Buitenland

Veel aanhangers van deze Britse kandidaat-partijleider geloven dat ‘een geheimzinnige elite’ de wereld bestuurt

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met een groezelig baardje en gekreukeld colbert en zijn 66 jaar was hij jarenlang de grijze linkse muis die werd gedoogd. Misschien zelfs wel genegeerd door zijn partijgenoten en andere Britse Kamerleden. Maar nu is Jeremy Corbyn in de run voor het leiderschap van de Britse Labourpartij.

De meeste van zijn aanhangers geloven dat Amerika ‘de grootste bedreiging is voor wereldvrede’ en één op de vier denkt dat een ‘geheimzinnige elite’ over de wereld heerst. Dat blijkt uit een peiling die is gehouden door YouGov.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het is opvallend dat 51 procent van de volgers van Corbyn gelooft dat Amerika ‘de grootste bedreiging vormt voor de wereldvrede’. Bij andere kandidaten ligt dat percentage een stuk lager. Corbyn is een uitgesproken criticus van de Irakoorlog. Hij vergeleek de acties van Amerika in de stad Fallujah met de wreedheden door terreurgroep ISIS. Hij beloofde zich te verontschuldigen voor het conflict.

Op de vraag of ‘de wereld wordt bestuurd door een geheimzinnige elite’ antwoordde 28 procent van de aanhangers van Corbyn bevestigend. Meer dan de helft van zijn aanhangers ziet de sociale media als belangrijkste nieuwsbron.

Interessant is ook dat de meerderheid van zijn volgers tegen luchtaanvallen tegen ISIS in Syrië is. De Britse minister-president is voor het uitvoeren van nieuwe luchtaanvallen, maar Corbyn heeft aangegeven tegen te zullen zijn. Denk jij ook dat een geheimzinnige elite over de wereld heerst? Deel dit artikel dan met je vrienden op Facebook.

[Telegraph]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x