Buitenland

Wereldbank tegen Wit-Rusland: Ga in lockdown en ontvang $940 miljoen

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Wereldbank heeft Wit-Rusland in juni een lening van 940 miljoen dollar aangeboden, op voorwaarde dat het land in lockdown zou gaan en dus zijn economie zou verwoesten. De Wereldbank wilde dat president Loekasjenko net als Italië het land zou afgrendelen.

De president, ook wel de laatste ‘dictator’ van Europa genoemd, sloeg het aanbod af, schrijft website The Gateway Pundit. Sterker nog: hij trad naar buiten met de details. Je kunt je afvragen hoe vaak minder welvarende landen zoiets overkomt. Je kunt je ook afvragen of de Wereldbank andere landen van dit soort coronaleningen heeft aangeboden.

Amper een maand nadat Loekasjenko het aanbod had afgeslagen, werd het opeens erg onrustig in zijn land. Al sinds juli gaan Wit-Russen de straat op om te demonstreren tegen de president. Volgens Loekasjenko zijn buitenlandse onruststokers, waaronder ook Nederlanders, verantwoordelijk voor de demonstraties in de Wit-Russische straten.

De agressie tegen ons land is begonnen

“Ga niet de straat op. Je moet begrijpen dat jij en je kinderen gebruikt worden als kanonnenvoer. Er zijn al mensen gekomen uit Polen, Nederland, Oekraïne, Rusland. De agressie tegen ons land is al begonnen,” zei hij vorige week vrijdag.

De president is strijdlustig en niet van plan om op te geven. Premier Rutte drong woensdag aan op ‘doortastend en eensgezind Europees optreden’. Hij zei dat de EU werkt aan gerichte sancties en dat ‘een dialoog moet leiden tot een oplossing die recht doet aan de stem van het volk’.

En nu komt het: “De boodschap naar het regime is helder: geweld is onacceptabel,” zei Rutte. Rusland zei dan weer dat de bemoeienis van andere landen met de gebeurtenissen in Wit-Rusland ‘onacceptabel’ is.

[The Gateway Pundit]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
MdeFilosoof
MdeFilosoof
2 jaren geleden

Hans van Baalen de volgevreten corrupte VVD generaal weer bezig om vuurtje te stoken. Wat zijn die gasten toch walgelijk. Naar andere wijzen dat het dictators, maar ondertussen je eigen volk opsluiten, martelen met mondkapjes en al wat niet meer, demonstraties verbieden, onder valse voorwendsels de ME inzetten. Met Premiers als Rutte (& co) heb je geen buitenlandse vijanden nodig. Hij zit er zelf trouwens ook al meer dan 10 jaar, de door gesnoven machtswellustige narcist.

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Kunstmest genoeg in Wit Rusland (en ook in Nederland).

Ze kunnen snel een guerrilla oorlog beginnen. Dat is de nachtmerrie van de bestaande macht.

Lab
Lab
2 jaren geleden

Wie vind je terug als partner van de Wereldbank ? Bill Gates’ Gavi – Global Alliance for Vaccines and Immunization, natuurlijk.
https://www.worldbank.org/en/about/partners

Global Preparedness Monitoring Board
https://www.worldbank.org/en/topic/pandemics

The Global Preparedness Monitoring Board (GPMB) is an independent monitoring and
accountability body co-convened by the World Bank and World Health Organization,
created in response to recommendations by the UN Secretary General’s Global Health Crises Task Force in 2017.

salvar
salvar
2 jaren geleden

poetin mag ingrijpen wij zijn toch al het haasje.
rutte poten af van kamerleden en politie.
natuurlijk wij moeten ons verrot laten slaan door de gestapo he rutte.
let op het geouwehoer begint weer met regeltjes aanscherpen voor supers want besmetting he?
niet gehoord wie wel.
het moet een keer ophouden .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x