Onderzoeksjournalist Joanna Blythman ging undercover in de voedselindustrie. Volgens haar weten we werkelijk niets over ons voedsel.
Blythman vroeg zich af wat er met brood, vlees, fruit en groente gebeurt voor het in de supermarkt komt te liggen. Ze ontdekte dat vrijwel alles wat je daar koopt, zelfs de producten die op het eerste gezicht gezond lijken, chemisch bewerkt zijn.
Fabrikanten bedenken steeds weer nieuwe formules om voedsel beter te laten smaken en er aantrekkelijker uit te laten zien. Kant-en-klare fruitsalades worden in een oplossing gedrenkt die het verkleuren van het fruit voorkomt, zodat het er verser uitziet. De sla wordt acht uur lang in water met chloor geweekt zodat alle bacteriën dood zijn.
De gemiddelde consument heeft volgens Blythman geen idee wat hij eet. Fabrikanten zijn niet open over de bewerkingsprocessen die veelal niet op het etiket staan vermeld. Ze verschuilen zich bovendien achter patenten en bedrijfsgeheimen, aldus Blythman.
[360]
De verschillende fasen van het proces richting lichtlichaam
Wist je dat zij Young Global Leaders van het World Economic Forum waren?
Chinese stad Wuhan gehuld in mysterieuze mist
Burgemeester Londen doet alsof hij zich laat vaccineren: ‘Ze denken dat we dom zijn’
Hoe een voormalige verspreider van nazi-propaganda bepaalt wat u denkt
Eva Vlaardingerbroek haalt hard uit naar Barbara Baarsma: ‘We moeten deze communisten à la minute cancelen’
Kijken: Neil deGrasse Tyson legt tijdloosheid van lichtdeeltjes uit
De gruwel achter gummibeertjes: Durf jij nog te snoepen na het bekijken van dit filmpje?
Kans op overlijden aan vaccinatie 6 tot 42 keer zo groot: ‘Stop herhaalprik nu’