Great ResetMens en Dier

Ministers Adema en Van der Wal: in 2030 moeten de Great Reset-doelen zijn gehaald

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!

Demissionair ministers Van der Wal (Stikstof) en Adema (Landbouw) hebben de Tweede Kamer per brief geïnformeerd over de internationale inzet van het ministerie van Landbouw.

Er wordt alvast duidelijk gemaakt dat een nieuw kabinet weinig verandering zal brengen. De internationale inzet van het ministerie sluit namelijk aan bij de EU-strategie, waarbij ‘dilemma’s spelen die vragen om politieke keuzes’. Keuzes die onder de verantwoordelijkheid van een nieuw kabinet vallen, schrijven Van der Wal en Adema.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De geopolitieke ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. De coronapandemie, de Russische agressie tegen Oekraïne, de technologierace tussen de Verenigde Staten en China, een internationaal actiever mondiaal Zuiden en een protectionistische tendens hadden en hebben invloed op het internationale systeem en de mondiale handel. Daarmee staat ook het thema voedselzekerheid in Europa weer op de agenda. De mondiale voedselzekerheid vraagt onverminderd aandacht, mede in relatie tot de klimaatproblematiek, de groeiende wereldbevolking en migratie,” aldus de ministers.

Great Reset-doelen

Beperking van klimaatverandering en het stoppen van de teruggang in biodiversiteit zijn volgens het tweetal zeer urgent.

Naast deze uitdagingen en bedreigingen biedt een veranderende wereld ook kansen, zeggen Van der Wal en Adema. “Kansen voor het bedrijfsleven en kennisinstellingen om bij te dragen aan het realiseren van de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s), waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd.”

De SDG’s worden ook wel de Great Reset-doelen genoemd.

Stokpaardje van Schwab

“Het jaar 2030 waarin de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) moeten zijn gehaald komt rap dichterbij,” waarschuwen de ministers. “Dit vraagt om een internationale koers van LNV die zich expliciet richt op duurzaam verdienvermogen, voedselzekerheid, klimaat en biodiversiteit.”

“De komende tijd zullen cruciale keuzes gemaakt moeten worden, waarbij de besluitvorming een gedeelde verantwoordelijkheid is van het nieuwe kabinet en stakeholders.”

‘Stakeholders’ is ook een bekend stokpaardje van Klaus Schwab. Toeval?

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kiekendief
Kiekendief
1 maand geleden

Ze doen hun best maar , lukt ze niet !

charlie
charlie
1 maand geleden

met andere woorden in 2030 moet de samenzwering zijn uit gevoerd

Riawoord
Riawoord
1 maand geleden

Alles groeit. Gaan hun neuzen ook vooruit???

Rochel
Rochel
1 maand geleden

Dit zijn twee SLOPERS van de boeren en Nederland. Pak ze aub op en laat ze van de radar verdwijnen please !!

Back to top button
165
0
We lezen graag je reactie!x