Binnenland

Vergeet de 15-minutenstad, hier is de 10-minutenstad: ‘Oss als een gevangenis’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social media te delen!

Je bent inmiddels vast bekend met het begrip 15-minutenstad. In Noord-Brabant leggen ze de lat nog een tikkeltje hoger. Oss moet namelijk een 10-minutenstad worden.

De gemeente ziet voor Oss ‘kansen in verdere verstedelijking’ en zet daarbij in op Oss als 10-minutenstad. Dat houdt in: ruimte geven aan langzaam rijdend verkeer en voorzieningen die binnen 10 minuten bereikbaar zijn vanaf woon- of werkplek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Centraal staat het bevorderen van ‘de samenhang in het stedelijke gebied’ en het stimuleren van een divers programma voor wonen, werken, cultuur, en een groene duurzame leefomgeving.

Oss als een gevangenis

Op 23 januari is er een debatavond waar je in gesprek kunt gaan. FVD Oss roept mensen op om die dag naar het gemeentehuis te komen en hun visie te geven op de autoluwe 10-minutenstad.

Fractievoorzitter van FVD in de gemeente Land van Cuijk Marianne Akkermans reageert: “Variant op de 15-minutenstad. De 10-minutenstad. Oss als een gevangenis.”

Smart Cities

Steeds meer steden gaan over op camerabewaking in combinatie met boetes om verkeersdrukte te verminderen. Dit is volledig in lijn met de 15-minutensteden of ‘Smart Cities’ die op allerlei plekken worden uitgerold.

In Utrecht is de 15-minutenstad terug te vinden in beleidsdocumenten en D66 wil van Tilburg een 15-minutenstad maken. Ook de provincie Zuid-Holland is voorstander van de 15-minutenstad, blijkt uit het coalitieakkoord dat recentelijk is gepresenteerd.

In dat coalitieakkoord staat: “We omarmen het principe van het 15-minutenstad-concept en onderzoeken hoe we dit een plek kunnen geven in ons ruimtelijke en mobiliteitsbeleid.”

‘Geen complot’

Ook BBB heeft een handtekening onder dit akkoord gezet. Volgens de partij gaat de 15-minutenstad ‘alleen over bereikbaarheid’ en is het ‘geen complot’.

Europarlementariër Christine Anderson (AfD) waarschuwde eerder dat de 15-minutensteden zijn bedoeld om je op te sluiten. “De volgende stap is dat je binnen een bepaald gebied moet blijven en dat je dat gebied maar twee tot drie keer per jaar mag verlaten,” zei ze in gesprek met de krant The Epoch Times.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 168 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
King of light
King of light
4 maanden geleden

Datzelfde geldt voor de steden waar 30km is ingevoerd. Het is de grootste kolder dat dit om veiligheid zou gaan. Stiller is het wel. Maar het is puur de richting om mensen uit hun auto te jagen ter voorbereiding van de 15min steden en de SDG’s.
Veiligheid he, dat is het sleutelwoord en de meeste trappen er weer in.

Annette
Annette
4 maanden geleden

Ik heb hier maar één woord voor: KNETTERGEK!!!

Wat mij opvalt, is, dat het WEER Forum voor Democratie is, bij monde van Marianne Akkermans, die hier de vinger op de zwerende plek legt. GOED ZO!

Op 23 januari a.s. kunnen de inwoners van de gemeente Oss dus hun mening geven over dit walgelijke doel: gevangene worden in hun eigen stad.

Ik mag toch van harte hopen, dat er heel veel inwoners van deze gelegenheid gebruik gaan maken EN, nog veel belangrijker, hun verontwaardiging hierover ventileren.

Maar….. ik heb wel mijn bedenkingen hierover. Heel veel mensen zijn de afgelopen jaren zo ongelooflijk gemanipuleerd, uiteraard door de constante stroom van desinformatie via televisie en kranten EN, niet te vergeten, de experimentele gentechinjecties (waar volgens mij een goedje in heeft gezeten om je brein te beïnvloeden, zodat je niet meer zelfstandig en helder kunt nadenken), dat het heel moeilijk zal worden.

Ik zet dan ook voornamelijk in op het groepje “wakkeren” in Oss, die de kar zal trekken.

Eerst ging het dus over de 15 minuten-steden (al meer dan verschrikkelijk). Daar komt nu de 10-minuten-stad bij (nog erger!).

WAT zal de volgende stap zijn? De 0 minuten-stad. Dat betekent dan niets meer of minder dan opsluiting in je eigen woning. DAN praat je met recht over een gevangenis in de meest duidelijke vorm.

Voor mij blijft het nog steeds onbegrijpelijk, dat er zo ongelooflijk veel mensen zijn, die totaal niet in de gaten hebben, WAT er allemaal op ons af komt.
Zij blijven zich maar bezig houden met voetbal en stomme kookprogramma’s.
Deze mensen zullen zich ook op geen enkele manier voorbereiden op wat (eventueel) gaat komen.

WIJ hebben wel onze ogen wijd open en dat is maar goed ook.
Het spreekwoord zegt niet voor niets: Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!!

Fisk foar weet.
Fisk foar weet.
4 maanden geleden

Er is een video van wijlen Rosa Kory die gaat over Agenda 2030. Het is een plan om alles onder controle te brengen. Ook dat je door je gemeente uitgenodigd wordt om mee te praten om je het idee te geven dat je invloed hebt. Typ in :Rosa Kory.

Lawke
Lawke
4 maanden geleden

Hoe meer het kabal ons in een hoek duwt, hoe pissiger we worden. Dit loopt niet goed af voor sommige elitairen, mark my words. Ze geven ons best de ruimte waar we recht op hebben als vrije mensen..

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x