De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.
Kan meditatie veroudering vertragen?
Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?
Zwitserse bankiers schrappen vakantieplannen uit angst voor arrestatie
Schoolkinderen zitten de hele dag in een magnetron. Nieuwe film waarschuwt voor gevaren van straling mobieltjes
De kracht van gedachten: door te denken aan beweging worden je spieren sterker
Nooit eerder kregen zoveel mensen een hartstilstand, tweede recordjaar op rij
Belgische boeren komen in actie: ‘Nu slaan we terug en gaan we hard slaan’
Een portret van UFO-journalist Jaime Maussan (video)
Het ministerie van Vrede