Buitenland

VN komt samen voor overleg over Oekraïne: dit zijn de speeches die je niet zag

Help door deze info met anderen op je socials te delen!

De leden van de Verenigde Naties zijn maandag in New York samengekomen voor een speciaal overleg over de situatie in Oekraïne. 141 leden steunden een resolutie over het veroordelen van Rusland, vijf stemden tegen en 35 landen onthielden zich van stemming.

Lang niet alle landen gingen mee in de anti-Ruslandretoriek. Er klonken ook de nodige kritische geluiden. Pedro Luis Pedroso C, die Cuba vertegenwoordigde, zei bijvoorbeeld dat de Verenigde Staten tijdens hun oorlogen honderdduizenden burgers hebben gedood.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Cuba verwerpt hypocrisie en dubbele moraal. In 1999 lanceerden de VS en de NAVO een agressieve campagne tegen Joegoslavië, een gefragmenteerd land, met veel slachtoffers tot gevolg,” zei hij, toevoegende dat de aanval in strijd was met het VN-Handvest.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat komt neer op een belegering

De VS en hun bondgenoten zijn al vaak soevereine landen binnengevallen om regimeverandering af te dwingen. Ze zijn verantwoordelijk voor de dood van honderdduizenden burgers, wat ze ‘nevenschade’ noemen, voegde hij toe.

De Amerikaanse vastberadenheid om de NAVO te blijven uitbreiden richting de grens met Rusland heeft geleid tot een scenario met onvoorspelbare gevolgen, dat voorkomen had kunnen worden, zei Pedroso C.

Hij wees er verder op dat de VS en de NAVO de afgelopen maanden met hun troepen zijn opgeschoven richting Rusland terwijl ze tegelijkertijd moderne wapens hebben geleverd aan Oekraïne. “Dat komt neer op een belegering. Je kunt geen vrede bereiken door andere landen te belegeren of in een hoek te drukken.”

Staatsgreep

Hij kreeg bijval van ambassadeur Diego Pary Rodriguez van Bolivia. Die zei dat de NAVO een bedreiging vormt voor de internationale veiligheid. Ook hij verwees daarbij naar de bombardementen op Joegoslavië.

(Video verwijderd? Klik hier...)


Ambassadeur Jaime Hermida Castillo van Nicaragua zei dat het conflict in Oekraïne voorkomen had kunnen worden. Het is het gevolg van schendingen van het VN-Handvest, de staatsgreep die in 2014 in Oekraïne plaatsvond en de aanvallen en bombardementen op de bevolking van Donetsk en Loehansk, met duizenden doden tot gevolg, zei de ambassadeur.

(Video verwijderd? Klik hier...)

5 57 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pjotr
Pjotr
2 jaren geleden

De livestream was rechtstreeks te volgen op het YT account van de VN, met simultaanvertaling in het Engels. Typisch mainstreammedia daar enkele fragmentjes uit te pikken. Anders zou het journaal ook vele uren duren, maar daar er toch geselecteerd moet worden pikken de media er de hen geschikte porties uit. “Cherrypicking” heet dat. De volledige toespraak van 27 minuten door de Russische VN ambassadeur kwam uiteraard evenmin echt aan bod, wie die gevolgd heeft weet dat we de facto in oorlog zijn want toegeven is voor geen van de partijen een optie. De wereldbeelden van het Westen en Rusland zijn incompatibel. Wat de waarheid is weten we pas na de oorlog, het zal de waarheid van de overwinnaar zijn.

Yola
Yola
2 jaren geleden

Gelukkig durven een paar landen de waarheid daar te schetsen. En daar wordt natuurlijk door de msm totaal geen aandacht aangeschonken of misschien honend naar het land der fabelen verwezen. Stel je voor dat mensen de waarheid zouden horen. Dat mag toch zeker niet?

Maria
Maria
2 jaren geleden

In het westen duldt de Nato geen tegenspraak. Daar in Brussels zitten ook alle meelopers van de EU.
Daarom hoor je dat hier niet! Mede door de valse berichtgeving van de Media.
Je zou toch eens op andere gedachten kunnen komen!
Amerikanen zijn oorlogszoekers. Trump daargelaten.
Rutte met zijn véél te grote waffel gooit iedere keer weer meer olie op het vuur. Ook vanmorgen.
In plaats van de-escalatie wakkert hij de boel weer aan.
Weg met die WEF aanhangers uit den Haag.

Pepper
Pepper
2 jaren geleden

De oorlogsbeelden zijn niet winters maar vol in het groen…in maart!!

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x