Buitenland

“Iraans-Russische samenwerking maakt Amerikaanse neoconservatieven bang”

Help door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dinsdag heeft de Russische luchtmacht voor het eerst vanuit Iran luchtaanvallen uitgevoerd op doelwitten van Islamitische Staat (IS) in Syrië. De luchtaanvallen werden uitgevoerd vanaf een vliegbasis bij de Iraanse stad Hamadan.

Iran bevestigde de samenwerking met de Russen. “De Iraans-Russische samenwerking in de strijd tegen het terrorisme is een strategische en we delen onze faciliteiten,” aldus het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad van Iran.

Vorige week maakte het Russische ministerie van Defensie bekend dat militaire posities van IS bij Raqqa waren aangevallen. Volgens Moskou werden toen onder andere een grote wapenopslagplaats, een trainingscentrum en een fabriek vernietigd. Deze laatste werd gebruikt om chemische wapens te maken. “De terroristen leden zware verliezen,” aldus Rusland. “Een groot aantal militairen werd gedood.”

Direct gevolg

Analist Mark Sleboda prijst de samenwerking tussen beide landen. “De Amerikaanse neoconservatieven zijn bang geworden en beginnen te schuimbekken,” zei hij.

De samenwerking is volgens hem een direct gevolg van het Amerikaanse en Saoedische beleid in de regio, dat puur gericht is op regimeverandering. “Eerst in Irak, toen in Libië en nu in Syrië en Jemen,” zei hij.

Stabiliteit herstellen

De samenwerking zal volgens Sleboda de stabiliteit in het Midden-Oosten herstellen, nadat de VS er chaos had gecreëerd. Hij voegde toe dat de Russische luchtcampagne tegen IS-terroristen tot nu toe veel ‘effectiever’ en ‘intensiever’ is dan de Amerikaanse.

“Rusland houdt zich aan de resoluties van de VN-Veiligheidsraad, terwijl de VS op illegale wijze terroristen traint en bewapent met Amerikaans belastinggeld en een soevereine staat aanvalt door middel van een proxy-oorlog,” zei hij.

In onderstaand filmpje ziet je Russische Tu-22’s en Tu-95’s in actie boven Syrie:

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
5 jaren geleden

als, als dit uit de hand gaat lopen zal het waarschijnlijk zeer snel, onverwacht en explosief zijn want Uranes staat in teken Ram. Als..

trackback
Eindtijdsignalen en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
math
math
5 jaren geleden

/Europa is het grootste en vruchtbaarste continent op aarde. Mega grondstoffen en 60% van het totale zoetwater onder beheer en controle. Er staan ongeveer 250 kerncentrales in Europa, bij een eventuele kernoorlog zal de “Elite” hun eigen huis in brand steken. En de gehele zal wereld zal nucleair vergiftigd worden. Niemand weet precies de halverderingswaarde van Nucleaire straling. De een zegt 1000 jaar en de ander zegt miljoenen jaren. Ze hebben letterlijk het doosje van Pandora geopend en krijgen het dekseltje er niet meer erop . Een antie-tank raket op een kerncentale en je heb de popppen aan het dansen. En de placebo jodiumtabletten helpen dan ook niet meer. En zo als Frand Halsema zong;”Vluchten kan nket meer”.
En als U me niet gelooft, dan kunt U zich de informeren vragen stellen aan Dhr. Dietrich Samson van de P.v.d.a. die is namelijk een afgestudeerde atoomfysicus en die legt U dat haarfijn uit, En ik heb tijdens een vakantie op een Grieks eiland (1998) een gesprek gehad met een Griekse “bekeerde”atoomfysicus,die zijn studie in Duitsland heeft gehad.. Die heeft mij dat uitgelegd. En hoe de clan- dynastie werkt op z’n eiland.

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Alle oorlogen zijn krankzinnig.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x