Paranormaal

Vaticaan: genezing jongen na gebed aan non is een wonder

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens het Vaticaan heeft een jongen uit Colorado Springs in 1999 een wonder meegemaakt.

Twee nonnen uit de stad richtten zich in dat jaar tot Theresia Bonzel, een Duitse non die in 1863 een congregatie van de Zusters Franciscanessen had opgericht, om te bidden voor de destijds 4-jarige Luke Burgie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het herstel van de jongen werd nauwgezet gevolgd door kerkmedewerkers en artsen. Vlak voor Pasen bevestigde paus Franciscus dat Bonzel verantwoordelijk kan worden gehouden voor het wonder. Ze zal nu zalig worden verklaard. Als ze nog een tweede wonder weet te verrichten wordt ze heilig verklaard.

Raadsel

De inmiddels 18-jarige Luke herinnert zich niets meer van het voorval. Hij weet niet meer dat hij ziek was en plotseling weer beter werd. Hij spreekt er liever niet over en wordt niet graag gezien als een wonderkind.

In 1998 werd Luke op een dag ziek. Hij had last van een aandoening van het spijsverteringsstelsel, maar artsen konden geen exacte diagnose stellen. Luke had zes maanden pijn. Acht tot 10 keer per dag had hij last van hevige diarree.

Hij groeide niet meer en zijn artsen stonden voor een raadsel. Op 22 februari 1999 verdween de ziekte plotseling als sneeuw voor de zon, net nadat twee leden van de congregatie van Bonzel negen dagen achtereen voor hem hadden gebeden. Zuster Margaret Mary Preister en zuster Evangeline Spenner hadden de in 1905 overleden Bonzel gevraagd in te grijpen.

Bovennatuurlijke gebeurtenissen

Artsen konden geen verklaring bedenken voor het plotse herstel van de jongen. De Rooms-katholieke Kerk stelde net als bij alle andere vermeende bovennatuurlijke gebeurtenissen een diepgaand onderzoek in en kwam tot de conclusie dat de wonderlijke genezing van Luke het werk was van Bonzel.

Jill Burgie, de zus van Luke, haalde een citaat aan van Albert Einstein: “Er zijn slechts twee manieren om je leven te leiden; de ene is alsof er geen wonderen bestaan. De andere alsof alles een wonder is.” Luke’s moeder Jan voegde toe dat ze al veel wonderen heeft mogen aanschouwen, maar dat alleen de genezing van haar zoon goed is gedocumenteerd.

Bron: Denverpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
11 jaren geleden

Vind dat zó’n vreemde gewoonte: wonderen claimen. Jammer voor ze dat ze zich beperken tot de rk. De wereld is vol wonderen, dag in dag uit.

Rik
Rik
11 jaren geleden

Oké…… dus als een katholiek een genezing doet, wordt het een wonder genoemd, en wordt je zalig verklaard…….
Maar ben je een alternatieve genezer, dan wordt je een kwakzalver genoemd, en wordt je het leven zuur gemaakt……

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Volgens het Vaticaan is moeder Terese een heilige, maar de verhalen zijn nogal anders, zeg maar een schijnheilige.Volgens het VATICAAN is alles wat ze niet kunnen verklaren een WONDER,maar de werkelijkheid is het VATICAAN zelf met haar NIET te bewonderen streekjes.EEN HUICHELWONDER om de zwakkeren van GEEST, naar hun kliekje te loodsen.

Edwin
Edwin
11 jaren geleden

Los van de genezing bevestigd de Paus daarmee dus leven na de dood. Healing als vorm van mediumschap is al eeuwen bekend. Het moderne Spiritualisme heeft al vele grote helers naar voren gebracht, denk bijv aan Harry Edwards, één van de grootste genezers van de vorige eeuw.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x