Homepagina » Financieel » Belgische econoom wil iedereen een basisinkomen geven
Econoom wil elke Belg een basisinkomen geven

Belgische econoom wil iedereen een basisinkomen geven

De Belgische econoom Philippe Defeyt, voormalig voorzitter van de groene partij Ecolo, heeft een nieuw plan voor een basisinkomen gelanceerd. Hij wil iedere Belg maandelijks 600 euro schenken, zonder daarvoor de bestaande uitkeringen te schrappen.

Wie werkloos of ziek wordt of met pensioen gaat, doet dat niet vrijwillig, redeneert hij. En dus moeten zij volgens Defeyt ook enige bescherming krijgen. In de meeste andere voorstellen wordt gekozen voor een hoger bedrag, maar worden alle uitkeringen geschrapt.

“In mijn voorstel krijgen de mensen een lager bedrag, maar zijn ze beter beschermd,” legt de econoom uit. Jongeren onder de 18 wil hij ook een basisinkomen geven van 300 euro. En wie klaar is met school krijgt een aanmoedigingspremie van 250 euro om een baan te zoeken.

Waardevol
Econoom wil elke Belg een basisinkomen geven

Philippe Defeyt (EdA)

Door het basisinkomen kunnen mensen ook bezig zijn met dingen die niet onmiddellijk geld opleveren, maar die wel waardevol zijn voor de maatschappij, aldus Defeyt.

Overal in de wereld wordt over het basisinkomen gediscussieerd. In Finland wordt volgend jaar een proefproject gestart, in Canada liggen plannen klaar en in Kenia wordt binnenkort ook begonnen met een experiment.

Om het basisinkomen te financieren gebruikt de econoom het bestaande budget voor de sociale zekerheid en daar komt ook nog een deel aan fiscale winsten bij.

Bureaucratie afschaffen

Werklozen hebben nu niet de kans iets bij te verdienen naast hun uitkering. Bij een basisinkomen kan bijklussen wel. Daarnaast zal de vraag naar werk de komende jaren als gevolg van de robotisering alleen maar dalen.

Alexander de Roo, voorzitter van de Vereniging Basisinkomen Nederland, vindt het een mooi instapmodel. “Het voordeel van een lager basisinkomen is dat het makkelijker valt te financieren,” zegt hij. “Het nadeel is dat je met een bedrag van 600 euro nog steeds uitkeringen nodig hebt. In Nederland pleiten we voor een basisinkomen van 1100 euro, zodat je de hele bureaucratie kunt afschaffen.”

[DeMorgen]


Vond je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

59 reacties

 1. Pas op mensen, dit is de eerste grote stap naar een socialistische wereldstaat genaamd de New World Order. Het klinkt allemaal geweldig maar zoals altijd zit ook hier een grote vieze vette adder onder het gras.

  17 likes
  • Wat nou NWO. Vergeet niet dat binnenkort alle cabal wereldwijd met hun ontelbare trouwe vetbetaalde handlangers opgepakt zijn. Dan hebben we niets meer te vrezen.

   12 likes
  • Grotendeels is werkend Nederland NU volledig afhankelijk van de grote coöperaties net zoals de overheid dat is. Als ieder mens eenmaal een basisinkomen heeft moet je wel van goede huize komen om dat nog te keren.

   Het arbeidsethos en de manier van welvaart verdelen is hopeloos achterhaalt in deze moderne overproductie economie. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die dat snappen.
   http://www.basicincome.org/

   8 likes
  • Ik ben misschien nog wel gekker dan het beeld wat de mainstream media ons wil schetsen over mensen die in complotten geloven. Ik zeg dat er helemaal niet toegewerkt wordt naar een zogenaamde Nieuwe Wereldorde. Die wereldorde is er al lang en breed en die bestaat al duizenden jaren. En die wereldorde die heeft geen macht. Geen feitelijke macht. Wij hebben zelf de macht, alleen zijn we door al die mind control en cultuur creatie vergeten dat wij zelf feitelijk de macht hebben.

   5 likes
 2. Pietsnot; hoe jij er op komt dat dit een actie van de vrijmetselarij is is mij een raadsel. Die hebben niets meer te vertellen in het Aquarius Tijdperk.

  3 likes
  • @Faith

   Hoi Faith, van jou had ik wel gedacht dat je inmiddels weet hoe de wereld werkt en ik zal je geen lollige naam geven zoals jij wel doet. Ik zal wel hard zijn en nog eens herhalen dat de Geheime genootschappen nog steeds alles bepalen en dat jou illusie over tijdperken NOG NIET zover is. Er moet nog veel gebeuren voordat de Vrijmetselarij buiten stelling komt te staan. We gaan eerst een Zonsverduistering krijgen en pas daarna komen we in jou gedachtewereld. NIET EERDER!!

   3 likes
   • Wat minder geloof hechten aan de msm Pietje, je laat je nog steeds van alles voorliegen.
    De geheime genootschappen staan inmiddels in hun hemd, maar de msm kan elk moment overgenomen worden. Pas als het op tv is geloof je het. En een zonsverduistering doet het natuurlijk altijd goed als angst aanblazer.

