Homepagina » Buitenland » Zo stopte China het coronavirus in december in de doofpot
coronavirus

Zo stopte China het coronavirus in december in de doofpot

Chinese laboratoria stuitten in december vorig jaar op een zeer besmettelijk coronavirus, maar kregen de opdracht het onderzoek te staken, monsters te vernietigen en de media in het duister te houden. Dat heeft een Chinees nieuwsmedium onthuld.

Een gezondheidsfunctionaris uit Wuhan, het epicentrum van de uitbraak, heeft opdracht gegeven tot vernietiging van de monsters.

Pas ruim drie weken later erkende China dat het virus van mens op mens overdraagbaar was.

Verwijderen

Vlak nadat Caixin Global, een gerespecteerd onafhankelijk medium, hierover publiceerde, is geprobeerd het artikel van het Chinese internet te verwijderen.

Caixin meldt dat uit de monsters was gebleken dat er opvallende gelijkenissen waren tussen het nieuwe virus en het Sars-coronavirus, waar in 2002-2003 bijna 800 mensen aan stierven.

Slechts een klein groepje medici en partijfunctionarissen kreeg deze informatie.

Niet geïnformeerd

De labresultaten bereikten uiteindelijk ook Peking, waarna de Chinese nationale gezondheidscommissie de laboratoria opdracht gaf om geen informatie naar buiten te brengen en de monsters over te dragen of te vernietigen.

Toen een team van het Chinese centrum voor ziektecontrole en -preventie op 8 januari aankwam in Wuhan, werd het niet geïnformeerd dat patiënten medische personeel hadden besmet.

Lockdown

Pas op 20 januari zei longspecialist Zhong Nanshan, die de strijd tegen Sars leidde, in een interview dat het virus zich verspreidde onder mensen.

Wuhan, een stad met 11 miljoen inwoners, ging op 23 januari in lockdown, ongeveer een hele maand nadat het virus was ontdekt.

[The Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Als het in de Time,s staat dan moet je het zeker geloven !

  China en Iran wijzen weer naar Israel en de V.S , bij zo,n situatie moet je je afvragen wie heeft er het meeste voordeel bij .

  MH17 was ook een ongelukje , en de onderste staan zou boven komen ondertussen weten we wel beter .

  Net op het moment dat het hele Clobalistische systeem in elkaar dreigt te donderen en al hun leiders met de rug tegen de muur staan , komt China de helpende hand bieden , iedereen zit ondertussen weer stevig in het zadel , want als de economie klapt dan ligt het aan het virus mooi verhaal !!

  Oh ja laten we gelijk verplicht vaccineren en het afschaffen van het contante geld weer aan de orde stellen , stond al heel lang op het programma en het mooie is die domme burgers vragen er nu zelf om , wat een grap !!!

  23 likes
  • Rob schreef:

   @Willem, de zogenaamde probleem – reactie- oplossing strategie. Zelf het probleem creëren, wachten tot het volk als reactie om een oplossing vraagt die dan allang klaar ligt om toegepast te worden. Maar volgens andere berichten stort nu alles in. Het financiële systeem, de beurzen, de economie etc. Er wordt daarbij ook zo hier en daar gezegd dat dat systeem (macht) nooit meer terug komt. Terwijl wij vermaakt worden met nieuwsberichten raken de machthebbers, de elite, steeds meer de controle kwijt. Totdat ze een keer volledig de controle kwijt zijn. Dan is er ruimte voor het leven om weer te gedijen. Alles wat we tot nu toe hebben gehad is allemaal gebaseerd op macht, het hele maatschappelijke, economische etc. Dat is vernietigend voor ALLE leven. Wat er nu gaande is wordt ook wel de doodstrijd van de elite genoemd, de laatste pogingen om de controle te houden (terwijl ze dat in wezen al niet meer hebben). Tik tak…..

