Universum

VIDEO: “Melkweg veel groter dan gedacht”

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een internationaal team astronomen heeft op basis van gegevens van de Sloan Digital Sky Survey geconcludeerd dat onze Melkweg minstens de helft groter is dan tot nu toe werd aangenomen.

De wetenschappers hebben ontdekt dat de armen van de Melkweg niet vlak zijn, maar golvend. Daarmee zit het sterrenstelsel anders in elkaar dan men tot nu toe aannam.

Oude waarnemingen laten zien dat het aantal sterren in ons Melkwegstelsel op een afstand van zo’n 50.000 lichtjaar van het centrum sterk afneemt. Astronomen hebben daarom lange tijd gedacht dat de Melkweg een middellijn heeft van 100.000 lichtjaar.

In 2002 werd er een cluster van sterren ontdekt voorbij die denkbeeldige rand van het sterrenstelsel. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat die cluster een hoger gelegen deel van de schijf is. De schijf is niet vlak, maar vertoont een golfpatroon dat vergelijkbaar is met de kringen in een vijver waar een steen in is gegooid, aldus de onderzoekers.

De Melkwegschijf bevat tenminste vier ‘golven’, die kunnen zijn ontstaan doordat de Melkweg in aanraking is gekomen met een kleiner sterrenstelsel. De middellijn is inmiddels bijgesteld naar 150.000 lichtjaar in plaats van 100.000 lichtjaar, maar er bestaat een kans dat er nog meer golven achter de bekende armen van de Melkweg liggen en dat ons sterrenstelsel dus nóg groter is.

Het onderzoek is verschenen in The Astrophysical Journal.

[RPI]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AtomNics
AtomNics
7 jaren geleden

¨ De schijf is niet vlak, maar vertoont een golfpatroon dat vergelijkbaar is met de kringen in een vijver waar een steen in is gegooid, aldus de onderzoekers.¨

tadaaaa dit zeg ik dus al jaren, ik noem het multi dimensionaal wat wij allen zijn en altijd zullen blijven.

Blie
Blie
7 jaren geleden

Nou en? hij was al heeeeeeeeeeeeeeeel groot.

Ferry
Ferry
7 jaren geleden

Wie maalt daar nu om? ze zouden beter dat geld spenderen in nuttige zaken die een direct effect hebben op de levenskwaliteit van het heden en nu.
Lichtjaren weg van hier en de problemen dichtbij kunnen die wetenschappers niet eens oplossen.

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Voor iets waarvan ze dachten dat het oneindig was, valt de grootte nogal mee. Als ik NGC mag geloven, dan groeit het ook gewoon door. Tja, misschien een geruststellende gedachte, als je echt niet meer in je straat wilt wonen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x