    2 likes
    • Als de financieele reset een feit is, is het afgelopen met de cabal, de vrijmetselaars en hoe die geheime genootschappen allemaal heten.
     Het huidige geldstelsel is dan niets meer waard.
     Dat kan a.s. week al als de Britten naar de stembus zijn geweest.
     Dan krijgen we in augustus de Rendlesham files, een UFO disclosure maar dan zijn er nog steeds mensen die denken dat alles bij het oude blijft en geheime genootschappen zoals de vrijmetselaars nog steeds alles bepalen.
     In hun dromen misschien.

     5 likes
     • Veel beloven en weinig geven doe de gek in vreugde leven. En daar ben jij het absolute schoolvoorbeeld van.

      2 likes
     • UFO disclosure, ja natuurlijk, dr. Steven Greer heeft al gewaarschuwd dat de Cabal nog een konijn uit de hoed gaat toveren, het zogeheten Project Bluebeam met een geveinsde invasie van buitenaardsen, die ons komen redden zeker. Het zal de mensen angst geven en de goede buitenaardsen zullen zich zeker niet gaan presenteren op een aarde met zoveel geweld en ook angst voor de goede buitenaardsen. Zolang de mensheid nog dualiteit preveleert, gaan ze echt niet komen en ons ook niet redden, vergeet dat maar!
      Volgende week de film in de bios Independance Day, al een boodschap van de cabal wat nog zal plaatsvinden….

      0 likes
    • @faith,

     Ik laat me niets wijsmaken faith maar wat ik zie als een boodschap van hun weet ik zeker dat het zo is. Ik ga jou laten want half jaar gelden zag je dingen maar nu ben je aardig negatief doorgevlogen in gemanipuleerde sit’s en andere onzin. Wat ik zeg is hard maar ook heel duidelijk.

     2 likes
    • De Maitraya komt dan ook nog??

     0 likes
   • De elite is nog steeds aan zet en voor degene die nog op de roze wolk zitten van de New Age Kerk, zullen erachter komen dat ze zwaar bedonderd zijn.
    New Age komt vanuit het gedachtengoed van de Jezuïten/Levieten, lees de geschriften er maar eens op na. New Age en al die zo oh zo bekende haleluja channelingen, worden gechanneld vanuit het valse licht. Toen de christenen en andere gelovigen uit de kerk traden, kwam The New Age, ook hieruit komt het feminisme voort en al die vrouwonvriendelijke onzin nog meer en heeft tot dusver de westerse samenleving niet veel goeds gebracht, de wereld wordt geregeerd door teveel negatieve mannelijke energie, de balans is weg in de mensheid en slaat compleet door!
    Lees het artikel op de site van http://www.wanttoknow.nl: “waarom ik me geen lichtwerker meer noem”. Toen ben ik weer realist geworden en ben ook getrapt in die valkuil van de channelings van Niddle, Quinesy en al die oplichters!
    Dus wordt wakker, deze planeet stijgt niet meer op naar 5D, jammer voor de zwevers, maar dit is de waarheid en kijk hoe de aarde is uitgebuit, leeggezogen en misbruikt, zolang als de mensheid leeft op aarde en iedereen doet er aan mee.
    De elite schrijft voor en de slaven voeren het werken wel uit, ten koste van mens en planeet.
    We kunnen binnenkort nog heftige gebeurtenissen tegemoet zien, kijk maar wat er in Amerika aan de hand is, grote drills in verband met de Casca Zone, Yellow Stone zijn nu steeds meer aardbevingen, San Andreas, Hooverdam.
    Maak je geen illussies en wordt alsjeblieft wakker en kijk met open ogen om je heen voor hen die willen horen en zien.

    2 likes
   • eerstvolgende zonsverduistering is pas in 2023……

    0 likes
 3. Wat al die wereld verbeteraars vergeten te vermelden is dat je compleet afhankelijk gaat worden van de overheid, meer dan nu. Elke vorm van subsidie en of kwijtschelden gaat dan niet meer op. Maar basisuitkering hebben we al lang en iedereen vergeet dat.

  10 likes
 4. Basisinkomen is leuk zolang cash geld bestaat. Daarna wordt het een hel. Pc/technologie neemt alles over. Internet is nu al gevaarlijk. Men neemt je zo over en het is moeilijk te achterhalen wie dat gedaan heeft. Men verzint weer regels en zo krijg je langzaam alleen nog informatie binnen van diegene die het beheert. En diegene kan dan ook nog zeggen dat hij of zij het niet gedaan heeft. Dus zelfcontrole bij gewone man wordt weggetrokken en controle beheerder/groep heeft dan alle controle. Data bedrijf: globalswitch.com bv.
  Zoals de bijbel zegt: Er komt een tijd waarbij mensen niet meer weten wie wie is en waar die voor staat. Mensen kunnen niet meer handelen/leven zonder het teken(chip). Dus ook geen ruilhandel meer. Dit zorgt dan al voor chaos. vb. in het klein: Een taxi chauffeur wordt nu al volledig onder controle gehouden door continu contact met de centrale. Als ie te lang een persoon helpt of naar de wc gaat moet ie zich verantwoorden. Zo strak zit die planning/controle al. Hierop kun je afgestraft worden. Dit gebeurt dan in het groot/met iedereen. Er is altijd iemand die de “baas” is over jou leven/ook zonder technologie. Hij(valse god)belooft jou een mooi leven/gouden bergen, maar ondertussen vernietigt ie jou als je overbodig wordt. Bepaalt ie of jij kinderen mag krijgen, waar jij mag wonen enz. En met de huidige technologie versnelling gebeurt dat dus snel. Het gebeurt nu al: afvalrace. De natuurlijke orde wordt aan de kant gezet. Wij hebben geen technologie/systeem/thuis invulling nodig om te leven. Technologie kan makkelijk los staan. bv. vrije energie voor betere milieu. Leven zelf moet gescheiden zijn/blijven van technologie. Dat (natuur)recht hebben wij als mens.

