Homepagina » Wereld » Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen
gebeuren

Er gebeuren overal ter wereld hele bizarre dingen

Er gebeuren allerlei bizarre dingen op aarde. In Argentinië zijn beelden gemaakt van een verbazingwekkende zwerm sprinkhanen. “Ik heb nog nooit zoiets gezien,” zei een lokale overheidsfunctionaris. De insecten doen zich tegoed aan alles wat ze maar te pakken kunnen krijgen en hebben al talloze boerderijen verwoest.

De zwerm is nu op weg richting Brazilië, waar men extreem bezorgd is. Een Braziliaanse nieuwssite meldt dat mensen rekening moeten houden met 40 miljoen insecten per vierkante kilometer. Al deze sprinkhanen eten in één dag net zoveel als 2000 koeien of 350.000 mensen, zei de Argentijnse agronoom Hector Medina tegen Reuters.

Meest opzienbarende gebeurtenis in 50 jaar

Daarnaast is een gigantische stofwolk uit Afrika de Atlantische Oceaan overgewaaid. De stofwolk slokte enkele dagen geleden de Caribische eilanden op en staat op het punt de Verenigde Staten te bereiken.

Experts zeggen dat het de laatste 50 jaar niet zo heftig is geweest. “Dit is de meest opzienbarende gebeurtenis in zijn soort van de afgelopen halve eeuw,” zei Pablo Mendez Lazaro van de Universiteit van Puerto Rico tegen persbureau AP.

Woensdag is het zuiden van Californië bovendien getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter. Inwoners van Californië kregen een noodbericht op hun telefoon waarin stond: “Aardbeving! Ga liggen, zoek dekking, hou je vast. Breng jezelf in veiligheid.” De aardbeving werd gevolgd door een aantal krachtige naschokken. In de afgelopen week zijn er in Californië en Nevada niet minder dan 2267 aardbevingen geregistreerd. Dinsdag was er ook al een zware aardbeving in Mexico, met een kracht van 7,4.

The Big One

Wetenschappers waarschuwen al jaren voor The Big One, een zware beving in dichtbevolkt gebied. Seismologen voorspellen al tientallen jaren dat in het zuidwesten van de VS een keer een krachtige beving zal plaatsvinden op de San Andreas-breuklijn. Die loopt over zo’n 1200 kilometer dwars door Californië en passeert grote steden als San Francisco en Los Angeles.

Schrijver Michael Snyder stelt dat wat we tot nu toe hebben zien gebeuren slechts het topje van de ijsberg is.

[Zero Hedge via End of The American Dream]
5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J.
H.J.
1 jaar geleden

Prachtig toch allemaal de schuld van Corona en Zwarte Piet en Johan Derksen.

Of toch gewoon de wet der natuur.

De Wilde Luizen
De Wilde Luizen
1 jaar geleden

Stel nu, dat vleermuizen het natuurlijk evenwicht van de sprinkhanen in stand zou houden?
Stel nu, dat deze vleermuizen een sprinkhanen plaag sterk zouden kunnen reduceren maar daarvoor de kans niet meer krijgen omdat er overal wieken geplaatst zijn waar hun gestel niet tegen bestand is.
Ik denk dat ik dan mijn windmolenpark heel stel zou verkopen om te voorkomen dat ik gigantische schadeclaims aan mijn broek zou krijgen van de bevolking waarvan de oogsten dus het voedsel in een zucht vernietigd wordt
Ik ben dus ook wel heel erg benieuwd of er een relatie is tussen de oversterfte van de vleermuizen en buitenproportionele insecten plagen,

Peter
Peter
1 jaar geleden

De Noordzee kust waar het vandaag wemelde van miljoenen lieveheersbeestjes…. vragen, vragen , vragen…

Ron
Ron
1 jaar geleden

Wil je weten of dit het nieuwe normaal is neem een kijkje op de youtube Diehold foundation Ice age

x

Check Also

patiënten

Van de covidpatiënten die binnenkomen in deze kliniek is ongeveer 40% volledig ingeënt

In veel landen met een hoge vaccinatiegraad ...

kamervragen

Kamervragen over ‘schokkende’ coronavaccincontracten met Pfizer

Deze week zijn de contracten die Albanië ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x