BuitenlandCorona

Ziekenhuizen weigeren coronasterfte openbaar te maken: ‘We mogen niet van de overheid’

Help mee door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert vroeg 68 ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel of ze hun coronasterfte openbaar wilden maken. Hij kreeg vele bezorgde e-mails, sms’jes en telefoontjes. “Wat ben je van plan?” 59 ziekenhuizen weigerden en ook de koepel adviseerde tegen. Ziekenhuizen lijken bang voor transparantie, aldus Bossaert. “Die zwijgzaamheid is niet meer van deze tijd.”

De journalist kreeg allerlei verschillende reacties: ‘We mogen niet van de overheid’, ‘We vinden dit geen goed idee’, ‘Die informatie ligt te gevoelig voor de nabestaanden’. Wat hebben de ziekenhuizen te verbergen? Bossaert kan zich niet aan de indruk onttrekken dat de overheid onder één hoedje speelt met de ziekenhuizen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Een sector die gefinancierd wordt met zoveel belastinggeld kan het niet maken om aan diezelfde belastingbetaler geen verantwoording af te leggen over haar beleid,” stelt hij.

Sterftecijfer naar beneden bijgesteld

Het RIVM heeft het sterftecijfer van corona afgelopen maand stilletjes naar beneden bijgesteld na vragen van NRC. Eerst was dat volgens de RIVM-website 1,3 procent, daarna werd het tussen 1 en 1,3 procent. Afhankelijk van het aantal coronabesmettingen kan het verschil in schatting van 0,3 procent minstens duizenden sterfgevallen schelen.

Het gaat om de zogeheten IFR (infection fatality rate), een schatting van het percentage van de besmette patiënten dat overlijdt aan Covid-19. Professor John Ioannidis van de Stanford-universiteit komt overigens uit op een IFR van 0,23 procent.

[HLN]

5 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

71 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ster
ster
3 jaren geleden

In NL kan je een WOB verzoek indienen.

Christien
Christien
3 jaren geleden

Laten wij als Nederland als eerste openheid geven over de werkelijke corona doden. Als er een schaap over de dam is volgen er meer.

Iedereen weet dat de cijfers niet kloppen. Dat is een algemeen weten.
Je hoeft daar alleen maar serieus voor om je heen te kijken en te tellen. Ik heb dat al gedaan en ben verbaasd dat ik goed moet zoeken naar een ziek persoon.
De eerste stap naar herstel is eerlijk zijn naar jezelf en anderen.

Arnie
Arnie
3 jaren geleden

Als de ziekenhuizen de waarheid gaan vertellen, gaan de nabestaanden vragen stellen, is mijn oma of opa wel overleden aan corona…

Ikke
Ikke
3 jaren geleden

Meeste ziekenhuisen zitten der dik in verweven de Expiriment hoax voor de poen al vanaf Maart 2020

Back to top button
71
0
We lezen graag je reactie!x