  1 likes
  • Haha – wist je dat de natives praten over purification times Elise49?
   Daar zitten we nu eindelijk in.
   Net zoals Christenen hun ”prohecies” hebben en sommige zijn iutgekomen, zo hebben
   de natives die ook, en ook bij hun zijn ze uitgekomen.
   Het enige verschil is dat de natives geen boek nodig hadden en nog steeds geen 1 hebben.

   En Edgar Cayce sprak ook over Golden Ages for Humanity. Ook Edgar Cayce werdt geprezen
   voor zijn werk. Tot op de dag van vandaag.

   De wereld word niet donkerder dan dat het al was. Het wordt alleen ”transparant”, wat eerst
   achter gesloten deuren werdt gedaan komt nu naar voren.

   Eeuwen lang konden ”de heersers” regeren in geheim. Nu is dat bijna onmogelijk geworden.
   Zonder ”secrecy” NO Ruling. It’s almost GAME OVER! (voor de overheid)

   3 likes
   • Let op Cheveyo: allemaal gemanipuleerd volgens Pietje Bell.
    Allemaal gemanipuleerde mensen en gemanipuleerde illusies. Alleen zijn illusie’s en bekrompen visie’s zijn real en niet gemanipuleerd.
    Zeer waarschijnlijk omdat het zo lekker verdient, waarom anders? Lekker kortzichtig.

    1 likes
    • @faith,

     Ik las je reacties een jaar gelden en toen dacht ik hmm ok maar als ik je nu lees vind ik je zwaar doorgeschoten. Je kan wel over mij zeggen dat ik alles gemanipuleerd vind wat ik niet erg vind omdat het zo is. Je leeft in een wereld die geheel gemanipuleerd is richting chaos en paniek maar als jezelf nog niet zover bent en je zit zelf in die chaos manipulatie te denken schiet je inderdaad geheel door. Jammer!!

     0 likes
     • Mmm zwaar doorgeschoten nog wel… kun je duiden waar ik gedurende het jaar zwaar doorgeschoten ben? Het enige wat ik doe is de zaken op de voet volgen in 3D en hoger, dus kan het zijn dat je in die zaken doorgeschoten gevallen tegen ben gekomen? Of zijn dat misschien zaken waar jij met je pet niet bij kunt? Maar je hebt gelijk, ik snap jou ook niet, ik vind je nogal beperkte inzichten hebben, soms verbijsterend naief zelfs maar ieder zijn kijk op de zaken.

      1 likes
     • Lees Elise eens, geheel gemanipuleerde teksten richting chaos.
      Met vaak een lieflijk vertouwen gevend laatste zinnetje.
      Waarom je haar niet aanhaalt is ronduit vreemd.

      1 likes
     • Pietje, ik blijf juist doelbewust uit het gemanipuleerde chaos denken, omdat ik weet dat ze er doelbewust een chaos van willen maken, omdat ze je alle kanten op willen laten denken, zodat niemand nog weet hoe het zit.
      En ze denken iedereen te kunnen manipuleren. Dat is niet zo.
      Maar kennelijk ben je dan voor iemand die zich WEL geheel heeft laten manipuleren en zich dus door de chaos mee heeft laat zuigen, waar ze misschien zelfs wel dik voor betaald hebben gekregen, niet meer te volgen. Jammer.
      Toch maar weer op de Telegraafsite rond gaan hangen Pietje en gezellig rtl en sbs kijken? Je komt zo te lezen, ondanks dat je al minstens een jaar hier rondhangt maar niet boven dat niveau uit. Jammer.

      0 likes
     • @faith

      Elise haal ik niet aan omdat die al jaren in het gemanipuleerde geheel zit en denkt. Jij niet, dat ik een jaar geleden met je schreef vond ik je goed en inderdaad niet in het gemanipuleerde geheel. Ik denk dat jullie elkaar meenemen in gedachtes wat steeds gekker word. Ik ga geen voorbeelden noemen want dat moet jezelf maar zien. Als je het ziet ben je er.

      0 likes
  • Wat ben jij paranoia en wat reken jij ze nog een hoop macht toe. Arme Elize.
   Wat naar om zo in het leven te staan. Ze hebben goed vat op je meid. Actie geslaagd bij jou.
   Maar nog even en die draken zitten zelf in een femakamp.

