Bewustzijn

Tijd voor een arbeidsrevolutie: “We moeten af van de machocultuur die ons aanzet tot het maken van lange werkdagen”

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We maken met z’n allen veel te lange werkdagen. En hoewel al die werkuren ons niet productiever maken, doen we er niets aan. Dat schrijft journalist Archie Bland in een opiniestuk voor The Guardian.

Uit Brits onderzoek is gebleken dat de kans op een beroerte enorm toeneemt als je veel werkuren maakt. Mensen die lange werkdagen maken, hebben 33 procent meer risico om een beroerte te krijgen. Bland zegt dat er in het verleden talloze soortgelijke studies zijn geweest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Acht uur

De risicio’s worden vooral geassocieerd met fysieke inactiviteit. De redenering ‘hoe langer je werkt, hoe hoger het risico op onproductief zijn’ klinkt logisch. Wetenschappelijk is aangetoond dat er een sterk verband is tussen landen met lange werkdagen en een lage productiviteit.

En toch blijven we in Nederland volhouden dat we op z’n minst acht uur aan ons bureau moeten zitten. Het voelt beter aan om druk bezig te zijn en een beroerte te krijgen dan projecten rustig af te werken en dan naar huis te gaan.

Machocultuur

Wat kan hieraan worden gedaan? Bland zegt dat werkgevers hun werknemers bijvoorbeeld om zes uur een mailtje moeten sturen dat ze naar huis moeten gaan. Geen e-mails meer tikken na acht uur ’s avonds. Of gun iemand eens een middagje vrij.

Volgens Bland moeten we af van de machocultuur die ons aanzet tot het maken van lange werkdagen. Want we zijn immers toch een stuk productiever als we minder werken. Vind je ook dat het tijd is voor een kortere werkweek? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x