Emulgatoren die de houdbaarheid van bewerkte voedingsmiddelen verlengen, kunnen een oorzaak zijn van angst en antisociaal gedrag, blijkt uit onderzoek.
Het gaat hierbij om de stoffen carboxymethylcellulose (E466) en polysorbaat 80 (E433).
De additieven veroorzaken een ontsteking in de darmen die van invloed is op de hersenen, en die kan leiden tot gedragsproblemen, aldus wetenschappers van de Georgia State University.
Aannemelijk
Proefdieren die werden blootgesteld aan emulgatoren presteerden minder goed op eenvoudige vaardigheidstests en waren bovendien angstiger.
Het is moeilijk om met zekerheid te zeggen of de effecten bij muizen ook bij mensen zullen optreden.
Toch denken de onderzoekers dat het aannemelijk is om emulgatoren in verband te brengen met angst en antisociaal gedrag.
Alle
Ontstekingen leiden ook tot andere aandoeningen, waaronder artritis, diabetes en hartziektes.
Alle ontstekingsziekten kunnen te maken hebben met het gebruik van emulgatoren.
De wetenschappers adviseren om geen voedsel te eten met conserveermiddelen.
Darmkanker
Eerder werden bovengenoemde E-nummers al in verband gebracht met darmkanker.
Het onderzoek is gepubliceerd in vakblad Scientific Reports.
Schokkend: honderden Ierse meisjes hadden medische hulp nodig na HPV-vaccin. Spannen de overheid en media samen?
Piloot die gekaapte vliegtuigen 9/11 heeft bestuurd: “Officiële Amerikaanse verhaal is één grote leugen”
Zie jij het Licht al? – Channeling 30-12-2021
2 jongens dood in bed gevonden na tweede Pfizer-prik
Duits lab test op DNA-verontreiniging coronaprik, limiet tot 354 keer overschreden: ‘Zorgwekkend’
Fleur Agema legt VVD-Kamerlid op de grill: ‘Wat een ongelofelijk zwak verhaal’
Chemotherapie overbodig? Deze verrassende plant werkt net zo goed tegen eierstokkanker, of zelfs beter
Nieuwe kernreactor in Alaska en de ondergrondse piramide
Britse ex-premier doet opmerkelijk boekje open: ‘Ik ben eruit gewerkt door de Deep State’