   1 likes
   • Oh ja Faith, kom eens met bewijzen dat de draken straks in die femakampen zitten en kom niet aan met die rotzooi van Ben Fulford of David Wilkerson, allemaal controlled opposite van de elitaire machten, onderzoeken Faith en stop met dat valse New Age gewauwel, een bedenksel van de Jezuiten/Levieten, het zogeheten VALSE LICHT!

    0 likes
    • Dat meen je niet. Moet ik het je nu nog eens allemaal gaan vertellen?
     Helemaal niets opgestoken dus.
     Wat jij hier op een alternatieve site doet mag Joost weten, je hoort duidelijk bij de Telegraaf, Geenstijl, rtl, sbs en nujij thuis. Iemand met zo weinig geestelijke bagage ga ik niet meer mee in duscussie.

     0 likes
     • David Wilcock is notabene een reincarnatie van Edgar Caye, maar volgens jou een controlled opposition van de cabal?
      Sorry en ik zeg dit niet om je te beledigen maar je weet echt niet waar je over praat.

      0 likes
 5. Als we nu in NL eerst eens die 400.000.000.000 Euro’s aan particuliere spaartegoeden gaan uitgeven in NL zijn we al een stap verder. Alleen al de BTW opbrengsten van 80 miljard zijn voldoende om NL volledig uit het slob te halen. Als je het zelf niet gaat uitgeven pakt de overheid het van je af of je krijgt geen rente. In het slechtste geval gaat de bankdirectie er met de buit vandoor. Eigen schuld dikke bult.

  5 likes
 6. Sorry Pietje Bell bedoel ik.

  0 likes
  • @faith

   Kijk faith, de Vrijmetselarij strooit best veel boodschap in de media wat ik denk weinig mensen echt begrijpen. Ze strooien met zonnebloem reclames over hooikoorts en begroeten elkaar via twitter met een foto en een zonnebloem op hun bureau. Je moet gaan inzien dat die zonnebloem de zonsverduistering aanduid. Als je recht in de bloem kijkt zie je een donkere bal met pitten en de zon eromheen. Het is even verder kijken en het begrijpen. Zo word ook de wezel in CERN aangegeven waaruit blijk dat ze de Vrijmetselaars te kennen geven wat er gaat gebeuren. Het klootjesvolk heeft hier totaal geen weten van dus is het hun boodschappenmachine via open MSM. Als je beter gaat opletten ga je het begrijpen!

   Oja, ik heet nu Pietje Bell maar wij kennen elkaar wel van schrijven.

   1 likes
   • Vertel mij wat wat je ziet als je in een zonnebloem kijkt. Mystiek hoor, dat ze dat gebruiken. Beetje studentikoos maar wel grappig. Maar wat willen ze er nu eigenlijk mee zeggen. Kijk ons eens mysterieus doen ofzo? Ik zie de link nl. niet.
    Als je in een trompetnarcis kijkt zie je iets heel anders. Slaat ook nergens op maar om ook maar wat te zeggen wat nergens over gaat.
    Dat CERN is trouwens allang ontmanteld, net als de kernwapens. Het klootjesvolk is beter geinformeerd dan jij merk ik. Of laat ik zeggen ze hebben andere informatie dan jij sinds de alternatieve media zijn intrede heeft gedaan. Moet kunnen.

    http://www.activistpost.com/2016/06/the-stock-market-crash-of-2016-largest-economies.html

    1 likes
    • Maar een ‘zonsverduistering’ gaat het zeker worden voor de zichzelf noemende ‘illuminatie’. Daar hebben we geen mysterieuze zonnebloemen signs voor nodig om dat te voorspellen.
     Gewoon bij de les blijven.

     https://www.youtube.com/watch?v=SEWJF1OJ6mk

     1 likes
     • Dan hebben we nog mensen die hun leven in het teken gezet hebben van de ontwikkelingen naar de New Age, en mensen die helderziende zijn, een nieuw mensenras onder jongeren, een groep mensen met helderziende dromen, mensen die telepatisch zijn, contacten met Hoger Zelven, ET´s om te weten hoe de vlag erbij hangt maarja, daar heeft een overtuigd 3D’er natuurlijk geen weet van.

      1 likes
     • @faith

      Hoi faith, hou eens op met die gemanipuleerde linken!! Jij kijkt naar gemanipuleerde mensen die een filmpje maken over hun gemanipuleerde illusie. Wat er gaat gebeuren staat in de bijbel en het word vormgegeven in schilderijen en info word gegeven in de MSM maar ik denk dat het geheel niet gezien word. Ach dat is toch de kunst van de Vrijmetselarij om da zo te doen.

      1 likes
     • @faith,

      Ik vergeet er nog bij te vermelden dat de illuminatie een groep is die ons begeleid naar die nieuwe tijd. Waarom ben juist jij zo negatief gemanipuleerd daarover? Ik denk dat je een beetje respect moet hebben zodat 12 families 8 miljard mensen naar een nieuwe tijd begeleiden. Ga helder denken en laat je niet manipuleren door andere zodat het een obsessie van je word.

      0 likes
 7. Mijn visie over geld, voorgoed verbannen in dit universum.

