Buitenland

“Iraans-Russische samenwerking maakt Amerikaanse neoconservatieven bang”

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dinsdag heeft de Russische luchtmacht voor het eerst vanuit Iran luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van Islamitische Staat (IS) in Syrië. De luchtaanvallen werden uitgevoerd vanaf een vliegbasis bij de Iraanse stad Hamadan.

Iran bevestigde de samenwerking met de Russen. “De Iraans-Russische samenwerking in de strijd tegen het terrorisme is een strategische en we delen onze faciliteiten,” aldus het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad van Iran.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Vorige week maakte het Russische ministerie van Defensie bekend dat militaire posities van IS bij Raqqa waren aangevallen. Volgens Moskou werden toen onder andere een grote wapenopslagplaats, een trainingscentrum en een fabriek vernietigd. Deze laatste werd gebruikt om chemische wapens te maken. “De terroristen leden zware verliezen,” aldus Rusland. “Een groot aantal militairen werd gedood.”

Direct gevolg

Analist Mark Sleboda prijst de samenwerking tussen beide landen. “De Amerikaanse neoconservatieven zijn bang geworden en beginnen te schuimbekken,” zei hij.

De samenwerking is volgens hem een direct gevolg van het Amerikaanse en Saoedische beleid in de regio, dat puur gericht is op regimeverandering. “Eerst in Irak, toen in Libië en nu in Syrië en Jemen,” zei hij.

Stabiliteit herstellen

De samenwerking zal volgens Sleboda de stabiliteit in het Midden-Oosten herstellen, nadat de VS er chaos had gecreëerd. Hij voegde toe dat de Russische luchtcampagne tegen IS-terroristen tot nu toe veel ‘effectiever’ en ‘intensiever’ is dan de Amerikaanse.

“Rusland houdt zich aan de resoluties van de VN-Veiligheidsraad, terwijl de VS op illegale wijze terroristen traint en bewapent met Amerikaans belastinggeld en een soevereine staat aanvalt door middel van een proxy-oorlog,” zei hij.

In onderstaand filmpje ziet je Russische Tu-22’s en Tu-95’s in actie boven Syrie:

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
7 jaren geleden

als, als dit uit de hand gaat lopen zal het waarschijnlijk zeer snel, onverwacht en explosief zijn want Uranes staat in teken Ram. Als..

trackback
Eindtijdsignalen en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
math
math
7 jaren geleden

/Europa is het grootste en vruchtbaarste continent op aarde. Mega grondstoffen en 60% van het totale zoetwater onder beheer en controle. Er staan ongeveer 250 kerncentrales in Europa, bij een eventuele kernoorlog zal de “Elite” hun eigen huis in brand steken. En de gehele zal wereld zal nucleair vergiftigd worden. Niemand weet precies de halverderingswaarde van Nucleaire straling. De een zegt 1000 jaar en de ander zegt miljoenen jaren. Ze hebben letterlijk het doosje van Pandora geopend en krijgen het dekseltje er niet meer erop . Een antie-tank raket op een kerncentale en je heb de popppen aan het dansen. En de placebo jodiumtabletten helpen dan ook niet meer. En zo als Frand Halsema zong;”Vluchten kan nket meer”.
En als U me niet gelooft, dan kunt U zich de informeren vragen stellen aan Dhr. Dietrich Samson van de P.v.d.a. die is namelijk een afgestudeerde atoomfysicus en die legt U dat haarfijn uit, En ik heb tijdens een vakantie op een Grieks eiland (1998) een gesprek gehad met een Griekse “bekeerde”atoomfysicus,die zijn studie in Duitsland heeft gehad.. Die heeft mij dat uitgelegd. En hoe de clan- dynastie werkt op z’n eiland.

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Alle oorlogen zijn krankzinnig.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x