   6 likes
   • Willem schreef:

    Slimme mensen denken altijd een paar stappen voorruit , maar heb vaak het gevoel dat ze ons wel 5 stappen voorruit zijn Alle mooie verhalen zoals hierboven ten spijt , ik geloof er niet meer in niets is wat het lijkt 9\11 , MH17 , moord op Kennedy begin en einde 2de wereld oorlog de geschiedenis en het heden wordt gedomineerd door verhalen vertellers en niet door de mensen die het van dichtbij hebben mee gemaakt .

    4 likes
   • densie schreef:

    mooi @Rob…
    ja, het is een omvorming naar het Licht…
    dat schijnt voor alle mensen
    het leven is eeuwig…
    nothing but the SUN

    namaste

    0 likes
 • Harry schreef:

  Men heeft alles gedaan om de Euro te redden, maar toen kwam er een vleermuis met een grote snuit en die blies heel het Euroverhaaltje uit.

  16 likes
  • H.J. schreef:

   Let op Harry reken je niet rijk.

   Het Linkse Ruttekartel, heeft 1600 Miljard Euro vanuit de Nederlandse Bedrijfspensioen poten, aan Brussel gedoneerd.
   Als jij in loondienst aan deze pot hebt meebetaald zit je in zelfde schuitje als ik.
   En niet vergeten Nederland is nog steeds Netto betaler aan deze EU.

   Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.
   NEXIT zo snel mogelijk.

   19 likes
   • Willem schreef:

    De meeste mensen denken we stemmen ze straks wel weg !!

    Ze laten nooit een andere partij aan de macht komen , dit spel hebben ze altijd al gespeeld maar kennelijk zagen we het nog niet .

    9 likes
   • Jeff schreef:

    Je vind je tekst; Rutte is het slechtste wat NL is overkomen wel erg mooi zeker? Als ik je nou is vertel, dat het gewoon de volgende is in het verhaal, kap je dan is met die woorden? Buiten het feit, dat het saai is hoor. Rutte is gewoon het verlengstuk van JPB, Kok, Lubbers, van 8, den Uyl en ga zomaar door … dat heet het domino effect.

    9 likes
 • Geen schaap schreef:

  China had vanaf het begin af aan transparant moeten zijn omtrent het virus, de samenstelling ervan, de wijze, de mate en de snelheid van verspreiding en eventuele behandelwijzen.

  Nu is het een wereldprobleem geworden.

  Zoals met alle (griep)virussen zijn de ouderen en mensen met een zwakke gezondheid en conditie de grootste doelgroep.

  En met dat in het achterhoofd houdende, werk aan je conditie, weerstand en immuunsysteem door extra (mulit)vitamines, vitamine C 1000, Vitamine D (uit zonlicht en uit vette vis), propolis, echinacea en voldoende beweging maar ook slaap.

  6 likes
  • Willem schreef:

   Zou het bewust zijn gedaan dat vooral ouderen de klos zijn omdat ze de pensioenpotten hebben opgemaakt en er een huizentekort is voor de “nieuwkomers”? Of denk ik nu heel slecht en zouden de machthebber(d)s dat nooit doen.

   12 likes
  • Louise schreef:

   Geen schaap, ben het helemaal met je eens maar China en transparantie bestaat voorlopig nog niet…..
   Wel blijf ik met de vraag zitten, waarom gaat Europa zo knullig en ongeorganiseerd om met dit drama waardoor er waarschijnlijk meer mensen overlijden dan nodig is…..

   1 likes
   • Nico schreef:

    Er zijn al decennia lang virussen ,epidemieën, pandemieën op deze wereld. Pest, cholera,pokken, SARS, varkensgriep, vogelgriep, mexicaansegriep, Ebola, MERS, Coronavirus, hoeveel moet ik er nog noemen. Dit hoort bij de natuur we kunnen het indammen ,maar niet tegen gaan. Er komen jaarlijks nieuwe onbekende bij. En er gaan mensen aan dood wat natuurlijk heel erg is voor de nabestaanden en hun geliefden. Maar dit is een onderdeel van ons leven. Wees bewust van het feit dat we ook weer dood gaan aan vroeg of laat. Het maakt dan niet uit waaraan je dood gaat. Ongeluk, natuurlijke dood, ouderdom, oorlog, terrorisme, en ga zo maar door. Ik gun een ieder een lang leven maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd .
    Leef bij de dag het kan wel eens je laatste zijn. En nu schijnt de zon op dit moment als ik dit schrijf in mijn tuin. En daar geniet ik nu van.