  We kunnen het makkelijk zonder geld leven, we doen het al alleen laten we geld voor ons spreken. Terwijl we een mond hebben om te praten. ik weet het zeker dat we alleen dan gaan inzien wat nou echt waardevol is voor ons of het echt daadwerkelijk nodig is en niet alleen dat gewoon omdat het kan zonder voorwaarden poes pas laten we elkaar nu eens gewoon het beste gunnen aan elkaar in plaats van zo aasgier(en) te zijn. maar dan moeten we geld voorgoed achter ons laten voor wat het is geweest.

  2 likes
 8. Een basisinkomen van 1100 euro is beter.

  2 likes
  • @Kalki

   Ze moeten jou 600 looiedetten geven en 500 knikkers.

   0 likes
  • 110.000 euro is nog beter. Kan geen probleem zijn, tover je immers met een druk op de knop uit de computer tevoorschijn. Nee ik verzin dit zelf niet, dit is gewoon wat de aanhangers van het basisinkomen beweren. De giga-inflatie die onstaat is geen probleem want “het basisinkomen beweegt met de inflatie mee”. (proest!)

   0 likes
 9. ”Geld is er om ons te begeleiden…” veel gekker moet je het niet maken. ”Ons te begeleiden”?
  Te begeleiden naar wat? Naar de gallemiezen zeker.
  Want een deugdzame begeleiding is het niet geweest en zo ja, dat is dan in elk geval mislukt anders zaten we niet in een financieele krisis waar we nooit meer uitkomen en stond het financieele systeem niet op ontploffen. En verdienden de grootste onnozelaars geen miljoenen.
  Geld is als ruilmiddel bedoeld. Dat ANDEREN er een enorm EGO ding van hebben gemaakt, waar ze hun eigen denkbeeldige macht aan verleenden, hoe meer je hebt hoe geweldiger je bent, ongeacht hoe je er aan gekomen bent, daar zijn ZE, en niet WE, in de fout gegaan.
  Een geweldig EGO ding is er van geld gemaakt. Een op leugens gebaseerd vals EGO ding.
  Maar geef het klootjesvolk, zoals ze ze in al hun domme hoogmoed ook nog durven noemen, daar niet de schuld van.

  2 likes
 10. Ik vind dit een geweldige actie van de Vrijmetselarij om nog eens te zien hoe dom en stom het volk nu nog is en of men al toe is aan een geldloze wereld.

  Aan de reacties hier te lezen zijn we er nog niet aan toe en speelt ego nog DE rol, dus zijn we nog steeds te stom en te dom voor die nieuwe civilisatie.

  1 likes
 11. en ook hier weten we allemaal hoe het gaat aflopen gebaseerd op een stukje “logica” en dan te bedenken dat niets logisch is, maar ja das logisch he?
  Volgens mij, zijn het WIJ die het tij kunnen keren, omdat we talrijker zijn. Zolang we alleen maar lopen te zedeprediken, veranderd er niets. Wel of geen basisinkomen… er veranderd niets.

  1 likes
 12. Geld als ruilmiddel was in strikte zin bedoeld als uitgestelde tegenprestatie.
  Als tegenprestatie kan ik m’n diensten aanbieden in de vorm van arbeid.
  Door de automatisering komen er steeds minder mogelijkheden om die vorm van tegenprestatie te handhaven.
  De technologie is al zover dat de meeste vormen van arbeid al sneller en goedkoper door een machine verricht kunnen worden dan door mij.
  Die trend zal zich heus voortzetten.
  Dus rijst de vraag; wat heb ik (als gewoon gemiddeld mens) dan nog te bieden.
  Knopjes aan of uit zetten hahaha .

  Het enige waarin de mens altijd beter zal zijn dan machines is (denk ik) waar onze capaciteit tot het hebben van emotie om de hoek komt kijken.

  Het huidige systeem van uitgestelde tegenprestatie (en dus geld) zal dus echt op de schop moeten.

  1 likes
 13. Wij zijn nu zo ver dat we onszelf verder kunnen ontwikkelen als multidimensiole wezens in plaats van een handjevol mensen verrijken. En dat is beslist niet wat de illuminatie voor ogen had Pietje Bell 16.13.
  In tegendeel zelfs. Genoeg over te vinden op internet, als je er in geinteresseerd bent. Als je het aankunt.

  1 likes
  • @Faith,

   Lieve Faith. De illuminatie zijn families die deze wereld in het geheel leiden. Dan zou je moeten denken, huh 12 families waarom zij, naar mijn mening moet je er eens vanuit gaan dat die families niet van hier zijn en dat de creator deze wereld nog steeds leid. Ze gaan niet even 8 miljard mensen op een planeet gooien en een ander daar even een klerezooi van laten maken.
   Zij leiden nog steeds!!!!

   Om een nieuw tijdperk te kunnen laten beginnen die geheel zonder geld gaat worden en meer zul je de wereld kapot moeten laten lopen. Je haalt nooit even 8 miljard mensen bij elkaar om te vragen of ze hun geld af willen geven omdat de wereld geldloos word. Zoals ik al zei is de mens als wezen daar nog te STOM en te DOM voor.

