Buitenland

Wie runt onze overheid? De lange arm van Big Pharma

Help ons door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorige maand schreef webzine The Intercept over gelekte diplomatieke stukken over een goedkope variant van een kankermedicijn in Colombia. De Amerikaanse senator Orrin Hatch blijkt het land te hebben gewaarschuwd voor repercussies als het goedkope medicijn wordt goedgekeurd.

Het huidige medicijn wordt imatinib (Glivec) genoemd en in Colombia op de markt gebracht door farmareus Novartis. De senator dreigde het Peace Colombia-initiatief, dat een einde kan maken aan tientallen jaren conflict in het Zuid-Amerikaanse land, te dwarsbomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In ruil voor vrede en stabiliteit moeten de Colombianen dus gedwongen dure medicijnen kopen van Novartis. Het patent dat de farmagigant kreeg op het medicijn blijkt bovendien tientallen jaren te zijn gefinancierd met Amerikaans belastinggeld.

Loopjongens

Als bedrijven bereid zijn de vrede en stabiliteit in een heel land in gevaar te brengen om een monopolie op een enkel medicijn te behouden, waartoe zouden ze dan nog meer in staat zijn?

Het moge duidelijk zijn dat de gekozen volksvertegenwoordigers in Washington, Londen, Nederland en de rest van de Europese Unie niet de belangen van het volk behartigen, schrijft geopolitiek onderzoeker en schrijver Tony Cartalucci. Volgens hem zijn zij niet meer dan loopjongens van de grote corporaties.

Hij voegt toe dat de gelekte stukken ook kansen bieden. Andere landen die achter de schermen op een soortgelijke manier onder druk worden gezet kunnen de gelekte documenten gebruiken tegen de farmareuzen.

Onverbiddelijk

Cartalucci roept op de producten die zij maken systematisch en permanent te boycotten en te vervangen. In 2013 probeerde Novartis hetzelfde medicijn in India te patenteren, terwijl het weinig toevoegde.

Het Indiase hooggerechtshof was toen onverbiddelijk tegenover het farmaciebedrijf. Het oordeelde dat het Zwitserse Novartis geen patent krijgt op een nieuwe variant van Glivec. Daarmee was de weg vrij voor Indiase fabrikanten om door te gaan met de productie van kopieën van het middel, die vele malen goedkoper zijn. Miljoenen patiënten zijn gered, zeiden hulporganisaties.

In zo’n 40 landen, waaronder Nederland, heeft Novartis wel een patent voor Glivec. De kopieën mogen hier dus niet verkocht worden. Ons land heeft niet zo’n strenge patentwet als India.

Het is nu de vraag of Colombia bezwijkt onder de druk of het goedkopere kankermedicijn toch goedkeurt. Het land is hoe dan ook verwikkeld in een felle strijd met de grootste medicijnmaker ter wereld.

[New Eastern Outlook]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loki
Loki
7 jaren geleden

Wikipedia;

Imatinib werkt als signaalremmer; het remt de signaaloverdracht binnen kankercellen of blokkeert deze helemaal. Doordat imatinib de plek van ATP inneemt kan er geen fosforylering plaatsvinden, waardoor het bcr/abl eiwit wordt gedeactiveerd. Recent onderzoek heeft laten zien dat het gebruik van imatinib bij CML een overlevingspercentage van 90% laat zien.

Het is dus GEEN geneesmiddel, maar net als statines tegen cholesterol een blokker.

Pietje Bell
Pietje Bell
7 jaren geleden

Nee want ook Big Pharma word geleid door de geheime genootschappen omdat die de gehele wereld leiden.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Ik ben nu 50 en als ik kanker krijg doe ik niks.(ben al te lang een proefkonijn geweest en heeft me bijna het leven gekost/gedachte/besluit is puur voor mijzelf)De straling(wifi enz.) en voor mij de nepzon(tweede zon/kunstmatige satelliet) zorgen voor een kanker epidemie. Het bedekken van de huid wordt/is een noodzakelijk iets. Zoals ik al eerder zei zullen de moslims gewoonten passen in de agenda.(minder werk door robots enz., dus vrouwen weer thuis/bedekte kleding voor de zon) Maar ook zij zullen misbruikt/gemanipuleerd worden. De drie geloven gaan het spel(bijbelverhaallijn/NWO) uitspelen in dit tijdperk. Ooit afgevraagd waarom wij vitamine D tekort hebben? Blokken echte zon. Oorzaak van meeste ziektes: te korten van natuurlijke stoffen/toevoeging chemische stoffen.

captain gorgeous
captain gorgeous
7 jaren geleden

We zitten er net zo goed tot onze nek in. De argitect van de EU en eerste president van de Europese commissie, Walter Hallstein was in de tweede wereldoorlog een fanatiek nazi als jurist die nauw samen met/voor het IG Farben farmaceutisch chemie kartel werkte tot nog ver na de tweede wereldoorlog. IG Farben is hoofdverantwoordelijk voor auschwitz en groot financier van Hitler.
Ondertussen hebben ze de EU onder hun vleugels genomen.
Iemand een idee hoe het staat met de overname van Monsanto door Bayer? Het grootste bedrijf binnen dit kartel.

Namaste

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x