter vergelijking: Urk en Staphorst hebben een vaccinatiegraad van respectievelijk 34 en 60 procent.

Patrick Vestergaard, voormalig Tweep des Vaderlands, twittert: “Urk heeft 9 besmettingen per 100.000 inwoners en is daarmee de gemeente met het laagste besmettingscijfer. Dat ondanks de lage vaccinatiegraad. Hoe kan dit?” Het betreft hier de situatie in Oost-Nederland op dinsdag. Woensdag scoort Hattem net iets beter dan Urk.

Big Brother is watching you

Huisarts Els van Veen zegt een vermoeden te hebben. “Tip: ‘besmetting’ is tegenwoordig hetzelfde als een positieve test via de GGD (valt onder RIVM dus onder VWS). Big Brother is watching you.”

In september werd aangekondigd dat de GGD zich terugtrekt uit het vissersdorp. GGD Flevoland sloot de vaccinatielocatie in alle stilte. Ook de testlocatie werd gesloten, omdat er weinig belangstelling was. “Als mensen het niet willen, dan houdt het voor ons ook op,” zei een woordvoerder.

Bijna niemand

“Wat heb ik eraan als de premier straks excuses maakt voor een fout met de vaccins?” zei een vrouw uit Urk. “Bijna niemand vertrouwt de overheid na hoe ze ons in het verleden hebben behandeld.”

4.9 133 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joepiedepoepie
Joepiedepoepie
1 jaar geleden

Zal maurice vragen!

Eleonora
Eleonora
1 jaar geleden

De Urker mensen hebben nog gezond verstand! Nou de rest van Nederland nog. De Urkers laten precies zoen hoe het moet. Top hoor.

Edwin
Edwin
1 jaar geleden

Hoe dat kan? Omdat wss geen kip zich laat testen. Er bestaan geen ‘besmettingen’. Dat is een mooi bedacht woord voor positieve PCR testen waarvan algemeen bekend is dat die helemaal niet gebruikt kunnen worden om enig welke diagnose van een virusinfectie (wat het juiste woord is) te doen. Daarnaast worden alleen absolute aantallen positieve testen gepubliceerd wat natuurlijk helemaal NIETS zegt als je niet weet wat het verloop in het aantal tests is. Het cijfer dat elke dag op de NOS site wordt gepubliceerd zegt dus NIETS. Het is gebakken lucht! Ik roep dat nu al 1,5 jaar, maar blijkbaar weten mensen niet dat een (verkeerde) aanname de moeder is van alle ellende. Je wordt gewoon gehersenpoelt. DENK ZELF NA!

Jan Bruggink
Jan Bruggink
1 jaar geleden

Vertrouw op God, wantrouw de regering.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

85
0
We lezen graag je reactie!x