   Daarom leef je in deze wereld maar aan jou reacties te lezen is daar geheel geen begrip voor!! Bij een groter bewustzijn hoor ook een groter begrip wat bij vele nog niet zo is. De wakkere denken wakker te zijn maar zijn de grootste slapers die nog steeds geleid word door EMOTIE en EGO!!

   Ik hoop dat het begrepen word.

   0 likes
   • Lieve Pietje, ze zullen hun geld {ons geld} nooit vrijwillig afgeven, dat snapt iedereen.
    Maar wat denk je wat de crash met hun vermogen zal doen? Wat niet eens op de goudstandaard afgestemd is? Oftewel opgepimpt wc papier?
    En nee, een geldloze samenleving gaat zomaar niet, dat gaat geleidelijk aan.
    We zullen eerst gaan beginnen om onze ego’s niet meer op geld af te stemmen, zodat het al een stuk minder belangrijk zal gaan worden hoeveel je er van hebt.
    Dat is al een hele overwinning. Een hele belangrijke overwinning.

    0 likes
    • Pietje: of de illuminatie nu wel of niet van hier zijn of geleid worden door entiteiten die niet van hier zijn, het duister heeft geen bestaansrecht meer in het nieuwe tijdperk. Kijk om je heen hoe ze op alle fronten bakzeil halen.

     0 likes
     • @faith,

      Lieve Faith, Stop eens met het WIJ en ZIJ denken want er is alleen een WIJ. De geheime genootschappen verdelen ons in groepjes om hun wereld te kunnen doen slagen omdat het al 1000den jaren zo gaat. Zij zijn niet voor niets een geheim genootschap en weten heel goed dat die financiële wereld ten einde komt omdat ze het zelf inplannen. Er is dus geen HUN vermogen wat zij heel goed weten maar ik zeg het nogmaals, JIJ en IK leven in HUN gemaakte poppenkast waarbij de TV als hypnose tool word gebruikt. Je vergeet nog de grootste tool en dat is de PC en het INTERNET omdat ook alternatieve sites beheerd worden door die genootschappen. Ze worden persoonlijk beheerd maar ook door manipulatie in het geheel. Je moet gaan inzien dat je ze nooit zal ontlopen. Als je bewustzijn stijgt zal je die wereld beter gaan inzien en zal je die poppenkast WERKELIJK gaan inzien. Wat ik zie is dat vele het denken in te zien!!

      Je moet naar de BRON of BASIS gaan van iets en niet in de roddel blijven hangen wat de meeste doen!! Ook dit is sturing van die genootschappen omdat wij gestuurd worden door onze eigen EMOTIE!!! De mens van nu leeft nog op ANGST EN EMOTIE en handelt daarin.

      0 likes
 14. Ik vind het basisinkomen het overwegen waard. Het wordt daarmee aantrekkelijk om nuttige dingen te doen die geen geld opleveren. Denk aan vrijwilligerswerk in zorg, cultuur en wetenschap. Immers, momenteel is het zo dat je in de bijstand weliswaar vrijwilligerswerk mag doen met behoud van uitkering, maar je hebt dan nog steeds de sollicitatieplicht om betaald werk te vinden. De overheid vindt geld besparen op uitkeringen kennelijk belangrijker dan nuttig vrijwilligerswerk stimuleren, terwijl ze zelf het woord “participatiemaatschappij” naar voren gebracht heeft. Ze noemt de bijstandswet zelfs: “participatiewet”. Krom, nietwaar?

  Bij het huidige systeem van de bijstand is het zo dat wanneer je een part-time betaalde baan vindt, het daarmee verdiende geld ingehouden wordt op je uitkering: je inkomen blijft gelijk. Deze werkwijze zorgt voor veel bureaucratische en administratieve rompslomp. Ik geloof dat de overheid haar wens tot stimuleren hier even vergeten is. Een basisinkomen zou uitkomst bieden.

  Tegenstanders van een basisinkomen zijn bang dat veel mensen nooit meer zullen werken. Niet alleen getuigt dat standpunt van weinig vertrouwen in de medemens, maar ook: mensen die niet willen werken zijn er nu ook al, what’s new? Die moet je niet dwingen om te werken (een ongemotiveerde kracht is ook niet leuk voor de werkgever). Dus ik verwacht niet ineens een zwart gat waar je papiergeld naar binnen ziet dwarrelen. Het huidige systeem met sollicitatieplicht brengt met zich mee dat de overheid actief coaching, training en begeleiding in het zoeken naar werk oplegt aan iedere bijstandsgerechtigde, of de persoon in kwestie nu wél of niet gemotiveerd is. Dat is goed want bij velen werkt het. Echter, waar iemand in de grond niet gemotiveerd is, is verplichte deelname best zonde van het geld. Met een basisinkomen zouden deze faciliteiten op vrijwillige basis aangeboden kunnen worden en dus juist kosten besparen. Oftewel, geef mensen vrijheid om hun leven zo in te richten hoe het hen goeddunkt.

  Ik zou zeggen: doe 1.100 en niet 600 euro. Een basisinkomen van 600 euro stimuleert weliswaar om bij te verdienen, maar heb je die baan toevallig niet of doe je vrijwilligerswerk, dan kun je niet rondkomen. De meeste mensen hebben die stimulans trouwens helemaal niet nodig.

