Binnenland

Aanklacht tegen Nederlandse regering bij Internationaal Strafhof, samenwerking met Reiner Fuellmich

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 bereidt een aanklacht voor tegen de Nederlandse regering bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Dat laat de commissie weten via haar nieuwsbrief en op social media.

De aanklacht betreft foltering en misdaden tegen de menselijkheid in vereniging gepleegd. De aanklacht wordt ingediend tegen ieder afzonderlijk lid van het demissionaire kabinet. Als het nieuwe kabinet het huidige beleid voortzet, zal ook tegen iedere bewindspersoon van het nieuwe kabinet een aanklacht worden ingediend.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Tweede Neurenberg-tribunaal

Door het Strafhof is inmiddels een zaaknummer en een investigator toegewezen. De commissie heeft sinds oktober vorig jaar veel deskundigen gehoord en een uitgebreid archief opgebouwd, dat zal dienen als bewijslast.

Ook werkt BPOC 2020 samen met advocaat Reiner Fuellmich bij de groepszaak, die inmiddels het Tweede Neurenberg-tribunaal wordt genoemd. Fuellmich richtte een Duitse buitenparlementaire onderzoekscommissie op.

Apart aanklagen

BPOC 2020 wilde de Nederlandse regering ook apart aanklagen bij het Strafhof om te voorkomen dat het kabinet zich middels het niet erkennen van het tribunaal onttrekt aan vervolging.

Het Internationaal Strafhof is een permanent hof voor het vervolgen van personen die verdacht worden van genocide, misdaden tegen de menselijkheid of oorlogsmisdaden, zoals deze zijn omschreven in het Statuut van Rome.

4.7 246 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
MdeFilosoof
MdeFilosoof
3 jaren geleden

De Eeuwige helpt diegene die zichzelf zal helpen. Zo pak je het kwaad aan. Want het kwaad zal zegevieren alleen dan wanneer goede mensen hun mond houden. Fantastische vlijt en uitmuntende inspanning voor gerechtigheid.

Charles
Charles
3 jaren geleden

Eindelijk! Zal er gerechtigheid komen?!

johan
johan
3 jaren geleden

Fantastisch, ik heb vertrouwen in deze rechtschapen mensen die de kennis en mogelijkheden hebben om voor de burgerij op te komen.
Dank je Reiner Fuellmich en overige deskundigen.

Reliable Liar
Reliable Liar
3 jaren geleden

Zal helaas op niets uitlopen.
Rutte heeft n.l. van alle zaken die hem ten laste worden gelegd, geen actieve herinnering.

Back to top button
163
0
We lezen graag je reactie!x