Gezondheid

Dit gebeurt er met je als je 10 dagen suikervrij eet

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Marjolijn de Cocq at 10 dagen suikervrij om te zien wat dat met je doet. Tien dagen lang niets meer eten waaraan suiker is toegevoegd. Suiker is de satan. Ze dacht dat het haar gemakkelijk zou afgaan.

Terwijl haar dochtertje een tosti voor zichzelf maakt met ketchup (in een literfles zitten 57 klontjes suiker) verdiept ze zich in boeken over suiker. “Ik schrik me dood als ik er met mijn neus op word gedrukt hoeveel suiker aan zo’n beetje alles wordt toegevoegd,” schrijft ze. Suikervrij is niet zo eenvoudig als gedacht: zonder dat we het beseffen hangen we aan een suikerinfuus. In 80 procent van de producten zitten verborgen suikers, vaak ook in hartige en ‘gezonde’ producten, aldus orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar in het boek Natuurlijk! Zonder suiker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

17,7 klontjes per dag

Om te voorkomen dat we doorhebben hoeveel suiker er in een voedingsproduct wordt gestopt, doet de voedselindustrie aan creatief boekhouden. Er komen meerdere verborgen suikers op het etiket, zodat ze niet bovenaan de ingrediëntenlijst komen te staan. Dan valt het minder op.

De Cocq doet de suikertest en komt tot de ontdekking dat ze 17,7 klontjes suiker per dag binnenkrijgt. Aan een sneetje supermarktbrood is bijvoorbeeld al een half klontje suiker toegevoegd.

Hoofdpijn

Op het moment dat ze haar suikergebruik terugbrengt wordt De Cocq wakker met enorme hoofdpijn en is ze humeurig. De hoofdpijn verdwijnt geleidelijk en als dag 10 nadert, komt de energie terug. Ze is anderhalve kilo afgevallen.

“Ik ben boos en word steeds bozer op de voedselindustrie als ik de etiketten lees,” schrijft ze. “Maar nu ik weet wat de producenten met ons eten uitspoken, kan ik bewuster kiezen.” Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Limburger]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
JohnnyBGoode
JohnnyBGoode
8 jaren geleden

Ik ben ook met de gevaarlijke drug gestopt en m’n collega’s lachen me nog wat uit, maar ze beseffen nog niet hoe veel energie ik ervoor terug heb gekregen. Ik voel me werkelijk als herboren!
Niet meer twijfelen, gewoon stoppen met suiker. Het is makkelijker dan je denkt!

Jer
Jer
8 jaren geleden

Weet je wat het probleem is, is dat we niet meer zonder kunnen. We zijn er te gewend aan geraakt, maar in feite kunnen we zonder, maar het kom allemaal door die kunstmatige smaakstoffen (E-nummers). Daardoor denken we dat we niet zonder kunnen, want eigenlijk is het dat ons smaakpupillen in de war raken. Het zit in ons onderbewustzijn en daar zouden we ons probleem moeten oplossen.

SB
SB
8 jaren geleden

Ik ben geneigd te denken dat het dus wel wat meevalt met suiker. Klaarblijkelijk zet het herstel binnen enkele dagen in. Wanneer iemand ernstig ziek is mag je toch verwachten dat het herstel maanden tot jaren gaat duren. Iemand die “teveel” suiker eet is zo bekeken niet ernstig ziek.

En ook ik wordt gewoonweg slap zonder suikers. Voeding wordt overigens door het lichaam omgezet in suikers voordat er uberhaupt energie aan onttrokken kan worden. Het lichaam bestaat bij de gratie van het verbranden van suikers…

De verschijnselen die omschreven worden ook kunnen ontstaan door een gebrek aan suikers…

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x