  Ik zie het basisinkomen niet als een soort communisme, maar meer als een verbeterde vorm van de samenlevingsvoren die we al hebben. Uiteraard, mensen worden afhankelijk van de overheid, maar niet meer dan nu. En daarbij: afhankelijk zijn, is dat erg? Wees blij met zorgtoeslag, werkloosheids- en arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, etc.. Zonder dat zou een groot deel van de Nederlanders honger hebben. Dat brengt me op de hiernavolgende filosofische insteek…

  Ideaal zou zijn: een samenleving zonder geld. Zonder “voor-wat-hoort-wat”, want de meeste mensen hebben uit zichzelf al de prikkel om van nut te zijn en/of om zich niet te vervelen. “Ja maar, dan rijdt iedereen een Porsche, hoe bekostig je dat?” Neen! Ik zei: geldloos, de grondstoffen voor en de fabricage van een auto kosten niets. Bovendien, statussymbolen zoals een sportwagen zullen in een geldloze samenleving niet meer bestaan, aangezien status verleend wordt aan kapitaal en dat is er juist niet. Uiteraard zal een enkeling Porsche blijven rijden, maar dan puur en alleen omdat hij/zij van mooie auto’s houdt, en niet om er iets mee uit te stralen. Men kan in een geldloze samenleving ook geen status ontlenen aan wat men doet: iemand die een gemeente bestuurt is namelijk niet beter dan iemand die het gras maait, maar in onze huidige samenleving heeft een burgemeester wel een hoger salaris, dat is toch onlogisch? Beter voorbeeld: iemand die extreem goed presteert op het voetbalveld van Real Madrid (en een tiental statussymbolen op wielen heeft, je weet wel wie ik bedoel) is net zo goed in zijn werk als iemand die een ziekenhuis extreem goed schoonhoudt, en toch verdient de eerste miljoenen. Ik ben helemaal niet jaloers, maar het is zoiets waarvan ik zeg: “Dat is toch ook raar.” En iemand die niets doet is niet minder dan iemand die aan de lopende band werkt, want iedereen doet wel wat: iemand die ogenschijnlijk niets doet praat misschien veel met mensen die daar behoefte aan hebben, dat is ook iets doen. In een samenleving waarin je geen status ontleent aan geld of wat je doet beoordeel je elkaar niet: iedereen is gelijk. Je hoeft dus ook nergens bij te horen: je hoeft geen idiote roze-rode broek te dragen om aan anderen te laten zien dat je bij een groep mensen hoort (of wilt horen) die zichzelf als succesvol beschouwt en dat met een kledingstuk uitdraagt. Natuurlijk, je kunt supporter zijn van een voetbalclub en een clubsjaaltje dragen, of je aansluiten bij een hobbyclub. Ja, een voetbalclub die meer punten scoort is weliswaar beter dan de ander, maar dat is onschuldig: het gaat niet meer om geld, dus sport keert terug naar de oorsprong: een spel. Je hoeft ook niet bij een kerk of godsdienst te horen omdat je geleerd is dat dat moet. Natuurlijk, je mag een Volvo rijden omdat je daarmee iets over jezelf wilt uitstralen, maar die behoefte zal verdwijnen. Je hoort maar bij twee dingen: jezelf en iedereen. Ik realiseer me dat zulk een geldloze samenleving en alle idealen die dat tot gevolg heeft zo goed als onmogelijk te realiseren zijn, want we zijn al te ver heen. Tenzij we onze planeet (met hulp van status, machtswellust en geld) klimatologisch zo onleefbaar maken (“game over”) dat we met het handje vol mensen dat overblijft onze samenleving als een computerspel opnieuw moeten starten, waarna we toepassen wat we geleerd hebben van onze fouten, en niet meer alleen gaan voor ons persoonlijk gewin en wat anderen van ons als individu vinden…

  0 likes
 15. Als de basisinkomen realiteit zou worden, zou je zien dat mensen dan elkaar zouden gaan opzoeken (buren bijv.), samen iets opstarten en samen dingen gaan doen. Het zou alleen maar meer samenwerking onder de mensen mogelijk maken en er zouden bijv. communes van eensgezinde mensen ontstaan die onafhanklijk alles zouden produceren voor elkaar en delen met elkaar enz. Ik weet niet of de overheid wel ooit aan zoiets zou gaan beginnen, want dan raken ze (en de MNC’s) de grip op de mensen kwijt.

  0 likes
 16. Basisinkomen is niet nodig, de regering is hard aan het werk om de werkloosheid op te lossen, wie niet binnen korte termijn een baan heeft doet niet goed genoeg zijn best.

  Tot zover de propaganda van de overheid/mening van de gemiddelde Nederlander.

