Binnenland

Pro-Palestijnse betogers krijgen andere behandeling dan ‘wappies’ of boeren: ‘Heet meten met twee maten’

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!

Bij demonstraties op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam en op het Rokin zijn woensdag tientallen betogers aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling en opruiing.

Na de charges van de ME gingen de meeste demonstranten ervandoor. Ze verzamelden zich daarna op het Rembrandtplein, maar daar werd het al snel rustig.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/uwonvrede-2.png
Muisstil

Wat meteen opvalt, is dat de kartelpartijen muisstil zijn, terwijl ze er meestal als de kippen bij zijn om hun gram te halen als het gaat om bijvoorbeeld demonstraties van boeren.

“Niet alleen zij zijn stil, veel van de usual suspects op X zijn muisstil, waar ze toen het nog over de boeren of coronademonstraties ging, continu in verontwaardigde modus verkeerden,” merkt strafrechtadvocaat Boriana Petkova op.

Ook de berichtgeving van de reguliere media is opmerkelijk te noemen. Een kapotte deur van een provinciehuis tijdens een boerenprotest was groot nieuws voor de NOS, maar een compleet verwoeste campus was het vermelden kennelijk niet waard.

Geen vreedzame 16-jarige boerenzonen

Mensen verbazen zich daarnaast over de grote verschillen tussen de aanpak bij de corona- en boerendemonstraties, en de aanpak bij pro-Palestijnse protesten.

De ‘wappies’ werden met grof geweld van het Museumplein geknuppeld en gespoten, en aan stukken gereten door honden. De activisten in Amsterdam mochten ammoniak gebruiken tegen agenten en probeerden de politie zelfs te verjagen.

“Maar ja, geen vreedzame 16-jarige boerenzonen, dus dan mag de politie niet schieten,” reageert historicus en publicist Roelof Bouwman.

Meten met twee maten

Journalisten zagen hoe de politie razendsnel moest vertrekken met een boze menigte achter zich. “Ik snap de aanpak niet helemaal,” zei journalist Lammert de Bruin daarover.

“Heet meten met twee maten,” aldus Telegraaf-columnist Bina Ayar.

Musicoloog Kees Vlaardingerbroek legt uit: “De politie kan in Nederland in dit soort situaties vrijwel niets uitrichten. Politiechefs, burgemeesters, rechters: overal zitten GroenLinksers of D66’ers die zelf (al dan niet openlijk) sympathiseren met gewelddadige Hamas-aanhangers en radicale Antifa’s. Als politieman laat je het dus wel uit je hoofd om je plicht te doen. Zonder ingrijpende politieke koerswijziging zal Nederland moeten leren leven met eindeloos geweld en steeds verder toenemende chaos en anarchie.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 112 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Djennis
Djennis
2 dagen geleden

Onze linkse WEFFERS??? Ze zoeken hun toevlucht in fantasie. Promoten een oorlog die niet gewonnen kan worden tegen een supermacht in Oekraïne en brabbelen waanzinnig over “winbare” nucleaire uitwisselingen. Steunen de slachting in Gaza. Voeren oorlog tegen softdrugs, armoede, terrorisme en ziektekiemen en maken het allemaal nog erger. Iets zoals privatisering van het openbare een garantie was voor het opheffen van alles wat niet winstgeven genoeg was, en de privatisering van zorg en energie en telecommunicatie een garantie voor duurder en slechter, zo is het dienen van andere heren door leiders een funeste ontwikkeling voor een volk….land….
Na de val van contant geld volgt slavernij en dodelijke willekeur door de machthebbers, welkom in Ruttekaagistan wij slopen op bevel van het WEF Nederland.
Blijven lenen, uitgeven, beloven, liegen en stelen. Blijven economisch destructieve wetten en regels uitvaardigen. Migranten blijven betalen om illegaal het land binnen te komen. De windmolens hakken vogels in stukken als hamburgervlees. En hebben een suïcidaal effect op insecten. Ja, de hele “groene energie” agenda van D66 en groen links en haar klimaattsaar en idioot, Timmermans, is slechts een andere zwendel bedoeld om steeds meer controle over het menselijk gedrag uit te oefenen. Zij trekken uw portemonnee leeg en geven helemaal niets om het milieu.
Incompetentie van het “juiste” ras, etniciteit, seksuele geaardheid of geslacht blijven bevorderen. Oppositie of verraad blijven roepen en bij elke gelegenheid tiranniseren.
Terzijde, je moet je afvragen hoeveel van hun fantasie wordt gevoed door cocaïne-ego-snoep of andere drugs. Onze machthebbers zijn Tony Montana tijdens de laatste schietpartij in Scarface – arrogant zich niet bewust van de gevaren die hen bedreigen en schijnbaar zo high als een vlieger. Zelensky die eist dat Rusland afstand doet van al het Historisch Russisch grondgebied dat het ”nu” weer bezet houdt, Biden’s State of the Union tirade, Macron die dreigt Franse troepen naar Oekraïne te sturen, Netanyahu die een Iraans consulaat bombardeert, Von der Leyen, Trudeau, Rutte en een groepje mindere figuren (Kaag, Jetten, Olongren en Klaver)en de waanzin elke keer dat ze hun mond opendoen – dit zijn manifestaties van een verslaafde geest. Uur nul is gekomen!!!

Pieter
Pieter
2 dagen geleden

Wat een verschrikkelijk mens is die Valsema toch.

Sdl
Sdl
2 dagen geleden

Dan wordt het tijd om die groen linksen en d666ers te vervangen op de cruciale plekken in de samenleving zodat het weer normaal wordt.

ijsbeer
ijsbeer
2 dagen geleden

Links regeert Hier die hebben de macht al moeten ze fraude plegen wat er is gebeurd.
Links is duivels en rechts is dom helaas het zal niet veranderen

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x