Archeologie

Ouder dan de piramides en net zo mysterieus als Stonehenge. Deze Israëlische steenkring is onverklaarbaar

Help door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Rujm al-Hiri is een megalitisch monument in het hart van de Golanhoogten. Er komen maar heel weinig toeristen en de mensen die de steenkring bezoeken staan vaak voor een raadsel, omdat je vanaf de grond alleen maar een berg stenen kunt zien.

Onlangs werd het monument gefilmd met behulp van een drone. Vanaf een hoogte van 20 meter vormt de stapel grijze stenen opeens een perfecte cirkel.

De steencirkel past in hetzelfde rijtje als Stonehenge in Engeland, de piramides in Egypte, de Nazcalijnen in Peru en zelfs de enorme standbeelden op Paaseiland.

Reuzen

De vraag is dan ook hoe het komt dat zo’n fascinerende plek zo ontoegankelijk is en amper bekend is bij toeristen.

De Israëliërs noemen de plek Gilgal Refaim (het Wiel der Reuzen). Volgens de Tenach was het oervolk van Bashan (moderne Golan) een ras van reuzen. Zij werden Refaïeten genoemd.

“De rest van Gilead en heel Basan, het rijk van Og, het hele gebied van Argob, heb ik aan de helft van de stam Manasse toegewezen (heel Basan wordt ook wel het land van de Refaïeten genoemd).” Deuteronomium 3:13

50.000 ton

In de jaren tachtig en negentig werden er opgravingen verricht. In een graftombe werden onder meer gouden juwelen ontdekt, maar het mysterie van de stenen werd niet opgelost.

Geschat wordt dat er voor zo’n 50.000 ton aan basaltblokken op de plek ligt en dat er honderdduizenden tot een miljoen werkdagen voor nodig moeten zijn geweest om het bouwwerk te voltooien.

Rujm al-Hiri bestaat uit vijf drie meter hoge cirkels die een centrale structuur omringen die ongeveer vijf meter hoog is.

Perfect

De buitenste cirkel heeft een doorsnee van 150 meter en de vorm is perfect. De binnenste cirkels zijn 80 en 110 meter in doorsnee.

In de buitenste cirkel bevinden zich twee openingen. Als je op de langste dag van het jaar (21 juni) in het centrum van de steenkring staat, zie je de zon opkomen in het midden van de noordoostelijke opening.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: Shii Wikimedia Commons

[Haaretz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Stone Henge is Fake…

droogtrommel
droogtrommel
5 jaren geleden

Waarom mag Israël daar opgravingen doen, dat is toch bezet Syrisch gebied?

Richard
Richard
5 jaren geleden

Een munitievoorraad van pre- historische Palestijnen.

Radio
Radio
5 jaren geleden

Deze Israëlische steenkring is onverklaarbaar

Syrische steenkring zul je bedoelen, de Golanhoogte is Syrisch gebied.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x