  0 likes
 17. Hun opperbaasjes drukken zelf geld bij alsof het wc papier is, maar wij moeten voor geld en dus onze eerste levensbehoeften een baantje zien te vinden wat er niet meer is.
  Anders doe je niet goed genoeg je best. Dan mankeer je toch echt iets aan je hoofd.
  Welke zieke geest komt hierop. En waar halen ze de hoogmoed vandaan om dat te vinden en zich dan nog boven ons te wanen ook met hun verwrongen kijk op zaken. De kijk van een bekrompen gek.
  Weten ze dan nu al niet meer dat door robotisering en arbeid uitbesteed aan 3e wereldlanden, leeggeroofd door diezelfde zieke geesten, en dus dat ze daar graag voor een dubbeltje per dag werken, wij geen baan meer gaan vinden. Maar wat vinden ze zichzelf slim en boven het klootjesvolk staan.

  0 likes
  • @faith

   Geld is gemaakt om de mens te begeleiden omdat de mens nog te DOM en te STOM is als wezen. Jij en vele andere denken dat WIJ alle macht hebben om voor onszelf te denken en te handelen maar de mens van nu is dat geheel niet!! Als je denkt van wel is je ego te groot en zie je de werkelijkheid nog niet van het werkelijke bewustzijn.

   0 likes
   • Hoop maakt z'n eigen magie

    Persoonlijk denk ik niet dat Faith haar ego groot is. Heel binnenkort zal de mens wel voor zichzelf kunnen denken en handelen, denk ik. Verandering hangt al een tijd in de lucht, godzijdank. Het gaat alleen maar beter worden.

    0 likes
 18. Lieve malle Pietje, eerst dacht ik ik zeg maar niets meer maar toch maar wel.

  Omdat het al 1000’den jaren zo gaat is toch geen garantie dat het altijd zo zal blijven gaan?
  Evolutie Pietje, de ziel, telepathie, bewustzijn, niks bovenlaag blijven verrijken.
  Ze plannen niets zelf in, je bedoelt dat ze jou een idee geven dat ze het nog in de hand hebben?
  Ze zijn stuurloos Pietje, maar vooral: in paniek.
  Het volk is niet langer meer dom te houden, kun je dat niet zien? Internet, Twitter, Facebook, ze hebben in principe eigenlijk geen moer meer te vertellen.
  Niet dat ik er zelf op zit maar dat lees ik dan weer hier.
  Bovendien is het de tijd er voor, Aquarius Tijdperk, de elite weet dit zelf ook en bestrijdt dit nu met hand en tand. Niet dat het te bestrijden is, want als het ergens tijd voor is, is er ergens tijd voor, zo simpel maar toch zo moeilijk te bevatten voor bepaalde mensen.
  Maar hoe kan jij dat weten, je weet niets van evolutie, reincarnatie, Geestelijke Hierarchie, Waterman Tijdperk, telepathie, de ziel, karma, bewustzijn, niets van Alice Bailey, Madame Blavatsky, Meester Moyra, Meester Kjhawl Kuhl.
  Over naar de Bron en naar de Basis gaan gesproken.
  Maitreya zei er via Benjamin Creme in 1978 al het volgende over:
  ”De energieen van Waterman winnen aan kracht, het gevolg is dat deze krachten botsen met de heersende macht, evenals mensen die gehecht zijn aan de uitwerking van deze krachten. Instituties, de structuren, de politieke, economische en religieuze ideeen. Daarom beleven we nu deze periode van extreme onrusten. Maar dat gebeurt aan het einde van elk tijdperk.”
  Jij volgt alleen wat ze jou voorschotelen, en dat is naar mijn mening bedrog.
  Maar we kunnen er lang of kort over praten, hier gaan we niet uit komen, bij een verschil in de basis al.

  0 likes
  • @faith,

   Het gaat al 1000den jaren zo omdat het een GEMAAKTE GEPLANDE evolutie gaat. Het gaat hier om TIJDPERKEN die voorbij gaan waardoor een wereld word afgebroken(crisis). Ik dacht dat je LOGICA wel kon begrijpen maar je kruipt iedere x weer terug in die gemanipuleerde wereld of je het niet los kan laten. Bij het begin van een nieuwe wereld hoort ook een nieuwe mens met een veel beter bewustzijn waardoor de mensheid nu een upgrade krijgt en die nu gaande is waardoor de mens nu meer inzichten krijgt. Jij denkt dat het allemaal maar TOEVAL is. Ik denk dat jou gemanipuleerde eigen wereld te sterk is voor de werkelijkheid die gaat komen en dat jij veel later dingen gaat inzien. Ik volg de BASIS en de BRON en niet die gemaakte roddelfabriek. Veel succes.

   0 likes
 19. Hoi Pietje, ik zeg nergens dat het toeval is, of je moet toe val bedoelen, iets dat je toegeworpen wordt, dat het als het ware naar ons toe gevallen is.
  Ik snap zoveel niet wat je zegt maar dat hoeft ook niet.
  Het zal allemaal wel.
  Ik ga verder luisteren naar een reeks another one of the best en hou de discussie verder voor gezien.
  Jij ook veel succes.

  https://www.youtube.com/watch?v=uzEqZlMIf_U

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronamaatregelen

Boze Belgen klagen overheid aan om coronamaatregelen: ‘Georganiseerde uitroeiing van bejaarden’

Meer dan 30 Belgen slepen de Belgische ...

belgische

Belgische hoogleraar: Coronacijfers zijn zinloos en vertellen de waarheid niet

Een eenvoudige rekensom, gebaseerd op steekproeven die ...