Homepagina » Buitenland » Veel aanhangers van deze Britse kandidaat-partijleider geloven dat ‘een geheimzinnige elite’ de wereld bestuurt
Veel aanhangers van deze Britse kandidaat-partijleider geloven dat 'een geheimzinnige elite' de wereld bestuurt

Veel aanhangers van deze Britse kandidaat-partijleider geloven dat ‘een geheimzinnige elite’ de wereld bestuurt

Met een groezelig baardje en gekreukeld colbert en zijn 66 jaar was hij jarenlang de grijze linkse muis die werd gedoogd. Misschien zelfs wel genegeerd door zijn partijgenoten en andere Britse Kamerleden. Maar nu is Jeremy Corbyn in de run voor het leiderschap van de Britse Labourpartij.

De meeste van zijn aanhangers geloven dat Amerika ‘de grootste bedreiging is voor wereldvrede’ en één op de vier denkt dat een ‘geheimzinnige elite’ over de wereld heerst. Dat blijkt uit een peiling die is gehouden door YouGov.

Het is opvallend dat 51 procent van de volgers van Corbyn gelooft dat Amerika ‘de grootste bedreiging vormt voor de wereldvrede’. Bij andere kandidaten ligt dat percentage een stuk lager. Corbyn is een uitgesproken criticus van de Irakoorlog. Hij vergeleek de acties van Amerika in de stad Fallujah met de wreedheden door terreurgroep ISIS. Hij beloofde zich te verontschuldigen voor het conflict.

Op de vraag of ‘de wereld wordt bestuurd door een geheimzinnige elite’ antwoordde 28 procent van de aanhangers van Corbyn bevestigend. Meer dan de helft van zijn aanhangers ziet de sociale media als belangrijkste nieuwsbron.

Interessant is ook dat de meerderheid van zijn volgers tegen luchtaanvallen tegen ISIS in Syrië is. De Britse minister-president is voor het uitvoeren van nieuwe luchtaanvallen, maar Corbyn heeft aangegeven tegen te zullen zijn. Denk jij ook dat een geheimzinnige elite over de wereld heerst? Deel dit artikel dan met je vrienden op Facebook.

[Telegraph]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
x

Check Also

aartsbisschop

Aartsbisschop Vigano pleit voor wereldwijde alliantie om mensheid te bevrijden van het totalitaire regime

Aartsbisschop Carlo Maria Vigano roept mensen op ...

powell

Volledig gevaccineerde oud-minister Colin Powell gestorven aan corona

De Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Colin ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x