    2 likes
 • exegese schreef:

  China heeft helemaal niets in de doofpot gestopt. China is gewoon omgegaan met het virus zoals wereldwijd elk land en iedereen omging met een onschuldig griepvirus. Ouderen en de allerzwaksten in de samenleving leggen het loodje, dat is een statistisch gegeven, een vaststaand feit zolang de mensheid leeft. Erg naar voor de personen die dat treft maar niet te voorkomen. Die mensen gaan meestal aan alles wat ze er aan serieuze virussen of bacteriën nog bij krijgen dood, dat ligt niet zo zeer aan het virus maar aan onderliggende problemen die ze al hadden. De zwaar opgeklopte hysterie die ze hier mee in verband brengen heeft een andere oorzaak en doel dan wij überhaupt mogen weten. Dat zijn de feiten en daar moeten wij het mee doen.

  4 likes
 • salvar schreef:

  wuhan , 11 miljoen inwoners en hoeveel waren er ziek?

  3 likes
 • Mr.X schreef:

  Het coronavirus is een nano thechnolovy voor het nieuwe 5G netwerk!

  The idea of using nanoparticles, dr. Webster says, is that the virus behind COVID-19 consists of a structure of a similar scale as his nanoparticles. At that scale, matter is ultra-small, about ten thousand times smaller than the width of a single strand of hair.

  https://www.nanowerk.com/nanotechnology-news2/newsid=54710.php

  Er zijn in Amerika door de FBI chineese spionen gearesteerd die hiermee temaken hebben en ook met de uitbraak in Wuhan China!

  https://m.youtube.com/watch?v=0sTpLGjLk9s

  https://m.youtube.com/watch?v=pgAUwb0zpLg

  Er word achter de schermen keihard gewerkt om de gehele cabal en elite globalisten en satanisten op te pakken! Dit zal over de hele wereld gebeuren vandaar dat er een gehele lockdown is!

  Het duurt nu allemaal niet heel lang meer!
  Sterkte het worden nog een paar zware weken tot zeker nog 2 maanden!

  Mvg,
  Mr. X

  3 likes
  • Willem schreef:

   Ik hoop het maar zoals het er voor ons nu uit ziet krijgen de Globalisten hier in Europa juist meer macht , wij hebben hier in Europa namelijk geen Trump of een andere sterke leider die voor de normale mens op komt die zijn namelijk allemaal al vakkundig uit de weg geruimd .

   0 likes
 • Mr.X schreef:

  Japan heeft het 5G netwerk uitgeschakeld!
  Sindsdien zijn er GEEN nieuwe coronavirus gevallen bijgekomen!

  Mvg,
  Mr. X

  3 likes
 • André schreef:

  even “realistisch” waarschijnlijk een zegen voor ” moeder ” aarde dit hele gebeuren ,we kunnen uiteindelijk geen geld eten en moeten misschien terug naar de aarde (volks tuin)…voor de zekerheid drie gram C meer , die we niet meer in onze voeding hebben. al het goeds gewenst !

  2 likes
 • vladi schreef:

  ik las dat ze tijdens de lockdown de scholen werelwijd gaan installeren met 5G en 6G antennes.
  iets om in de gaten te houden na de lockdown.
  onder het mom van scholen ontsmetten,installaties op de daken knallen.

  hier zal het ook niet meer lang duren.

  fff

  1 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  de jonge

  Aangifte tegen minister De Jonge wegens dood door schuld, fraude en terrorisme

  Pedro Kuit en zijn dochter Jade hebben ...

  >